Много съм объркана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Много съм объркана
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1075 пъти
Здравейте!
Аз съм в 12 клас. Остава ми още много малко до завършването, а с него идват и големите ми притеснения.
Знам какво искам. Мечтата ми е да съм учител по БЕЛ.
Проблемът е, че не знам къде да уча. Чета различни мнения и всеки ден се обърквам все повече. По принцип казват, че е добре да се запиша във ВТУ, но винаги се намира и някой и друг коментар, който ме спира.
Аз съм бургазлийка, така че в родния ми град нямам много голям избор. Мислех си за проф. д-р. "Асен Златаров", защото ще ми е по-лесно до известна степен, но качеството на образованието е не по-малко важно, а доколкото разбрах, май в България е на много ниско ниво.
Не знам как да постъпя. Много съм объркана. Единствено знам, че това е професията, която искам да практикувам. Но къде, как... Освен това бих искала да изкажете мнение и относно това кой университет би ми дал добра основа.
Много ще съм благодарна, ако успеете да ми помогнете, като изкажете мнение, което, разбира се, е от хора, които имат опит в сферата и наистина биха ме разбрали, тъй като не се надявам да има много прочели темата ми.

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 47a04d945d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Аз също съм дванадесети клас и също като теб съм от Бургас :D Приятно ми е. Аз също като теб съм изключително объркана относно унивеститетите в България - но поне за едно съм сигурна, винаги ще чуеш лошо/отрицателно мнение за ВСЕКИ унивеситет тук.
Една шепа от съучениците ми решиха май да останат в Бургас - проф. д-р. "Асен Златаров" .. , според тях ще им излезе по-евтино отколкото да отидат в друг град. Според мен стига да имаш желанието за реализация, да си добър в това, което желаеш да практикуваш, не би трябвало да имаш проблеми. Желанието е най-важно.., а от там нататък унивеситета е избор.

-Г.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 71122b626d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз също смятам,че ВТУ е най-подходящия избор за тази специалност.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cd08a5718f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте мили момичета! Аз съм ви връстник и съм решил какво да уча, обаче относно това, което вие искате да следвате, особено авторката, ще ви кажа че и ВТУ и СУ са добри университети за тази цел. Принципно няма спор, че най-добре да си учите в университета в града понеже ви е близко и няма да имате разходи за транспорт и т. н обаче това не означава непременно, че ще ви изучат както трябва (това си е мое мнение и не ви задължавам да мислите като мен). Желая ви успех и дано се реализирате и двете където желаете!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 932889ed3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като студент във ВТУ аз не бих ти го препоръчал, защото там качеството на образованието наистина е много ниско и реализацията ти ще бъде трудна, защото хем нищо няма да си научила, хем и ще си завършила калпав университет с никаква тежест в очите на бъдещите ти работодатели. Така или иначе ако в Бургас нямате педагогически специалности пак ще ти се наложи да живееш в друг град и ще имаш по-големи разходи, пускай в София и си карай студентските години по най-добрия за теб начин. СУ си е СУ - да, може би и там е пълна кочина в някои факултети, нивото също е ниско, но поне се ползва с някакво реноме пред работодатели, а и шансовете да си намериш работа в София са ти къде-къде по-големи, отколкото в родния ти Бургас или пък в китното градче Велико Търново с 5 училища на кръст. Търново като град е истинско бижу, точно в сърцето на България, но на теб няма да ти хареса най-вероятно, защото е по-малък от Бургас, няма мн богат културен или нощен живот, наемите поскъпват заради бурното строителство и едно мн важно нещо (поне според мен) - нискоквалифицирана работа като за студенти има, но в голямата си част заплащането е около или под минималната, а работното време рядко е 40 часа/седмица, което за теб ще е проблем, ако разбира се не си от типа хора, които записват само за дипломата (в което няма нищо лошо, но аз не разбирам житейската философия на тези хора и намирам това за крайно безсмислена). Успех при избора на образование! Дори и да направиш грешен избор не е фатално, стига това което правиш, без значение работа, учене или друго, да го правиш с желание и хъс!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker