Публична администрация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Публична администрация
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1530 пъти
Здравейте. Искам да ви попитам относно обучението - публична администрация. Някой има ли възгледи върху този въпрос и добре ли е заплащането? Положителната страна, повече ли е или повече е отрицателната.
За кандидатстване за бизнес и мениджмънт трябва ли да се учи много математика и има ли работа след това?

Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 815c82863c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не трябва изборът ти да специалност да бъде определян само от доходността на професията. Възможно е запишеш нещо "престижно", но да не успееш да се реализраш. Не е гаранция.

С публична дминистрация можеш да намериш работи в държавния сектор - в институции примерно. Зависи от опита, уменията, стажа, града - можеш да получаваш и 800, и 2000 лв.

"Бизнес и мениджмънт" е икономическа специалност, тоест ще се изискат поне средните математически знания. Не е архитектура или компютърни науки, така че ако в училище си имал/а 5 или 6, няма да ти е проблем. Има и "Стопанско управление" (=Бизнес администрация). Подобна специалност обаче едва ли ще я изучиш на ниво в български ВУЗ - варианти са само СУ и АУБ.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f7f99664aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За бизнес и мениджмънт не ти трябва математика конкретно. Идеята да се учи бизнес и мениджмънт е да развиеш теоритични знания които потенциално да ти разширят мирогледа, и чрез рисковани действия евентуално да развиеш собствен бизнес. Фацата е да развиещ мироглед който иначе нама човек без да чети книги. Ако учищ това може да ти изникне идея за бизнес и да ти купуват услугата или продукта. Другият вариант е да се изкачваш в някоя по стълбицата в някоя компания (обикновено корпорация), тъй като повечето бизнеси във България се управляват семейно. Няма доверие, камо ли виждане да си дадат правомощия на външен да взима големи решения за живота на бизнеса и как да иновира.

Българите са много назад в капитализма. Някакъв преди време ми викаше че бил скъсан на кормуване 4 пъти. Бях му казал че имам шофьорска книжка от 5 години (по причини) и че никога не съм карал. Този олигофрен ми обяснява половин час колко съм луд че не сядам зад волана да шофирам щом имам книжка от 5, след като му казах че ако ще сядам първо трабва да мина практически и теоретични курсове за да не застрашавам ничий живот. Този олигофрен виждаше книжката като фактора за успеха а не знанието и практиката (усилието да се добие практически опит). Същото е и със дипломите. Няма да са ти от полза ако не се стараеш да миксиращ.

Със публичната администрация ще научиш общо взето функция която е променлива, по начина по който телефона ти се променя и дизайна му с приложенията и как боравиш с тях. При бизнес мениджмънт може да научиш евентуално нещо което да те бутне като самонаето накой ден ако тестваш докато учиш (тоест работощ или изграждащ проекти или опит за бизнес докато си студент) - Това пак, ако четеш и не само присъстващ в час и да минаваш с някакви оценки за да получищ хартия (диплома) без покритие и седяща в шкафа.

Аз насърчавам хората да учат бизнес. Има 200 тема по право - иди ги питай колко са се реализирали. Хубаво е че питаш. Трябва аналитичност.

Нека получавам минуси сега

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7ab96e234a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз уча публична администрация в момента в ПУ, направлението е администрация и управление. При нас също има приложна математика, лекторът ни обясни, че това е комбинация от първа и втора част на висшата математика, икономикс - микс от макро и микро икономика, статистика и др. дисциплини, характерни за икономическите специалности- всички минаваме през тях, трети и четвърти курс се специализира конкретно в специалността (аз съм втори курс).

В зависимост от това какви са ти целите мисля, че специалността предлага добра реализация. Можеш да работиш в държавна институция, някоя НПО, реализация има и в частния сектор, можем да работим като HR. Нещата опират и до това да имаш малко късмет - да попаднеш в точното време, на точното място при точните хора, на които ще си необходима точно ти. Силно се надявам и аз да намеря своето място, защото конкуренцията е убийствена, пожелавам го и на теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker