Не знам какво да правя с живота си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам какво да правя с живота си.
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1079 пъти
Здравейте. Ученичка в 12 клас съм. Завършвам една от най-елитните езикови гимназии във Варна. Само дето за 5 години не научих почти нищо по езиците. Натискаха ни да учим по физика, химия, биология, все едно съм в природоматематическа. По немски беше голямо учене само първата година, а по английски никога май не е било. Ходих на допълнителни курсове за подготовка за TestDaF. Общо взето пари, хвърлени на вятъра. Не се чувствах въобще подготвена и не се и явих на изпита, за който трябваше да хвърля още 300+ лева. Не съм се насочила към никоя специалност във ВУЗ. Нищо не ми е интересно. Чудя се дали да не пропусна тази година и да работя нещо. Нашите ми казват, че ако не запиша сега, и после няма да го направя. Знам, че и след 1 година няма да знам какво искам да работя. Отдават ми се езиците, но не искам да ставам учител. Страх ме е да се изместя в друг град, а и няма смисъл, щом не съм твърдорешена да уча нещо конкретно. Та въпросът ми е: кои са професиите с най-голяма реализация, изключващи математиката, информатиката, химията и биологията?
Моля без негативни коментари, достатъчно съм объркана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 10374c99c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз като бях 12ти клас бях объркана като теб. Сега съм на 21 и много неща се случиха, които ми показаха какво искам да правя. Записах университет веднага след гимназия, заради нашите, защото след това съм нямала изобщо да запиша (според тях). Сега съм 3ти курс и почнах и работа. Уча и работя. Работя като продавач-консултант, защото ме е страх да почна по специалността. Да ти кажа отношението на хората към продавачките е ужасно, 1-уважението го няма и 2-ро заплата е почти като минималната, а за толкова гърчене е малко. В момента знам, че не искам да оставам в моя град и че не искам да работя такава работа. До преди да я почна бях много объркана, сега ми се изясняват много неща. Ако ти се отдават езиците замини в друга държава, там следвай каквото си искаш, в Бг печелят само докторите, съдията и програмистите, най-вече печелят тия които имат връзки.
Почни отнякъде ако не искаш университет пробвай работа, не е страшно, така ще осъзнаеш, че някои работи наистина си струват повече, най-малкото че не те третират като слуга(както в моята). Ако си изморена от гимназия почини си малко, но после почни или работа или университет, няма смисъл да отлагаш или да губиш години. Най-малкото с този опит ще разбереш какво наистина искаш(както стана при мен). Аз моята работа ще я напускам и ще се постарая да си намеря работа, която си заслужава. А относно професиите, предполагам без тези предмети е правото. Пожелавам ти успех и не отлагай!!!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4c9a413c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Винаги съм се чудил на подобни дилеми и въпроси. Аз от малък знаех какво искам да правя и каква да е професията ми, учех, драпах, налягах си парцалките и в крайна сметка сега работя точно това. Не съм гледал заплати, реализации, просто исках това и само това заради самата работа. Смело мога да твърдя, че работата ми харесва и я работя с удоволствие, макар и заплащането в милата ни Родина да е...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0d6f4deafa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Запиши китаистика или японистика, скоро много ще се търси

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 86c3e49151
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2-много хубаво, че си се насочил още от малък, но има и много хора, които все още не са намерили своето нещо. Няма нищо нередно в това.
Авторке, съветвам те, ако наистина не си решила какво да следваш и най-вече с какво искаш да се занимаваш в бъдеще - да пропуснеш година и да си помислиш сериозно. Много родители правят грешката да изпращат децата си в университет веднага като завършат, имам чувството, че това е станало като закон да си студент на 19.Истината е, че ако не си решена каква искаш да станеш и запишеш някаква специалност просто ей така да си в "играта", ще е безсмислено. Ученето без желание и ентусиазъм ще те тормози и само ще се дават пари на вятъра за семестри. Поне аз така виждам нещата. Училището е задължително, но университетът не е. Там трябва да отиват хора с ясни идеи и мечти, но в днешно време това рядко се случва. Студетския живот се е превърнал в пълна порноградия, празни глави не знаят какво и защо го учат. Успех и дано намериш своето нещо!
Ж19

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d1c67b27d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Благодаря ти 1. Работа ще почна евентуално лятото в някой кол център, ако се престраша. Не мисля да емигрирам засега, в бъдеще ако съм принудена, може и да се случи. Ти какво учиш? Не съм изморена никак даже от учене, но най-вероятно и аз ще запиша нещо просто ей така...
Номер 2 - Благодаря, че ми се похвали за живота си, но никъде не видях да си полезен?
Номер 4 - Съгласна съм с теб. Всеки записва висше, защото е общоприето, че трябва да се случи на 19. Друг въпрос е дали ще работят по специалността си. Аз не виждам смисъл да си губя 4 години и накрая да нямам полза от това образование. Познавам хора, които изчакват 1 година, такива, които прекъснаха, защото не си харесват специалността и такива, които завършват нещо, защото после някой ще ги уреди да работят на дадено място. Който както се уреди. Честно казано още миналото лято исках да работя, за да видя какво ме очаква долу горе, но не се престраших и не знам какво ще правя следващата година. Сигурно ще запиша нещо от сорта на туризъм, дето освен администратор в хотел или в някоя туристическа агенция май няма друга реализация...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker