Бургаски свободен университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Бургаски свободен университет
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 6160 пъти
Здравейте! Бих искала да получа някакво мнение относно БСУ и качеството на образование,средата и тнт.
Ако има някой завършил университета и реализирал се,моля също да даде своето мнение!
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: b9f01936fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Чуя ли "свободен", минавам на отсрещния тротоар от страх да не ми дадат зорлям диплома. Това не са университети, а легални магазини за дипломи.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d12e9ac059
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Всички зависи от теб. Ако си съвестна, амбициозна и наистина искаш да получиш знания, ще успееш навсякъде. Ако не - няма да ти се получи никъде.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 289b4df57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Далече от български университети !!!

Лек ден !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1bc6c76d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В България има два университета, които стават за нещо. Су и Нбу.. всичко друго за мен е загуба на време.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9221f49795
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   НБУ не си заслужава. Много посредствен.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 06eeca6855
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ще дадеш пари, нищо няма да научиш и всеки ще ти се присмива на дипломата. В БСУ се ходи единствено ако имаш уредена някъде длъжност и единственото, което не ти достига е някаква диплома. Купуваш бързо дипломата и те назначават. Ако нямаш връзки нямам идея как можеш изобщо да си помисляш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5a7aaa22f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На каква база правите тези твърдения?
-Авторът

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a6d5476401
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това е университет тип Мики Маус. Плащаш, получаваш и си никой дефакто.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f9acef88e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Бургаският свободен университет е по-добрият избор в сравнение с Университет "Професор доктор Асен Златаров". Има осъвременена учебна програма (с практическа насоченост), добра база с модерно оборудване, удобен дигитален портал. Освен това се намира на комуникативно място - в центъра на Бургас, на минута до Централна автобусна спирка. Приятелят ми следва задочно във въпросния университет и е сравнително доволен. Студентите имат профил в учебния сайт на БСУ, откъдето имат достъп до информация и за другите дисциплини - т. е. можеш да си записал специалност Психология, но и да четеш материали за другите специалности като Журналистика и връзки с обществеността, Маркетинг, Компютърни системи и технологии...

И все пак университет не е в челната десятка. Дори е много назад в класацията - провери Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България и ще се увериш. Изпитите се минават с тройка, без да си учил. Нивото на студентите е масово ниско - голяма част (не всички, разбира се) смятат, че щом е платено обучение, дипломата им е в кърпа вързана.
Ако все пак си амбицирана, имаш възможност да получаваш стипендия за успех (750 лв/семестър) и специални постижения (300 лв/семестър).

Смятам, че семестриалните таки са неоправдано високи - броят на реализирали сте по специалността от въпросното висше учебно заведение е много нисък (за справка - Рейтинговата система на висшите учебни заведения, пиблукавана е и във вестник "Капитал"). Освен ако не се налага да живееш в Бургас и имаш право на стипендия, не те съветвам да кандидатстваш в този ВУЗ.
Софийски университет "Свети Климент Охридски" продължава да е най-добрият университет в България. Други добри варианти са ПУ, ВТУ, ТУ... Ако обезателно желаеш частен университет - Американския университет в Благоевград или Нов български университет.

Към коя специалност си се насочила всъщност?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4e99de3d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бургарския свободен е голяма мизерия. Ако не ти се учи- ходи там. Имам приятелка, която си призна, че просто иска диплома, не ѝ дреме какво ще научи, влезе там заради родителите си. Всичките ѝ колеги са някакви мутри. масово се преписва и дипломата ти я подаряват.
Ако си съвестен човек и семейството ти може да си го позволи иди да учиш в по-сериозен университет. Ако искаш да си поредния „вишист“, който дори не знае какво е учил- моля те, имаме прекалено много такива.
Повярвай, че академичната среда е от значение.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: bc9a0fb8ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Свободните вузове са пълна пародия- създадени са за студенти с пари, които не са много умни. Добри вузове има в София, Пловдив, Търново. Всичко друго е създадено за пари.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ebf237a36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всички оплюха свободните вузове, защото не са били в такъв.
Но аз съм в такъв, уча във ВСУ, уча право
Слушайте, не всички в тия университети сме пройдохи.
Да, таксата е висока, но това са частни университети, с по-добра база. НБУ също е частен университет. За БСУ не мога да говоря, но имам колеги от там. Прекъснали са, по необясними за мен причини.
Отношение-на ниво, никога не са се отнасяли с мен грубо. Дори и охраната. Библиотека-изчерпателна. Добра база, оборудвани зали, добри лектори(част от тях са от Софийски). Приятелите ми в Софийски останаха страшно разочаровани, някои от тях се преместиха. Има хлебарки в университета, няма база.
И да, късат ни на изпити и не всеки минава ей така. И срещу заплащане не става също :). Има хора, несъмнено, които влизат, за да вземат по-лесно диплома. И да ви кажа, такива най-често отпадат 3ти, 4ти курс. Специално за Юридическия Факултет, много колеги отпаднаха.

Влез си в БСУ щом искаш. Потърси още мнения. Малцина ще ти кажат реално погледнато как седят нещата, защото СУ и НБУ далеч не са единствените университети.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5a7aaa22f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря на 12 за адекватния коментар!
Ще помоля, ако има хора, които учат в момента в БСУ да споделят мнението си, а не хора, които не са учили там и знаят само да говорят!

-Авторът

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f9acef88e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До номер 13: номер 12 говори за НБУ, а не за БСУ.
Надявам се да имаш това предвид. В БСУ няма хлебарки, но няма и добра среда.
Приятелят ми се прехвърли от СУ в БСУ поради невъзможност да си вземе изпитите. В БСУ невзет изпит - няма. Преподавателите излизат от стаята или оставят студентите необезпоковяно да преписват. Да, от ТЕБ зависи дали ще учиш, но в една конкуретна среда развитието е по-сигурно.

Повтарям си въпроса от предходен коментар - към коя специалност си се насочил?

https://www.capital.bg/specialni_izdaniia/obrazovanie/2016/05/07/2756181_kude_e_kachestvoto_v_bulgarskite_universiteti/ Това може да ти е ориентир.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9c9b5d7e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Според мен по-голямата част от коментарите са дадени от хора, които дори нямат Висше, от останалата част сиг. има само янколко, които изобщо са учили в БСУ, но са много компетентни. Идеята е следната: Университета (който и да е той) няма как да ти налее знанията с фуния в главата, трябва сам/а да се подрудиш за да научиш нещо. А наистина трябва да си голям лумпен за да плащаш по 1 000лв семестър и да не учиш. Все едно да си купиш руло тоалетна хартия със 8 х 1000лв семестъра режийни. Каквато и диплома да вземеш ако нямаш знания, цял живот ще си не на място, ще ходиш на работа с нежелание и светът ще ти е крив!!! Така че добре си помисли преди да се хванеш да учиш каквото и да е! Аз направих грешка да уча нещо което не ми е интересно и съжалявах много време, докато сам не се взех в ръце и не си стъпих на краката. А който ти казва, че дипломата няма значение, да ходи да си бере ягодите в Англия и мие чинии в Австрия. За повече няма и шанс!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: cb19073aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Първо който иска да учи ще научи. Нивото на курсовите работи и разработки е същото като на СУ проблемът не е в това , че е платено , а че системата за образование е гнила би трябвало всички да могат да учат и през първата година в университета да има сито кой става о кой не , всичко друго за пари и пр. са глупости университета си го бива и който иска да научи няма какво да го спре .....а за пари да вярно приемът е лесен , но това се налага от гнилата приемна система в университетите в БГ , корумпирана и безпочвена и нереална

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: cb19073aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   А и още нещо за корупцията за приема в университети специално в СУ една моя съученичка имаше 3,25 на изпита по френски в СУ за сведение мацката завърши СОРБОНАТА (беше приета там) за разлика от СУ и то френски език .къде е реалното оценяване в европа в частните училишща или в джоба на някой декан ? не си правете мнения по това кой куде е завършил , защото реално това няма стойност равна на това което може , познавам хора завършили в СУ и пак не са на върха цвета имат бегли познания по специалноста си , но имат дипломи как ли ги взеха ?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker