Българските учители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Българските учители
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1136 пъти
Здравейте,
Вече съм студентка 2 година, изучавам български език и история. Честно казано не знам как е положението в училищата, тоест аз съм била от стараната на ученика, едва ли бих могла да имам ясна представа за професията в нейната същност. Постоянно слушам лоши отзиви. Ще се радвам някой учител да ми напише мнението си, дали е толкова неблагодарна професия, колкото я изкарват. Самите преподаватели в университета някак ни демотивират, казвайки ни, че не знаем накъде сме се запътили. Силно се надявам да ми споделите мненията и вижданията си!
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8d206a4410
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За да си учител са нужни три неща: да разбираш наистина предмета си, може да прозвучи смешно, но някога като ученичка в езикова гимназия за кратко имахме учителка по заместване, която не разбираше сложните математически задачи и ги преподаваше на нас, но някой беше й ги решил предварително. Съответно добрите математици в класа я усещаха, а такъв преподавател по презумпция не е полезен на учениците си.
Второ-характер, силен характер състоящ се в това да вдъхне респект у учениците, иска се да е добър психолог и да умее да бъде дори артист, за да спечели уважението на ученика.
Трето- на фона на другите две неща да покаже на учениците си,, че държи на тях и ги обича и уважава.
Децата могат да бъдат много благодарни, дори и най-лошите, при правилен подход към тях.
Не казвам, че е лесно, но без горните три неща е много трудно.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d868300e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Или си учител или не си. Ако си скромен интроверт , изобщо не се пробвай. На учителя главната му роля е да ВДЪХНОВЯВА, не да учи. Той материала и в Гугъл го има, и ако детето е вдъхновено ще го намери самО, и научи . Колко човека си вдъхновил през живота си, сред приятели и познати ? Ако николко , значи не е за теб и е хубаво да пробваш друго.

И още нещо. Бил съм учител. В България и за 4000лв заплата няма да бъда (нито пък на запад) . Особено в гимназиите с разглезени деца. Както казва един високо уважаван български учител: "Знанието не е да го налееш с фуния, а е факел да го разпалиш". Лошото е, че там в БГ родителите очакват учителите да наливат , ли наливат . Не е неприятно , не е неблагодарно ... унижително е.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c760940dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз не искам да се заяждам и се надявам грешката в изписването на думата да е просто правописна грешка, а не незнание. Унизително е да не знаеш, че думата унижително не съществува, няма такава дума. И второ по тази безумна програма, наред с написаните като за професори учебници, не мислиш ли че е в реда на нещата родителите да очакват от учителите да си предадат урока на разбираем за децата език? Защото аз съм имала учители и от двата вида, едните наистина те вдъхновяват и колкото и сложно да е, го обясняват по разбираем и увлекателен начин и другите, които влизат, сричат, мъмрят си нещо под носа и излизат. Има разлика и това децата го усещат най-добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d68ae4fd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направих правописна грешка. Живея в чужбина, мисля на английски, вече над 12 години. Една идея ми е по-трудно да съставям изречения, камо ли да се пазя тук от грамитическите инспектори, като теб. Може би исках да кажа нещо средно между унижаващо и унизително, но това няма значение.
Факта, че ти се хвана и наистина се заяде, въпреки че се опитвам да ти помогна, да разбереш проблема по-добре - говори доста за теб.

Последното нещо, което ще ти кажа ( преди да си сложиш розовите очила и влезеш в класната стая) ще е отново да погледнеш към себе си и към личността си. Тук програмата няма нищо общо. Децата тия неща не ги разбират. Те искат вдъхновител пред тях. И твоята мотивация би трябвало е да си такъв човек към тях. Ако мислиш, че го имаш това в себе си, мога да ти пожелая само УСПЕХ! ( Най- чистосърдечно)
Колкото до родителите и техните очаквания - това е нещото което в БГ не бих го изтърпял, затова казвам, че е униЗително. Повечето от тях мислят клиширано, вкарват се в рамки за поведение... някаква рецепта за успех. Понятие си нямат какво е по-добро за детето им.. Поверяват ти децата си, без да ти имат доверие. И понеже имат твърде големи очаквания към тях, после ти търсят отговорност.
Пак ще кажа : единствения начин да заобиколиш "простия родител" е като направиш така, че детето му да те харесва. Така всичко се случва естествено.

А децата... те никога не са виновни. Това е абсолютен факт. Битката ще е между теб и родителите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker