Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да правя?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1131 пъти
Здравейте! Пиша тук понеже няма към кого друг да се обърна и да му изсипя всичката тая помия. Ще помоля за съвет и нищо повече.
Малко предисловие : От втори клас може би не обичам уча, абе никога не съм била ученолюбива. В четвърти клас започнах и системно да ходя без домашни, макар и да имах само шестици. За да не разгъвам много мога само да кажа, че до 7 клас сигурно ми бяха разпрали някои учители бележника от забележки за без домашни. Иначе горе долу се стараех и мъчех да изкарам оценки, за да вляза в желата математическа гимназия с биология и химия. Не знам с много ли с малко ли зор, с акъл или без влязох. От къде ми хрумна и въобще знаела ли съм с какво се захващам отново нямам идея. От тези предмети се досещате какво се следва после. Сега ми се дава профилирана подготовка, достатъчно часове и време за учене, а на мен отново не ми се похващат учебници както винаги. Не ви казвам, че в момента не уча и че не съм бутала нищо, напротив. Но всичко е насила и естествено не изкарвам достатъчно добри оценки по специалните предмети все дотиквам до 5 и толкова, а много добре знаете за кви шестици става на въпрос в медицината, фармацията и т. н. Едно че не ми се отдава, което не е оправдание, второ че съвсем не ми харесва. Полага усилия всеки път и накрая никакви резултати. Преди си мислех, че не уча достатъчно, родителите винаги това са ми казвали, че съм безхаберна и само от това е било и, че ако си го поставя като цел да вляза в медицински ще вляза, но не е така. Просто не го чувствам, нямам абсолютно никакъв вътък вече, а преди сама се бях навила това да уча. Не се справям няма изгледи да е по-добре, а ако отида на частни учители ще е същата. В училище ми се дава същата подготовка и просто се вижда, че не съм за там. Яд ме е, че заблуждавам нашите, че все още го искам и че все повтарям как ще се поправя. В крайна сметка на тях им е ясно що за стока съм, но все пак се надяват, а аз съм смотан и нищо не правя. Оценка след оценка ми се сваля самочувствието, на края на опашката в класа съм дет се вика. Просто искам да се откажа. Вече съвсем не ми се струват интересни химия и биология както преди. Не съм ученолюбива, не съм умна. Всичко правя насила. Може би тук търся опровержение. Не искам да се отказвам в средата на 11 клас, твърде късно е. Освен това продължавам да гледам с отвращение на двата предмета и на всяка следващата задача или тема която трябва да пиша, да изкътам и на това контролно, да опрая другите предмети също, защото там учителите също си държат на тяхното, понеже сме биологична паралелка и трябвало да учим. Нямало да ни сбърка. И така се усещам в края на 12 клас осрана ни тука ни там. Като запиша медицинска сестра или там всичките посредствени специалности съм пълен провал. Лъжа себе си, лъжа родителите си, не мога повече.
Ако темата ми бъде одобрена, ще се радвам да видя ваши коментари, независимо дали са положителни или не. Аз сама си виждам, че съм изпуснала каручката.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 63d9cb74e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-мразя родители с болни амбиции за децата си. Като не ти харесва вече - гледай да завършиш училище и после запиши каквото висше ти си избереш, а ако искаш недей и да записваш даже. Но не мисля, че е нормално още в 3-4 клас да пропадаш - аз имах голям страх тогава и всичко си учих и пишех :D. Като не искаш медицина вече, не е дошъл краят на света, спокойно, а и в България са зле платени. Гледай да добуташ до края на 12клас и се насочи към друга специалност в университета. Успех.
Ж18

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 846299846b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно те разбирам. Моят съвет е да оставиш тая пуста медицина, защото тя на сила не се учи. Налегни си парцалите и в края на 12 клас се яви на поправителни за оценка. Може да поправиш оценка по всеки предмет за макс 3 години. Така че ако се постараеш да си научиш като хората, ще скалъпиш хубави оценки за дипломата.
Второ
Като завършиш, пропусни една година. Не кандидатствай веднага. Използвай това време да "поговориш" със себе си и да разбереш в какво си добра, какво те интересува. Със сигурност има нещо, което да ти е интересно. Я философия я компютри и прочие. Има много други професии между които може да избираш. Само трябва първо да си изясниш какво ти е интересно.

Ако обичаш да спориш и винаги намираш доводи за всичко, не се колебай а веднага записвай адвокат. Трябва ти матура по български и една по избор, дали ще е език, история или философия си избираш ти.

В областта на компютрите също може да работиш.

Може да станеш дори готвач, макар че не е толкова доходна професията. С желание и упоритост обаче всичко става.


Това искам да ти кажа, избери професия за която ти самата ще ти е кеф да учиш. На сила не става.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5aafd736d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря за съветите! Към номер 2: Нямам време 1 година за проучвания и размисли поради простата причина, че аз съм от последния випуск по старата учебна програма, което ще рече че изпитите за година по-късно ще са съвсем различни. Няма да имам никаква представа какво ще представляват и какво ще се промени по тях също както всички ученици от 10 клас надолу в момента.
Ии не че не я искам тази медицина, просто тя е за много упорити и постоянни в целите си хора, а не безхаберници като мен. Както и да е, пожелавам на всеки да намери своето кътче в общата работилничка и за в по-близък план весели празници!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 372a6e5536
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря авторке и на теб весели празници! Аз също не съм никак от ученолюбивите, но тази година нямам избор и трябва да се постегна че ще е мъка след това. Желая ти като останалите да намериш своята специалност и да се реализираш в нея!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker