Бизнес и мениджмънт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Бизнес и мениджмънт
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1565 пъти
Здравейте. Мисля да уча бизнес и мениджмънт, но не съм много запозната за специалността. Бих искала някой, който има опит и в учил това да ми сподели мнението си. Заслужава ли си да се следва? Можеш ли да се развиеш потенциално? Има ли значение, къде ще се следва? Има ли развитие в България?
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: d0ba15ed72
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Много хора ще ме обвинят в хейтърство, но това е поредната мики маус специалност. Какъв точно ще излезеш? Бизнесмен и мениджър? И какво въобще може да се работи с това? Представи си, че си завършил и си търсиш работа. Влез в джобса и виж колко работни места има за хора с такава специалност.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bb0ed6b674
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Разбира се, че се търсят мениджъри и хора, които разбират от бизнес. Не слушай номер 1. Писнало ми е от недипломирани управители и хора, които нямат грам теория. Оттам практика също е нулева.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d298866c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Въпросът е защо искаш да учиш това. Слагаш каруцата, преди коня. Първо си избери професия, тогава търси какво трябва да направиш, з ада можеш да я практикуваш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d94ecb4391
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Въздух под налягане освен ако нямаш непотизъм на твоя страна. Общи приказки, смесица от счетоводство, икономика и право. Да имаш бизнес (да си предприемач) не е нещо, което се учи в зала. А да си мениджър на каквато и да е позиция си е въпрос на професионален опит, редовно в конкретната фирма (познание на трудовите стандарти, подход към подчинените, опит в дейността). Буквално никой няма да ти каже "ела да ръководиш екип от непознати хора в нов за теб сектор, защото имаш дилома".

Ако искаш да се занимаваш с такива позиции, счетоводсто или финанси ще ти е по-добре. ПОне ще имаш някакви знания в дълбочина. Но ако ще слушаш лекцийки на соц преподавателчета в УНСС или СУ, времето и парите са загубени.

Ще има няколко загубенячета, които ще гласуват с малък рейтинг на коментара, но това идеално илюстриира нивото на компетентността им: глухо мрънкане.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a5885bda0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей авторе.

Именно, не слушай коментар 1.

Бизнес и мениджмънт е именно със цел да научиш що е то бизнес. Както ти задава въпроса коментар 1, какво ще работиш?

- ами именно целта е да ти се развие предприемаческият нюх, (добре дошла в капитализма, където хора учили това развиват пазара на труда и създават работни места). Със това можеш да научиш как работат бизнесите и потенциялно да създадеш свой - именно колкото повече знаеш, толкова повече ти се разширява виждането и толкова повече потенциално постигаш.

Това го учиш и за да можеш работиш за някой друг който има бизнес накакъв, да може интелекта ти да му развива и неговият бизнес а не да си човека на каса (потенциално), който върши нещо без дори да създава защо го върши.

Коментар 1 не е прочел една книга и сам ти го каза с мнението си.

Не бъди коментар 1 и учи бизнес и мениджмънт за да не си коментар 1 и постигнеш повече в живота.

Успех

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ad53d45322
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Още малко ще открият и специалност "директор" и със сигурност ще има хора, които ще си мислят, че ще станат директор с 4 г. учене в български университет.

Завърших икономически университет и само за един човек от тази специалност знам да си е намерил работа по специалността.

Номер 4 го каза много добре. Нито бизнеса се учи в зала, нито мениджмънта. Нито едното, нито другото е професия. И двете се учат с опит и практика.

Номера 2 и 5, няма как да търсят "хора, които разбират от бизнес", защото хората, които го разбират, си имат свой и не бачкат за бизнесите на останалите. Елементарна логика. Ти ако наистина разбираш от бизнес дали ще бачкаш за заплата 2-3-5 бона, при положение че на разбиращите от бизнес това са им джобните?

А и с един университет разбиращ от бизнес не се става, гарантирам ви. Ако ставаше така, всеки щеше за 4 г. в университет да почне да разбира от бизнес.

И изобщо не знам кой е решил, че мениджмънта и бизнеса са професии. Но не е луд, който яде баницата. Като има неориентирани студенти да си плащат за измислени специалности, ще има и такива.

По тази логика могат да открият и специалност "директор", "депутат", "министър" или "професор". И какво като я завършиш, ставаш министър, така ли? Какъв мениджър ще е човек, завършил подобна специалност, като той хал-хабер си няма от самия процес на който и да е бизнес, в който и да е сектор?

Последователността е:
- учиш реална професия
- работиш години
- трупаш опит
- когато вече си достатъчно опитен и навътре, ставаш мениджър

Ама да имаш професия "мениджър", без да имаш реална професия, е като да имаш професия "министър на икономиката", без да си икономист.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker