Уча специалност по която няма да работя, какви възможности за работа имам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Уча специалност по която няма да работя, какви възможности за работа имам?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1823 пъти
Здравейте. Уча специалност, която не ми се отдава и не мисля, че като завърша ще си търся работа точно по специалността. И без това през следването ми сега се чувствам много нещастна от цялото учене, протоколи и курсови работи, които не разбирам изобщо. Не ми е приятно това да го уча макар че се справям на изпитите просто защото уча нещата по задължение. Ще ме питате защо го записах това след като нямам намерение да работя по него, ами защото когато завърших училище знаех, че ако не уча нещо ще трябва да работя. А аз не исках да започвам работа! Исках още да си бъда дете и да живея безгрижен живот и избрах някаква специалност колкото да уча нещо, колкото да си имам поне още 4 години "ученически" живот, сега осъзнавам каква грешка беше това и, че университета не е като училището.
Наскоро осъзнах коя специалност бих учела с удоволствие, но предвид че знам колко е трудно и колко курсови работи и практически задачи има и предвид колко неориентирана съм в час и на групово обучение не смея да рисувам. Второ, че не ми се занимава с университет повече.

Затова смятам да завърша това което си уча, все пак стигнах до трети курс, многократно ми казаха че усилията ми не са напразни защото дори да не работя по специалността, на много места пак гледат просто някаква диплома да имаш, дори позицията за която кандидатстваш да няма общо със специалността. Затова исках да ви питам какви възможности може да имам и ако имам само диплома бакалавър ще имам ли същите възможности за работа? Защото не искам магистър, макар че казват че с магистратура ще имам много повече възможности, аз не искам да записвам, защото смятам че магистратурата вече е за хора, които се отдават на специалността, не е за неориентирани като мен. Затова ви питам само с бакалавър имам ли шансове и брои ли се, че пак съм висшист?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 390a26f9bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ти колко теми ще пускаш? Като не ти се учи, не учи. Проблемът ти е, че не знаеш какво искаш.
Остави дипломата, дето още я нямаш, тя не е толкова важна, и без това явно ти е само за престиж, не отговаря на никакви знания и умения. По-важно е какво можеш да вършиш - език, компетенции, качества. Нищо не пишеш за това, нито в каква област поне смяташ да се реализираш.
Ами отвори някой сайт за работа, виж изискванията и прецени на колко от тях отговаряш, ама реално и ще си отговориш на въпроса

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2a086ac60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако си с диплома за агроном, не можеш да работиш като архитект, нали? Следователно търсиш позиции, неизискващи квалификация. Там се състезаваш наравно с останалите. Дипломата за бакалавър не ти носи ползи. Затова се откажи, напусни унито и гледай обявите за работа за неквалифициран труд. Опитвай и все ще си харесаш нещо. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a73ab25371
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Просто запише друга магистратура и тона какво саэзавърши и какво ще работиш е много относително. В заблуда си. Масово инж., икономисти, с мед. образование работят на всякави позиции.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1cfcbed587
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами и аз така мислих, но висшето ти помага само ако работиш в тази област в която е то. Иначе не. Почва се: Защо не работиш по специалността си? Защо си го учил? - пак е лошо. После завърших магистратура друга специалност. Сега пък проблема е че нямам стаж в тази сфера. Омагьосан кръг. Желая ти късмет и успешна реализация.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2ef3f923c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Зависи какво искаш да работиш да продаваш домати на пазара може и с без образование да та вземат. Сподели какво учиш и какво си представяш, че инсаш да работиш, за да може да ти отговорим.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1b3ad674f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Уча горско стопанство, но не ми харесва, записах го просто така да се водя студентка. Аз каквато и специалност да бях записала нямаше да ми харесва защото съм разочарована от начина по който преподават в университетите. Заверки дават срещу гадни курсови работи дето едра разбирам и ги мразя, вместо само при 100 процента присъствие. Като цяло не съм сигурна какво ми се работи, защото нямам цел в живота за разлика от много хора, моята цел е просто да съм щастлива и работата я приемам като начин да изкарвам пари, защото са ми нужни, а не защото еди какво си много ми се работи и по тази причина не знам какво точно ми се работи.
Но май най много искам барманка или бариста някъде където имаш право да си избереш да работиш само за 20 или 30 часа седмично. Вярно че за по малко пари, но поне почивките са повече и това ми звучи добре.
Другия вариант е персонал в някоя верига, но доста приятели и познати многократно ми казаха, че ако работя такова нещо толкова ще ме съсипят от физически труд, че университета щял да ми липсва :D
Така че може би продавачка в някой магазин или будка.
Но най ме устройва бариста в кафенетата където може и на 20 или 30 часа да работиш и трудовият ти стаж пак си се зачита, взимаш по - малко пари, но ще икономистваш и караш по - скромно и поне си почиваш повече.
Знам че за тези работи дипломата ми няма да има значение, но няколкократно ми казаха, че ако взема тази диплома пак съм имала шанс за работа дори да няма общо със специалността, някой ми беше дал и пример, че например ще ме вземат в офис някъде където си стоя вътре и върша по- леки неща отколкото ако например съм касиер в Кауфланд.
А и казват, че за горското реализация няма, но ако запиша магистратура екология примерно, какви възможности ще имам?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 22d56477d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Учи мама за да не работиш.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b2e6bd1a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Е, защо се записвате студенти, заради купоните и 8-ми декември ли? Да не живеете с вашите и да сте в друг град? Ами изнеси се на квартира в твоя град и ще си отделно.
Как в трите теми, които си пуснала не се оплака от алкохола, купоните, 8-ми декември, момчетата? Ами все от неща, които реално се изискват от един студент. Много трудно било-ами, живота е труден, свиквай. Като почнеш работа, никой няма да те пита дали можеш, или ще те държи за ръчичка 8-12 часа. Ще те гърчат, навикват и ще изискват от теб да имаш някаква дисциплина и трудови навици. Ако не се стараеш достатъчно, ще те уволнят. Ти ако на едни лекции не можеш да отидеш, или да напишеш 20-30 страници труд, как ще работиш 8-12 часа цял месец? Как ще работиш в екип, как ще се справяш с пари, документи, стока, или с клиенти, каквото и да работиш? Как ще водиш отчетност?
Искрено съжалявам родителите на такива псевдостуденти. Да плащат семестрите, квартирите, а студента да го мързи да гледа и да е отишъл само за купона.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker