Специалност Зоология - възможности за реализация? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Специалност Зоология - възможности за реализация?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 2101 пъти
Ами принципно много обичам животните, а покрай това и този предмет Обичам да гледам по телевизията за тях, за различните видове, да се информирам. Уча специалност, която изобщо не харесвам но имахме дисциплина зоология и тя беше единствената, която ми харесваше. С кеф си научих цялата систематика и латинските на видовете, които изискваха от нас да разпознаваме. Въпросът е, че съжалявам, че не записах някоя биологична специалност в СУ сега, след която ще имам възможност за магистратура по зоология. Но все пак искам да ви питам какви възможности за реализация може да имам ако съм зоолог? Защото там е че единственото което ми хрумва е да съм асистент по дисциплината. Защото аз съм такъв тип човек, че каквото ми интересува, обичам само дистанционно да го уча. Тоест вкъщи да чета от книги, от учебници, да гледам по телевизията видовете и тяхното поведение, но не обичам разходките сред техните местообитания и да се опитвам да намирам видовете наживо. Още повече ако ходенето е дълго. Мързи ме :Д От практическите задачи обичам само на място да ходя и да гледам препаратите, по които ще ни изпитват. Но като цяло не си падам но разходки сред природата и планини. Освен ако някой не ме вози с кола разбира се и ако той хваща видовете и ми ги показва съм навита :Д Но сериозно иначе много са ми интересни животните, тяхната филогенетика, тяхната биология.
Другото което е някой завършил "биология и химия" или "география и биология" или "биотехнологии" в СУ ( това са специалностите след които имам възможност за магистратура по зоолотияс), да каже там минава ли се без протоколи и курсови работи. Като цяло ме устройва специалност по която не се правят никакви самодейности освен дипломната работа и заверяват семестъра само при 100 % присъствие на всички упражнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8742cb0baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, осъзнай се, та ти превзе целия раздел „Образование“! Ироничното е, че точно ученето не ти се удава, а ти продължаваш и продължаваш да ни занимаваш с обърканото си мислене! Вземи си час за психиатър, очевидно не можеш да се справиш без професионална помощ! Моля те, направи нещо за себе си, стига толкова! Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 93ea231570
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Запиши биология и химия и ще наблюдаваш всеки учебен час хванати в капан по 20-30 вида.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0498ac3a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   "Превземам" целия раздел, защото след като напиша и споделя дадена тема ми хрумват още въпроси и пишейки темите и четейки коментарите и другите гледни точки, това наистина ми помага да осъзная повече къде ми е проблема.Някъде в друга тема ми бяха написали да се замисля дали няма друга специалност, която ме привлича.И почвам да усещам, че е зоологията.И мисля, че ученето ми се отдава само ако имах човек, който надълго и нашироко да ми обяснява целия материал по всяка дисциплина , която учим ( майка ми и баща ми правеха така в училище) на по опростен език.Но нашите това вече за университета не могат да го правят.Просто трудно разбирам сама материала.А в час каквото говорят пък изобщо не се ориентирам.Това е омагьосания кръг при мен.Имам много потенциал, но сама не мога да го усъвършенствам.А никой няма времето и нервите да ми обяснява като на малоумна.Само когато уча за животните що годе се справям сама, защото то общо взето всичко, което се изисква от теб е да ги научиш визуално, да им знаеш латинските и биологията и местообитанията им.Затова се интересувах какво представлява и дали бих могла да се справя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9b9f441848
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И какви толкова въпроси ти хрумват, дето не можеш да ги напишеш като коментари, а напуска 20 подобни теми? Не се заблуждавай, че зоологията е лесна, то отдалеч всичко изглежда ори-мели-яж:-)
Къде е тая Зоология? Прочете ли поне учебния план? Или изгледа няколко филмчета от Анимал планет и реши, че е супер лесно :-)
И какво по-точно ще работиш, ако евентуално вземеш, че я завършиш?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0498ac3a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   4, да точно за работа помислих. Мисля, че мога да бъда асистент по зоология. Смятам че даже ще ми е приятно да преподавам на студенти показвайки им препарати на птици и други животни и да им разказвам латинските наименования, биологията, диморфизъм и т. н.
Причината да не го записвам е че си убих всякакво желание да уча, изхабена съм тотално вече от университета, просто не осъзнах навреме какво искам. Ако имах възможност да върна времето назад, заологията щеше да е без да се замисля.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0cf2042829
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти- асистент???!!! Момиче, ти нямаш реална представа за възможностите си! Не можеш да се справиш с някакво си Горско стопанство, знаеш ли как се става асистент?! Слез на Земята, мила, за твое добро е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9b9f441848
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   асистентка??? Ти нямаш връзка с реалността, честно. Имаш ли идея колко изпита трябва да вземеш, докато завършиш, а дори четене с разбиране не ти се удава? Ти не разбираш дори това, което четеш, а искаш да го преподаваш на други?
По-горе те попитах видя ли учебния план на тая специалност? В кой университет е? След като / ако завършиш, трябва да се явиш на конкурс за асистент, в който да се състезаваш с други и да се представиш по-добре, а после да защотиш докторат по специалността. И да преподаваш е доста по-различно от твоите представи да показваш това-онова на хората :-)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker