Към коя страна да се насоча? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96900)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22788)
 Секс и интимност (11254)
 Тинейджърски (20214)
 Семейство (4857)
 Здраве (7820)
 Спорт и красота (4074)
 На работното място (2164)
 Образование (5929)
 В чужбина (1298)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1504)
 Други (13157)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

Към коя страна да се насоча?
преди: 7 месеца, 11 дни, прочетена 1006 пъти
Искам да си дадете мнението, да се ориентирам по- точно.
Предварително благодаря :)

Аз съм единайсетокласник от провинцията, скоро завършвам и съм се насочил към чужбина. Работата е там че не мога да реша в коя страна да следвам, а това не е добре.
Преди бях на 100% сигурен че ще е Германия, но се замислям.
А все още не съм почнал курсовете по дадения език.
Лично аз не виждам друг вариант освен Германия.
Но реално имам съученици които ще ходят ту за Холандия, ту за Англия, ту за Австрия, някои дори за Америка се гласят. Общо взето всички ще се евакуират от България. Въпроса ми е, коя страна на ваш взгляд е най- подходяща? Позволено ви е да допълвате списъка. Или още по- добре дайте личен опит.

Да допълня че езиците които реално знам или съм способен да науча са немски, руски, английски. Така че Испания, Португалия не е за мен.

Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 10 дни
hash: f415d27c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   В Англия и Германия НИКОГА!!! Хърватия, Словения и Сърбия стават все пак ние и те сме славяни и лесно ще научиш сръбски, хърватски или словенски. А защо не искаш Испания и Португалия? Това са ми любимите ми държави прибавям също и Италия. Испанският и италианския език не са трудни чете се както се пише.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 478d4ac8f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Авторът: От славянските страни бих избрал само Русия.

До номер 1, а защо не Германия. З

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: fa866816eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Отпиши Германия като вариант. Уча немски от 5 години и не бих казала, че съм готова да замина. Няма как да го научиш за 1 година и да успяваш да се оправиш сам там.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: d366cb6236
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   В Чехия е безплатно образованието, само че трябва да знаеш чешки език много добре, но щом казваш, че знаеш или можеш да научиш езици като английски, немски, руски тогава ти препоръчвам Русия. Там също е безплатно образованието, проучи как стоят нещата за страната, към която ще се насочиш.
Аз само си давам мнението и ти пожелавам успех в избора.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 392a86a2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Най-добре е в англоезична държава.
Ако не е в такава ще трябва да учиш местния език пък много от езиците в 21 век са ненужни.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: ff60cea636
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Така разсъждавайки освен да си пропилееш годините друго няма да стане, защото няма абсолютно никакво значение кой какво ще ти каже от това какво чул или той преживял. Първо разбери какъв искаш да бъдеш и какъв език искаш да свдаш да учиш а не да пишеш какво си можел да научиш или го знаеш или не всичко друго са фантазмагории, ако искаше да го знаеш и без да има значение тук или на пет хиляди километра ти е плана са ходиш нямаше да има никакво значение.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 7d547f92d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   А какъв искаш да станеш?

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: ede1520816
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 1 ме разби. Айде стига с тоя криворазбран национализъм. Прочети малко учебници (ама не съветските) има ли такова нещо като "славяни" и какво представлява този термин.
Англия и Германия имат топ университети, икономики и английският е световен език, той в Словения ще го кара да ходи, хаха.
Аз в Англия си изкарах магистратурата и останах много доволен- от към база, обучение, достъпна информация, литература и тн.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 90e1ebb3e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторе, ако ще и от целия ти клас, който е 25 човека, 26 да се гласят за чужбина, накрая ще отидат максимум 10, в повечето случаи не повече от 6 човека.
Висшето образование в Германия е адски тегаво и доста трудно се завършва. Аз самата завърших езикова гимназия и тези, които бяха с немски език и решиха да запишат висше в Германия едно, че повечето не ги приеха, второ, тези, които все пак влязоха на втората година максимум прекъснаха. Само 1 човек от познатите ми успя да завърши, на път май е и втори, от около 20 - прави си сметката.
Момиче, втори курс

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: dcb258a693
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Добре ти си 11 клас , искаш да се реализираш в чужбина , но по думите ти разбирам , че не владееш чужд език. Малко късно си се сетил тепърва да учиш език и то по - различно от английски. Какво ще учиш , какви финансови средства имаш , на квартира или общежитие , частен или държавен университет / колеж. Ти не даваш никаква информация . Всеки човек има различни възгледи за всяка държава . Ти сам трябва да си намериш информация и да избереш това , което искаш . Къде учиш с какво . На какво ниво владееш езиците ( ако ги говориш ) и каква специалност . Отговори на тези въпроси , за да имаме малко информация . Аз от къде да знам какво искаш . Да не съм врачка , че да гадая .

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 05158ee716
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В Америка ще ти е най-лесно с адаптацията щото ще откриеш че почти всички с които ще си имаш работа са като теб. Не ходи в Скандинавия , тъй като скандинавците са изключително лицемерни хора с двойни стандарти и две лица.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 2d85d4e86d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Автор:

Знам да говоря руски почти перфектно, ще се науча и на граматика. Единият ми родител е от Русия. Не искам в Русия защото образованието не е така качествено. Но де да знам, може и да бъркам, нали затова ви питам.

Немският го знам на ниво А2, с упоритост ще го науча. Предпочитам Германия защото както е всеизвестно, образованието е по- качествено.

За Холандия почти нищо не знам, освен че е на английски и много скъпо, но много по- евтино от колкото в Англия...

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 862f1f150d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Знам, че за Германия трябва да знаеш добре немски, сигурно да имаш сертификат и много университети искат диплома 6,00. Така, че не лети в облаците.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 9a6a73b371
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Учих висше образование в Англия една година,после 2 години в Германия и мога да ти кажа,че е пълна загуба на време.В Англия гледат само да си вземат парите и нищо не ни учеха,бях в Лондон и имаше само богаташи в университета,които не ги интересуваше нищо,искаха си само дипломите и си загубих времето.В Германия езикът наистина отнема страшно много време да бъде научен и не можех да се справям ,успях да стигна до Б1 за 2 години,а ми трябваше С1,за да се справя и ми трябваха поне още 2 години.Прибрах се в България и сега уча в Нов Български и съм доволна.Изобщо не ти препоръчвам чужбина.Всичките ми съученици бяха същите като твоите,Америка,Холандия,Германия и накрая сега в момента половината сме в Нов Български,а другата половина в Софийски. Така,че смятай.Всичките се върнахме. Само един остана в Холандия от цял клас.

 
  ...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: cb28906454
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Ако имаш възможност дори и да е 0,01% не се замисляй и за миг - САЩ!

Учи и си устрой живота там - цял живот ще си благодариш! Европа не е подходящо място за живеене вече, нито сигурно, нито кой знае колко добре платено. Просто е красива и разнообразна, но никога не бих седял тук, ако имам и минимален шанс да отида през океана.

Момче, което е живял в България, Белгия и в момента съм в Германия.
Общо навън съм повече от 8г

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: f415d27c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   До Автора защото Германия не става вече за живот и работа.Русия също не става заради Путин и агресорката им политика срещу славянските и православни страни.

 
  ...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 34083acb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   "Евакуация"? Бедствие ли има? Мисля, че си надъхан с предразсъдъците на родителите си.

 
  ...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 0c5900121b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Аз също се гласях за Холандия, бях решена, че искам образование в чужбина. Университетът там щеше да се погрижи за настаняването ми. Като дойде юни месец обаче, от университета ми казаха или да се оправям сама, или да ми дадат общежитие на безбожна цена. Тръгнах да търся квартири, които повечето бяха необзаведени, и се запознах с едно момиче, което прекъсваше там и щеше да ходи в Нов Български. След нея се запознах с още няколко човека, отново връщайки се в България. Добре, че бях кандидатствала и в България, заради майка ми, иначе никъде нямаше да почна. Сега си уча в България, тук се запознах и с още върнали се от чужбина и въобще не съжалявам, че съм тук! Пиша ти това не за да те разобеждавам, а за да те посъветвам да разпиташ студенти там и те да ти кажат как е животът там. Успех...и последно, но за мен най-важното нещо. Ако ще ходиш там, избери си специалност, която наистина искаш, а не нещо, което "звучи добре" или "изглежда престижно". Защото да, престижно е да учиш право или софтуерни технологии там, но е изключително суха материя и трябва наистина много да учиш. А и там също има шмекерии образователната система.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: f54045ea31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   до 18

"Сега си уча в България... и въобще не съжалявам"

Като те поочука българската реалност след завършването, пак си спомни тези думи. Като си студент, морето винаги е до колене.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 9fc55ffe50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Ама ние едни кадри изпращаме вече.... "знам да говоря "... Авторе езика не се "знае", нито се "знае да се говори. езика се "владее".
Когато научиш български език, ще имаш успех във всички други европейски езици. Казвам ти го без укор. Просто приятелски. До тогава ще си просто един мечтател. Не че няма да отидеш, ама друго освен гастербайтер няма става от теб.

Как ви пълнят главите с мантрата да заминавате, не знам. Че вие още българи не сте били.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker