Дилема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Дилема
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 852 пъти
12 клас съм и мисля да кандидатствам в МУ, но не знам кое от тези две да избера. Според вас медицина или стоматология? С кое по-лесно е реализацията?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: fbf1c83991
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стоматологията е добра специалност. Можеш да си отвориш собствен кабинет, но и затова ти трябват пари.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e2924f4165
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-добре нито едното, нито другото, пълно прецакване са и двете специалности. Ако ще пишеш нещо в МУ, най-адекватно е фармация. Уча медицина от няколко години и хиляди пъти съм се питал защо го записах това и съм търсил варианти да се махна, но хванал съм се вече на хорото, ще го играя до края пък каквото стане.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1aa5f741d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 2, тревата от другата страна винаги изглежда по-зелена. Само че като фармацевт можеш да получаваш колко на месец? 2000 лв.?
А лекарите само за един преглед прибират по 30 лв., при поне 20 пациента на ден и дори след приспадане на всички разходи, сметни за какво иде реч. Като стоматолог за един зъбен камък, който се чисти 30-40 минути, ето ти пак поне 50 лв. Фармацевтът просто стои на гише и дава лекарства. Дори да си в клиничните проучвания, таванът на възнаграждението ти не може да стигне тавана на възнаграждението на квалифициран лекар със специалност (хирург, офталмолог и др. под. ). А за зъболекарите - колкото и да са некадърни, при всички графиците са пълни за седмици напред, така че сами с правете изводите. Не съм от медицинските среди, такива са ми наблюденията.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6e614e1c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До Но:2 В смисъл медицината по-трудна ли е?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cd3f4cb79a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В България само ИТ-та и политици успяват да изкарат толкова доход, че да имат за семейства, че им остава и за любовници...
Жалко, НО факт!

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 28316cccba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, ако ти си номер 4 щом се запитваш трудна ли е, съветът е ясен какъв трябва да е: не записвай нито едното, нито другото.Товй не са специалности за хора, които държат да не им е чак толкова трудно и които държат на свободното си време.Ако си от този тип и се чувстваш мотивирана да учиш, но в същото време искаш да имаш и свободно време, не са за теб тези специалности.Който учи каквато и да е медицина трябва изцяло да се отдаде само на това, поне докато следва. А КЪМ Номер 2: не разбирам защо се тероризираш по тази начин? Прекъсвай я тази медицина,какво като си я започнал,какво като си се захванал вече за хорото, знаеш ли колко хора така са записали медицина или каквато и да е специалност и още първия семестър осъзнават, че не е за тях и се отказват и си живеят живота.Ти защо се буташ в този ад, прекъсни.И аз направих грешката да запиша медицина, само един курс издържах, накрая си казах "Това ли заслужавам, да се лишавам от цялото си свободно време, да не мога да си излизам по дискотеки,ресторанти, кино и на любимите ми места само заради някво си учене като един тъп зубар????Еми не братче ич не ме интересува че съм повтаряла че ми е мечта от малка и какво ще кажат хората за мен сега, слагам край!"

И познай - всякакви критики започнах да слушам от сорта "Не мога да повярвам, че си човек който толкова лесно се отказва от мечтите си ; не мога да повярвам , че си човек, който бяга от трудностите вместо да се изправя срещу тях; не мога да повярвам, че избираш някви си купони дето нищо смислено не ти носят в живота пред това да следваш мечтата си", но аз особено след като и до ден днешен гледам снимки на колегите си как постоянно са ангажирани от университета, дори събота и неделя и лятото - я по практики, я по клиники, тия не дишат бе братче, свободно време нямат, как издържат???Еми не съжалявам за избора си ! : ))) И сега уча специалност която не ме кефи но поне е по лесна и по безотговорна дето се вика, сприятелих се с един колега, който ми прави голяма част от курсовите работи,.поне тези които са по трудни и не разбирам, изпитите избутвам дори с не толкова учене и така , насърчвам те и ти да помислиш за вариант да запишеш нещо друго, по така.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker