Тотално се обърках.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Тотално се обърках..
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 734 пъти
Здравейте! Тази година завършвам средното си образование и започнах да се замислям по-сериозно как да продължа по-нататък. Прегледах доста специалности и университети и на този етап съм много объркан.. Казах си, че трябва да избера нещо, което ми харесва и ме влече, но се оказа че това само звучи лесно. Поначало обичам много да се занимавам с автомобили, двигатели, механика и всякакви подобни, харесва ми работата, работил съм на няколко места през лятото, обаче единствения вариант е да запиша техническа специалност. Важна подробност обаче е това, че съм скаран с физика и математика, а те са основното, което се учи в университета. Наясно съм с това, че на много места взимат на работа и без висше, но аз(а и най-вече нашите) смятам, че все пак трябва да завърша нещо.
Помислих за някаква друга специалност, която да замести техническата, но не намерих нещо, което да ми допада особено, а и приема в повечето университети е кофти.. Има някои интересни специалности в един от частните университети, но си зададох въпроса:Струва ли си да се дадат толкова пари за една диплома, която не се знае дали ще влезе в употреба някога?
По-скоро не.. Ще се радвам да споделите мнението си по въпроса и евентуално да ме посъветвате към какво бих могъл да се насоча.. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: c076a8b4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въобще не записвай нищо в никакъв университет поне засега!! ДОВЕРИ МИ СЕ! Защото ти го казва човек, който също като теб когато завърши средното си образование искаше още първата година да започне да учи нещо, а изобщо не беше сигурен какви интереси има и какво му се учи, но се водеше по общественото мнение, че унито трябва да се запише веднага щом завърши училището човек, още първата година си длъжен едва ли не и се водеше по това какво правят останалите и в толкова колебания накрая избра някаква специалност, която си внуши, че му харесва, изглеждаше примамлива и приятна и сега съжалява за избора си макар че стигна до трети курс!!! И чак сега осъзна вече какво иска и какво му е на сърце да учи, но е твърде късно, защото депресиите, които преживя в университета с тази специалност дотук му унищожи всичката мотивация, която имаше да учи и в момента всичко зубри по задължение.
Такъв човек ти го казва и това ще се случи и с теб ако сега прибързваш с решенията и запишеш нещо без надълго и нашироко да си се запитал защо го искаш. Като завършиш училище просто започни работа. Година, две, три... колкото е нужно! И използвай това време в "разговори със себе си", дай си време да помислиш какво ти се учи, разпитвай приятели, познати, роднини, колеги, по форуми коя специалност за какво е и как точно протичат учебните занятия в университетите.. и идеята ти какво искаш да учиш сама ще си дойде при теб, но не се притискай още от сега да знаеш. Истината е че много хора на тази крехка възраст все още не знаят какво искат, така че мани ги хората, които ти говорят, че е много фатално че си станал студент чак от 25 или 30 годишен (примерно). И аз се заблуждавах, че искам да уча това, което сега уча и сега като порастнал и по - зряломислещ човек осъзнавам колко глупава и наивна бях тогава и колко неща не ми бяха ясни. Причината да не прекъсвам е, защото 3 години положени усилия досега ще отидат на вятъра иначе и така ще ми стане още по - тъпо, затова ще избутам една година още, последната която ми остава и ще се надявам нещата след време да се обърнат в моя полза.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker