ТУ-Варна или Винс-Варна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ТУ-Варна или Винс-Варна
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2001 пъти
Здравейте, ще записвам да уча програмиране в държавен университет като допълнение към по-късното ми обучение в една частна софтуерна академия, с единствена цел взимане на диплома за висше образование. Да вметна че не очаквам да науча кой знае какво и съм наясно че програмата в държавните университети е крайно недоработена и нескопосана, но бих искал да чуя мненията на хора учили в тези два университета. Къде би ми било по-лесно, къде бих научил повече и по-полезни неща за ИТ сферата и като цяло къде би ми било по-приятно да си изкарам студентските години.
Специалностите са Софтуерни и интернет технологии за ТУ и за Винса мисля че беше Информатика и компютърни технологии, разликата мисля че е само в заглавията... Къде е по-лесно и къде е по-неангажиращо? Гледам че във Винса има значително по-малко предмети на семестър (4-5) докато във ТУ има по 6-7.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 146cc1b989
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей,

СИТ в ТУ е доста желана специалност. Като цяло, ако питаш мен, ТУ си е университета, в който е по-добре да учиш неща, свързани с технологии. Мъчила съм се да вляза там, но се радвам, че не успях, понеже технологиите не са ми нито страст, нито сила. Имай напредвид, че тази специалност им е топ-а и трябва да кандидатстваш още на предварителните им изпити. Когато отидох на редовното време за кандидатстване, ме върнаха, защото бройката беше вече запълнена. По-реномирано е за подобни специалности и е по-възможно наистина да научиш нешо. От друга страна, както каза ти - повече изпити, задължително присъствие и т. н. , което от своя страна означава, че ще трябва да отделиш повече време на обучението си.

Студентка съм във Винса. Супер лесно ми е, даже съм отличник. Не знам на колко години си, но аз като записах университет вече бях поработила 3-4 години и не ми се искаше да се откажа от работата си и начина на живот, които водя. Така и стана - уча, работя си на осем часа и всичко минава неусетно. Не ходя на никакви лекции. Никой не ме и кара. На упражненията ходя, за да си изкарам текущия контрол. Семестрите, особено летния, са супер кратки - някъде към 2 месеца и половина. Имаш 4 предмета. В сесия си един месец, всяка седмица имаш по един изпит. Поправителната сесия следва веднага след редовната. Семестъра е 270 лв. Обективно, ако търсиш лесното, според мен се мятай там. Но - имай си напредвид, че първата година и половина в общия случай (не съм гледала програмата на тази специалност) ще учиш всевъзможни икономически глупости - Макро/Микро икономики, Финанси и т. н.

Както казват хората - Най добрият съвет гласи: "Не знам брат, ти си знаеш. " - Реши кое ти пасва повече и действай.

Поздрави и успех! :)

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5aded438ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ти ВИНС броиш ли го за университет изобщо :D. Може би има защо да има по-малко изпити там и да се взимат ей така, ако не ти се учи влез там. Всеки друг иниверситет е за предпочитане пред него. Лично мое мнение, разбира се, но и мисля, че доста хора ще ти го потвърдят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker