Мога ли да се явя на поправителен, след като съм взел редовния изпит? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мога ли да се явя на поправителен, след като съм взел редовния изпит?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1224 пъти
Здравейте, студент съм първи курс в голям български университет. В момента сме в сесия. Накратко, в понеделник имах изпит по важен предмет от първия семестър. Минах го, но изкарах 3 и оценката не ми харесва. Може би звучи необичайно, но интересува ме дали мога да се явя на поправителен изпит, за да изкарам по-добра оценка? В нашия университет поправителната сесия се провежда през месец септември. Има ли някакви пречки, още повече след като оценката вече е вписана в студентската книжка и към кого трябва да се обърна при такова искане - преподавателя, асистента или инспектора на специалността ми?

Честно казано, нещата на изпита се объркаха. Не се подготвих добре. Когато приключи, докато се прибирах вкъщи, в учебника проверявах решенията на някои от задачите, които си спомнях и всички се оказаха грешни. Не ги бях научил правилно, знанията ми се объркаха, колебаех се дори на такива въпроси, които решавах правилно на упражненията преди. И по време на самия изпит ми беше много странно спокойно. Още тогава, докато се прибирах, изпаднах в паника и започнах да осъзнавам, че изобщо не съм се справил добре, честно казано, започнах да очаквам, че няма да мина. Треперих.

През нощта заспах за два часа и после се събудих и не можах да заспя до сутринта. Беше ни съобщено, че резултатите ще излязат по обяд. Отидох в университета, където ни върнаха книжките с вписана оценката вътре. Когато я отворих, бях шокиран, когато видях 3-ката.

Особено грозно е, след като от два изпита бях освободен с 6 и 5, по други два предмета имам текуща оценка 5 и 6. Бях там с другите, и видях и колеги, които също имат Среден (3) и искрено се радваха, и то такива с добър успех, също освободени от някои изпити с високи оценки, но като мен изкарали на този 3.

Има и поне няколко скъсани. По принцип съм сред компания с такива хора, на които им пука за университета и ученето и от тях само аз съм с 3 по този предмет, другите имат 4, 5 и т. н. и това не е добре... А това един от най-важните предмети в специалността този семестър, много важна и актуална наука. Науката ми беше интересна. Беше ми приятно да разбирам зависимостите, също така харесвах работата на доцентката и асистента.

Взех си урок за това как да уча. Знам че аз съм си виновен и че човек сам си прави всичко, но ми е тъжно. Имам чувството, че никога няма да мога да преглътна това, завинаги ще ми стои това срамно петно. Още в първи курс да се случи подобна излагация... Имам чувството, че не мога продължа спокойно след това... По принцип при такива проблеми споделям с психоложката си, но тази седмица е извън града и не мога и да ѝ пиша.

Искам да попитам дали е възможно да се явя на поправителен? Ако имам втори шанс, съм сигурен, че мога да науча материала поне за 5. Интересува ме, ако някой е имал подобен случай, или някой е запознат с правилата в образованието, да поясни дали мога да се явя на поправителния през септември, за да изкарам по-добра оценка. Сега по този предмет всяка оценка над 3 ми се струва по-добра...

Също, в училище оценките ми винаги бяха на ниво.

Интересува, ако това не е възможно, ще имам ли някога втори изпит по този предмет? Държавните изпити, които са след 4-ти курс всички предмети ли покриват, които сме учили? Ако тогава ще мога да подобря оценката си, съм доволен, дори и ако трябва да чакам до тогава.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 934709145c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, може да се явиш на "изпит за промяна на оценката" (може да се понижи, но в твоя случай не може, защото по-ниско от 3 няма). Към инспектора се обърни (Отдел Студенти) - пишеш молба, която ти я подписва и преподавателя (титуляра). Ще се явиш с индивидуален протокол. Това трябва да стане до края на този курс, така че отиди още сега и питай. Аз съм завършила СУ и поне там е така...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1870ad61db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има т. нар. Повишителен изпит. Говори с отдел Студенти.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b3e3873838
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може, нарича се повишителен. Обаче се подготви добре, защото преподавателите не си падат много по такива изпити и са доста строги. Чувала съм за хора с 4, които са се явявали за 5, а накрая за изкарвали 3, та си е станало понижителен!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker