Методи за учене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Методи за учене
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1113 пъти
Скъпи приятели, тази тема е с цел да си дадем съвети едни на друг и да коригираме грешките ,които допускаме в процеса на учене. Бих искала всеки един от вас да сподели каuви методи прилага и как точно учи по време на сесията за университета/в училище. Ученици и студенти ,споделяйте. <3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0857e09bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От опит ти казвам, ти може и да си професор по геометрия ама на контролното кат ти дадат една алгебра....
Иначе лично според мен... трябва преди всичко да използваш правилна методология. Нямам отговор на въпроса ти защото, аз самият не знам как да уча ефективно.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9cd99366cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо намаляваш или изхвърляш нет-а. Той не те предразполага към логическо мислене, а ти сервира готови решения, така ти отнема възможността за концентрация. Вместо това чети книги, решавай логически задачи, кръстословици, преразкази с елементи на разсъждение. Обърни се към старата школа и система на обучение и ще разбереш защо е по-ползотворна и ефективна.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 678d5569ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Сядаш си на г**а и учиш здраво, ето ти метод

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e8bde2a655
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз лично първо прочитам всичко. След това изкарвам най-важното. От най-важното правя няколко теста с въпроси и отговори и започвам да ги решавам. Друг подход е да чета на глас и да записвам, а след това да слушам записа. Трети е да си записвам най-важното на листчета, да ги слагам в джоба и да ги преглеждам през целият ден.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3287421b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз чета все едно чета книга. Номерът е обаче да четеш от рано. Дори да не разбшраш нещо - или отваряш Гугъл и разбираш какво е, или продължаваш да четеш. В едшн момент все ще се навържат нещата и ще поискаш да се върниш няколко страници назад до това дето не си разбрал. Хубаво е от рано да се започва четенето за да може да улегнат знанията, мозъка да ги обработи. Не става с четене в последншя моминт. Правила съм го много пъти, но после или ми е каша в главата, или го забравям веднага след изпита.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1e620dc1e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм 3ти курс в МУ. Ученето е доста и единствения начин, по който се справям е с писане на темите. На мен така ми е най-лесно. Обаче не пета първи темата и тогава да пиша ами запопвам с първото изречение и си избирам кое според мен е най-важно и него записвам. След това си препрочитам темите. Преди самия изпит си правя схеми или таблици, с кото да разграничавам отделните заболявания или състояния. Понякога си правя и флаш-карти, като от едната страна пиша определие, а от другата какво означава. Даже има и приложение за телефона. Ако има време приятелят ми ме изпитва по някоя тема като му давам всички теми и той си взима една и казвам каквото знам, той ме допълва и накрая ме кара да кажа цялата тема. Ако знам, че може да се преписва правя малки пищови на листчета, като дикато ги пиша все запомням нещо. Или на телефона си ги пиша. Последните 2 изпита учих с една колежка, така хем не ми беше притеснено само на мен, хем си помагахме с темите и после се мъчехме една след друга да разкажем темите.
Пробвала съм се само да чета темите, обаче не мога и не мога. Не е ли да си го напиша, да подчертая или отбележс с различен цвят по-важните работи не става. Даже на един от изпитите не знаех нищо по темата, обаче си спомних какво бях писала в лекцията и знаех думата на кой ред се намира, имам много силна зрителна памет. Една колежка пък учи само с четене. При мен това не се получава, тъй като за повечето изпити трябва да търся информация в повече от един учебник и всичко ми се обърква в главата.
Ако темите са само с определения, единствения начин да ги науча е да си разделям на части темата и пиша едната част докато не мога да я изпиша без да си помагам. Накрая пиша цялата тема, както когато съм на изпит. Това с писането го правя още от 5ти клас, когато имахме История и География и винаги съм си научавала добре.. Това е от мен, дано да съм помогнала. :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5b2b1f6ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като студент някога ми помагаше да си записвам от лекциите най-важното от определен въпрос от конспекта (толкова сбито, колкото време трае моя изпит по този въпрос).Но най-важното, най-логичното.След това учех само по това, без да чета отново цели лекции или учебници.
Помага много-за дати, за хронология, за основното от даден въпрос- да е на едно място.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8e0220d4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Уча Информатика 3-ти курс, момиче съм. По програмиране за много неща си записвам мой обяснения и по няколко реда код и като пиша някакъв проект като гледам кода и как стават нещата ми е по-лесно. Пък като ученичка само по математика можех да слушам и разбирам в час, ама тука вече съм по-разсеяна, ама си записвам всичко, оставям го за последния момент, отварям тетрадката и замалко си мисля Мале тва как ще го науча ама като оставя фейсбука и страха и започна да чета добре и реша по 1 или 2 задачи вече всичко си знам и изкарвам 4-ки, и 2 5-тици имам. Тва във ПУ. Като бях ученичка имахме толкова много предмети, аз си четех урока дори по 2 или 3 пъти и нищо не помнех, ама студентите имаме по-малко предмети, вече не живеем при наще и не ни мрънкат за оценки и за учене и затова е по-добре.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7dce862b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Важна е логиката. Гледах един тест, изчитат 20 думи и ти трябва да запишеш тези, които си запомнил. След това същите 20 думи ги казаха в к.атка напълно безсмислена история, ноэнавързани същите думи и резултата много повече запомени думи. Ако учиш без логика, отива в краткотрайната памет, но ако има връзка с нещо познато го запомниш дори и да е най-голямото тъпотия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker