Странно хоби - има ли такава специалност? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Странно хоби - има ли такава специалност?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1308 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче в 12. клас и вече трябваше да съм решила със сигурност каква специалност искам да запиша в университета, но както всичко друго в живота ми и това прозрение дойде по-късно, отколкото трябваше. Засега съм се спряла на една и предвид ограниченото ми време, изглежда, че ще бъде тя.
Обаче една мисъл не ми дава покой - дали правя правилното решение. Като цяло специалността, която съм избрала и за която се подготвям, ми е интересна и мисля, че ще ми хареса.
Но..
Голямата ми страст са билките и етеричните масла и по точно - външното им влияние върху човека.
Обожавам да си правя най-различни маски за лице, коса, тяло и т. н. Смесвам всякакви съставки - мед, плодове, масла, билки - миксирам ги, прецеждам, варя и никога не гледам на времето, прекарано в това ми хоби, като на загубено такова. От няколко месеца дори започнах да си правя домашен парфюм.
Ръцете на майка ми са много сухи през зимата. Ако не ползва ръкавици, което тя много често прави, започват да ѝ се напукват, дори се стига до кръв. По тази причина направих и на нея крем и откакто започна да се маже с него, ръцете ѝ значително се подобриха.
Постоянно проучвам за комедогенни индекси, вредни съставки, полезни такива, кое масло за какво помага и когато като вляза в някоя дрогерия или био магазин, не излизам по няколко часа. С жената, от която си купувам билките, сме си като най-добри приятелки и когато чуе или ѝ докарат някоя нова билка, ме спира на улицата и ми го съобщава.
Та след като разбрахте за странното ми и леко налудничаво хоби, е време за въпроса ми - каква специалност мога да запиша, свързана с него, и каква е реализацията след завършването на въпросната специалност, ако изобщо има подобна? Не мисля, че ще се справя с управлението на своя собствена фирма, чиято дейност да бъде такава, и вариантите ми май са доста ограничени.
Благодаря ви много за отделеното време и успешна седмица!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: d726dbcaba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Фармация

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 775dac734a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изобщо не е налудничево хобито ти. Да правиш лечебна козметика само от натурални съставки. Дай Боже повече хора като теб. Според мен, не си губи времето с университет изобщо. Проучи какви курсове и сертификати трябва да изкараш. Всеки може да регистрира фирма, въпросът е единствено дали ще се търси това, което предлагаш, т.е. дали ще имаш клиенти. Според мен - да. Тези неща са все още малко предлагани в България.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c26660fc28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами фармация?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9bd17fc50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може би специалността медицинска козметика ще ти е от полза, но не съм много сигурна. Покрай тази специалност вероятно ще развиеш и други интереси. Може би трябва да се ориентираш към сферата на козметиката, а може някой ден да отвориш свой магазин


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6e5c849beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Фармация или дерматология, а нещата които си правиш като хоби ще ги тестваш по време на обучението ти в лабораторията на Университет и внимавай някой да не ти открадне идеята никога не казвай всички съставки, някъде по пътя може и да срещнеш човек който да ти помогне с производството и разпространението им, а ако ли не завършваш и все работа с нормална заплата ще си намериш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: dfc2108946
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много яко хоби! А на мен можеш ли да ми забъркаш едно кремче против акне. Момче на 18 год съм

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0c1c76f653
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-после нещо смислено в този сайт.Това ти е призванието,миличка.С това трябва да се занимаваш и да си полезна на хората.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b60bc1e872
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Какво му е странното и лудото на хобито ти?Много е хубаво!
Мисля, че специалността, която е най - подходяща за теб е медицинска козметика - в медицински колеж Йорданка Филаретова се кандидатства с мотивационен изпит.Пробвай, няма да сбъркаш, мисля,че точно това е за теб, защото не всичко във формацията е конкретно това, което те интересува.Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3c3d7d7e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Фармация или Химия. И двете ги има в ФХФ на СУ. Можеш да пробваш и инженерна химия, пак там. Това е ако искаш да знаеш повече от техническите детайли зад химикалите и съставките.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 246134b64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хобито ти не е странно, напротив - звучи изключително интересно. В София се организират събития, в които хората се учат как сами да правят кремове, душ гел и т.н.
И има специалност, която ми звучи подходяща за теб - "Медицинска козметика". Има я в МУ Пловдив. Друг вариант е "Фармация" или "Рехабилитация, уелнес, СПА и балнеолечение".
Има също курсове за билкарство, в Интернет ще намериш много информация.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e4b6c759d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хобито ти е супер! Не го смятай за странно. Може би е странно само защото не е толкова разпространено.

Горе са ти казали фармация и дерматология - да, има нещо общо с хобито ти, но доста косвено. Може да изучиш някоя от тези специалности, за да имаш възможност за по-сигурни доходи след време.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0d2dda0b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, Скъпа! Имаш страхотни интереси, а да те попитам обичаш ли биологията и химията, защото и аз имам сходни, като твоите интереси, само че в синтеза на лекарства по биотехнологичен и биохимичен начин, които да са лесно увояеми и разпознаваеми от организма на човек, а в същото време най-качествените, защото не най-скъпите и не най-силните са най-добрите, а най-качествените лекарства, според твоята биохимична система, защото при всеки един от нас, има индивидуални показатели на тази уникална система, например, едни имат по-високо ниво на цитохром P450, което определя бърз лекарствен метаболизъм, което пък показва, че организма ти бързо го обработва до по-водоразтворими съединения, обезврежда чрез естерификация с оцетна киселина, сярна киселина, аминокиселината глицин или с глюкуронова киселина и изхвърля чрез урината получените естери, в зависимост от веществото. Например, сулфонамидите се отделят във вид на ацетати (соли и естери на оцетната киселина), адреналинът в естер на сярната киселина, бензоената киселина в естер на глицина или глюкуроновата киселина, етанола и метанола в естери на глюкуроновата киселина.

Моят съвет е да запишеш да учиш фармация, но ако искаш наистина да се докоснеш до същността на работата на фармацевта, то избери СУ. Ще получиш високо ниво на обучение по химия, което ще ти е от полза, когато ще изучаваш химията на природните съединения, химията на лекарствата, биохимията, а тя е сериозна дисциплина, която ще ти е необходима, за да овладееш фармакологията (лекарства) и токсикологията (отрови), които изучават механизмът им на действие, а това са много важни предмети за професионалното развитие на един фармацевт. Също така, ще изучаваш интересната за теб дисциплина фармакогнозия, по която следя интересът ти за лечебните растения и етеричните масла. Също сериозна и определяща професионалното развитие на фармацевта дисциплина, която изучава природните източници на лекарствени суровини, като терпени, изотерпени, флаваноиди, танини, аминокиселини, белтъци, липиди, фосфолипиди, стероиди още и още...
Виждам, че си 12 клас, почвай сериозно да учиш по биология и химия, за да можеш да влезеш с висок бал. Няма да сгрешиш, ако избереш да учиш фармация!
Ако те интересува повече за кандидатстването, пиши отново!
Успех ти пожелавам от сърце!

Хаш на 17

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0e7c3dfa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Абсолютно съм съгласна с номер 2. Не си губи времето с университети, особено ако нямаш пари за такъв в чужбина. Това в България не струва и пукната пара. Според мен си си намерила призванието, така че давай!
Ж23

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 18f098f99e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   УХТ в Пловдив. Имаха специалност от сорта на производство на парфюми. Хубаво хоби имаш и ако успееш да го развиеш ,би се превърнало в една прекрасна професия! Успех
Ани

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0c1c76f653
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Добавяй хума в препаратите си. В България има качествена и високоенергийна хума-зелена, бяла, сива, има многостранно приложение и е малко позабравена вече. Това е невероятен естествен продукт. може да го слагш и в препаратите или отделно към тях като суха добавка, а клиентите ти да си ги смесят. Става и за вътрешна употреба, има свойството да изсмуква токсините, притежава и естествена радиация, която убива патогенните микроорганизми и щади нужните. Успех.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker