Как да постъпя за самоотбрана? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да постъпя за самоотбрана?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1580 пъти
Здравейте! Първо се извинявам ако темата ми не е за тук и моля в противен случай да бъде преместена, но непременно одобрена защото ми е важно!
На 32 години съм с семейство, живея в квартал Родина, няма да споменавам град, имам жена и дете на 3 години.
Аз съм малко по в края на квартала където има много роми и наркомани, агресивни и всякакви се намират. В квартала започнах работа в едно барче преди няколко месеца след което напуснах, така че долу горе знам хората там, но никога не съм проявявал агресия или предизвикал някого. Чувал съм, че има много цигани които спират хората за пари или с цел обир, били много агресивни и застрашавали някои жители или минувачи. Проблеми не съм имал, до преди две седмици, когато се прибирах с жена ми, направи ми впечатление че двама циганина ни загледаха втренчено, въпреки това ги подминах. На следващия ден, жена ми се оплака че сая спрели за пари, ама били много нахални защото не се отлепвали от нея, накрая им дала 3 лева, и заминали. Лошото е че дадеш ли веднъж, няма отърване. Вчера пък мен спряха, за 5 спешни лева, обясних му че нямам пари в себе си, без да го предизвиквам, но той настоятелно искаше. И така накрая ме пусна да продължа по пътя си, но тази сутрин пак тръгна след мен като ме видя да вървя по пътя, тръгна да ме следи, но на паркинга имаше хора, аз се качих в колата с детето да го закарам на занималня и така ми се размина.
Не ми се пускат жалби в полицията, няма никаква файда, първо че те се знаят, второ че те не се плашат от жалби, ще пусна жалба срещу него, а после ще ме търсят цяла група да ми търсят сметки, знам ги аз тези. Не съм и от онези които да водят война или да ги бия, и не знам как да постъпя, а се притеснявам и за семейството си, жена ми всеки ден минава от там с детето, докато аз съм на работа. А се чувстваме застрашени, тези ни притесняват. Кажете как да постъпя или как е редно, не знам просто.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 660741d006
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ако мен ме питаш си вземи един CO2 пистолет с стоманени топчета 4,5 действат ефективно а и психологическия елемент че не може да го разпознаеш дали е боен и не се изисква разрешително!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8e5c9e5758
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сто процента си от Русе. Хаха, премести се поне в Здравец изток, наистина какво правиш в тоя квартал, там е почти като в Тракция. Не си е работа, то всеки път да им отказваш, пак няма да спрат, а ако им направиш нещо, чак не ми се мисли, нямаш работа в цигански квартал, я си представи детето ти докато расте, а и като порасне какво ще прави там, наистина мисли за местене.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1b830accdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако искаш напълно законни мерки - лютив спрей и телескопична палка. Първото гледай да е на пяна, а не аерозол. Второто гледай да не е китайско за 10 лева, ще се разпедне като женска пила иначе. Нападнат ли, малко пипер в очите, една палчица в прасците. Но няма пълна защита, човек. Мангалът е животно, само пречукване и кормене на отротчетата му действа. Местене в друг квартал, само това мога да ти кажа. Ако не го изкормиш, лайнокожото се връща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4c592f1e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Вземи си един лютив спрей, ама супер-лютив, от реномирана марка - да има и Капсицин и CS в него. (От Sabre Red MK-3 и нагоре!)
Разплаква майката и на най-големите бабаити!
Пръсваш леко в очите, след това го (ги) събаряш на земята и ги спукваш от шутове в бъбреците - да си знаят за друг път...
Давам ти гаранция 100%, че такъв наритан повече няма да повтори...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b56812a651
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отиваш до кооперативния и на отсрещата страна на Цар Освободител има един ловно-рибарски магазин, купуваш си едно спрейче и си готов. Разбира се, има ги на много места, вкл. и интернет.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 35e947f702
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автора
До №1
Какъв е този CO2 пистолет с стоманени топчета 4,5? Това въздушен ли е? Чувал съм че въздушните не стават за самоотбрана!
До № 3 и 4.
За спрей реномирана марка - да има и Капсицин и CS в него. Не ми говори много, но непременно ще се интересувам.

Аз вчера си купих един спрей, уж много хубав, WALTHER PRO SECUR 10% ГЕЛ 53 мл с син етикет, за 38 лева, ето такъв си вземах, но не знам дали изобщо има някакъв ефект.
Пръснах на едно дърво, аз бях близо и изобщо нищо не ми стана, а от вятъра се върна малко към мен, после пръснах на ръката си и леко намазах покрай очите си да видя дали ще ми стане нещо, е познайте че нищо ми нямаше. Мисля че ще трябва да сменя спрея, или трябва да попадне точно в очите, не знам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 501dc96a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Следващият път искай ти! Кажи им, имам дете, жена, за нищо не стигат парите, дай 5 лева ти ве! И въобще всеки път им искай като ги видиш!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 660741d006
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От 1 до 6 аз лично ползвам и до сега съм доволен с прейчета не става ползвал съм ефекта е съмнителен трябва да си близо до нападателя ако е с нож шанс никакъв докато въздушния пистолет той е с капсули демек може да стреляш един след друг не да пречупваш да презареждаш е от 15 до 20 заряден в зависимост от модела дали ако му опраскаш 20 съчми няма да спре лично съм стрелял с такъв при самоотбрана и аз живея до циганска махала съчмата го олучи в гърдите и спря в кожата и мангала падна от болка не знаеше къде се намира и в това време се изпарих ето малко повече инфо тукhttps://www.youtube.com/watch?v=PNWsflgn8JU&t=220s

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ef97c80d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Лютив Спрей газов пистолет със газови патрони.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ef97c80d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Задължително един лютив спрей, гледай да е от силните не тези по 5-10лв и да е по голямо флаконче. Хубаво е да комбинираш спрея с нещо друго примерно телескопична палка, електрошок или газов пистолет. Въздушен СО2 е лоша идея, няма да ти свърши особена работа при самозащита, най много да ядосаш нападателя още повече. Единствения начин със СО2 да го отблъснеш е да го стреляш от много близко разстояние 2-3 метра което със сигурност ще му причини увреждания и от там вече влизаш в едни филми със полиция и прокуратура нищо че си се защитил. Имах нещастието да бъда нападнат веднъж от цигани като единия държеше нож в ръката. Искаха да ме питат нещо бяха 5 човека и бързаха да ме приближат и това посред бял ден, веднага се усъмних и извадих спрея и го приготвих. Докато ме заговори единия другите ми скочиха веднага в гръб и започнах да пръскам наред. Успях да поразя трима от тях, единия извади нож веднага а другия се отдръпна и се отказа да прави каквото и да е. По това време бръкнах в джоба извадих газовия пистолет презаредих и гръмнах във въздуха 2 пъти и онзи с ножа веднага тръгна да отстъпва назад. Започнах да им крещя и да ги заплашвам че ако ме доближат ще стане лошо. Само при вида на оръжието пребледняха, уплашиха се повече от мен. После часове наред разпити в районното. Като цяло нищо не им направиха, но определено газовото оръжие има психологически ефект а и циганите се плашат много от оръжия, те масово ходят с ножове и разчитат да нападат беззащитни хора.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 35e947f702
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Автора!
Добре де, така и не получих информация за моя спрей който описах по горе!
А като съм с дете няма ли някакъв закон? Чувал съм че едно е да застрашават възрастен сам човек, а съвсем друго е когато е с дете. Или пък, да направим някаква обща жалба, не знам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker