Програмиране - СТАЖ, достатъчни ли са ми знанията? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Програмиране - СТАЖ, достатъчни ли са ми знанията?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1409 пъти
Здравейте, хора!
От 3 месеца уча Java. Имам познания в следните неща, те са:
- променливи, цикли, условия за твърдение, трай кеч, ексепшъни, масиви, листове, мапове, сетове, стекове, опашки, регулярни изрази, ламбди(стриим ейпиай), методи, обекти, дженеръци. От обектно ориентираната страна на програмирането: СОЛИД принципите.
Това ще бъда ли достатъчно за намирането на стаж? Според вас да се пробвам ли, или изобщо да не губя времето на работодателите?
Целта ми е след стажът да остана на работа за постоянно във фирмата, в която ще го карам, а и освен това стажът ми е небходимо да е платен, толкова до колкото да мога да се издържам за необходимите битови сметки, понеже не съм от София, от доста малко градче съм.
Според вас има ли смисъл изобщо да се опитам при наличието на тези знания? Ако науча малко бази данни: MySQL и Spring Data, вероятността да ме вземат ще бъде ли по-голяма?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 3eada71463
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи от това, какви са другите кандидати за даден стаж.
Пробвай на много места и все някъде може да те вземат на стаж, ако си от София.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8f1f24f09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   По-скоро не. Нека ти обясна защо.
Днес се набляга на познания по различни технологии (библиотеки и фреймъркове). Доста обяви казва "Java програмист" в заглавието, но по-надолу в обявата искат примерно Spring. Доста пишат JavaScript, но искат примерно React.

Моето предложение е, да наблегнеш МНОГО над основите. Казваш, че знаеш тези неща, което е добре, но можеш ли да боравиш с тях? Научи повече за типовете данни, структурите и алгоритмите (под това имам предвид, да решаваш повече проблеми). Най-важнтоо умение на програмиста е решаването на проблеми. Свикнеш ли един път, да мислиш в това, какви данни получаваш, как да ги структурираш, какви стъпки да изпълниш, за да получиш решението на даден проблем (изход/резултат/output - както искаш го наричай), то ще си готов.

Общо взето:

https://www.youtube.com/watch?v=UPO-9iMjBpc

Всичко е добре и правилно оябснено, по мое мнение.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: fc3ec08382
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре си за стаж. Дата структурите трябва да ги знаеш много добре, също на ООП наблегни. И малко SQL. Долу-горе това ти трябва. Но без да отидеш на поне няколко интервюта, няма как да знаеш. Кандидатствай и виж. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 75c961f1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здрасти, имаш здрави основи , ако това което казваш е истина. Аз преди 6 месеца си намерих стаж. Стигнал съм до няколко прозрения от това, което съм чел и виждал по темата.

Пазара на ниво стажант и джуниър е доста атрактивен (не са малко желаещите). Лично аз бях пуснал 15-16 СВ-та и получих 4-5 покани за интервюта. От тях успях да уредя едното място. Това не трябва да те ДЕмотивира по никакъв начин. Казвам ти го с идеята, че доста хора имат твоите познания (здрави основи) и целта е винаги да си една идея по-напред колкото е възможно, спрямо другите кандидати.

Затова аз, освен основите научих малко Front End, малко Back End и си бях направил 4-5 уеб проектчета (с бази данни, дизайн и т.н.) и 1-2 други проектчета. Направих си един github профил и ги качих там (за някои проекти купих домейн и хост, не знам защо просто реших , че ще е готино да го има в интернет).
Идеята е да покажеш на потенциалния работодател, че няма да си в прекалено голяма тежест на фирмата (понеже наемане на човек, дори било то на платен стаж е вид инвестиция) , и че схващаш бързо и имаш добър поглед върху различни технологии. (Това с github-а показва също, че си имаш идея от git).

Друго - забелязох, че държат по интервютата на това кой код е добър и кой не е (това за СОЛИД принципите е задължително). Като си качваш проектите в github ще е хубаво да е добър код , защото все пак е open source и ще го видят. Не всички обръщат внимание на странични проекти , но както казах идеята е да си една идея пред другите (по-добре е да го имаш и да не ти потрябва, отколкото обратното).

Друго - не трябва да се отказваш. Аз бях отрязан от 3 фирми преди да си намеря позиция (и аз съм от друг малък провинциален град).

Чети и други статии по темата в интернет , аз си извлякох доста съвети и материали така (предимно чуждестранни статии и клипове гледах, но има и български).

Поздрави.

П.С - Не е по темата, но последен съвет - ще е хубаво да имаш заделени (или да заделиш) пари, защото едно преместване в София може да излезе между 800-1500 лв.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 641ff933f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ще добава, към номер 3:

- Не се отчайвай, ако не се справяш с интервютата.
- Ходи на повече интервюта и знай, че отначало е по-трудно.

Така ще усетиш по-добре, какво се иска от теб, а също така, няма да те е страх от провал.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker