Завися от хорската помощ,не се ориентирам в университета! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Завися от хорската помощ,не се ориентирам в университета!
преди: 4 години, 28 дни, прочетена 939 пъти
Пише ви студентка и проблема ми е, че още от първи курс забелязах, че много трудно схващам. Като обясняваха в час за някоя курсова работа, за някоя практическа работа, за протоколи кое как се прави аз абсолютно нищо не разбирам. Като теле гледам. Колегите също не искат да ми помогнат, защото когато поискам помощ от някого цитирам им отговора "Момиче, научи се да си самостоятелна, никой не е длъжен да ти обяснява като на първокласник всяко едно нещо и да виси след теб като твой учител от занималня и да ти казва какво да правиш!! " Една колежка веднъж ми се развика с думите "Университета не ти е занималня! " Но хора, аз съм си такава, просто трудно схващам! Забележките няма да ме променят! Асистентите също се отчайват от мен. Помня как първи курс зимния семестър го заверих без да съм си направила курсовата така както трябва. Много неща грешно съм ги била изчислила, не съм била изпълнила конкретно това, което асистентът искаше. Но асистентът каза, че ще ми я приеме от уважение, че поне се потрудих. Каза, че не знае какво ще правя за напред. Там е, че не са ми трудни самите задачи. Веднъж само ако успея да ги схвана даже започвам с желание, хъс и доста бързо да си ги правя. Зорът е да ги схвана. Просто преподавателите обясняват твърде научно, в пощата заданията, които ни изпращат са обяснени твърде научно. А като постоянно ги питам и те ми се ядосват и се оплакват, че им надувам главата. Причината да съм успявала досега е, че се сприятелих с един от колегите и той е с много добро сърце и винаги е готов да ми отдели от времето си всяко едно нещо да ми обясни на прост и на бебешки език, така че да го схвана. И винаги като ми обясни аз успявам и си правя без проблем курсовите работи. Само той ме разбира, само той не е заядлив. Не знам досаждам ли му или просто от човечност не иска да ме изостави и вижда, ме имам потенциал и, че просто трябва да ми се обясни. А с това дистанционно е още по - трагично положението.

Вече по 4 дисциплини трябваше да съм готова с част от курсовите работи, които имаме по тях и които са ни обяснени по пощата как да ги правим. Познайте кой е единствения човек от целия курс, който не е готов с нито една от задачите, които е трябвало да започне още от първия ден на обявената карантина и на дистанционното обучение. 20 пъти ги чета, чета, чета - е не разбирам и това е! И колегата ми е обещал, че като има време ще ми обясни всяко едно нещо поотделно. Каза ми да съм спокойна и, че няма да ме остави да остана без заверка. Това ми е проблемът. Аз съм зависима от неговата помощ. Чакам той да е свободен да ми отдели цял един ден, в който да ми обясни всичко поотделно. Това дали ще успея да си направя курсовите зависи изцяло от него и неговото свободно време. Не мога сама да се оправя! Доколкото разбрах за него, той има брат на количка, който още е ученик и заради състоянието му винаги му е бил труден учебния процес. Може би затова е толкова добър и толерантен към хората, на които им е по - трудно да се справят... проявявам респект към него за търпението, което проявява към мен, за ръката, която ми подава. Колегите пък са отвратени и ми се присмиват, че аз съм 5- годишно хлапе и съм го възприела като своя "бавачка". Добре, че е интелигентен човек и, че не се влияе от мнението им колкото и да се опитват да го убедят да не се тормози с мен и, че аз не съм нормална.
Някой друг който така със зор да схваща има ли? Не знам защо съм такава след като в самото учене иначе съм много добра, изпитите винаги си взимам с високи оценки...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: b741c87f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз така бях в началото на първи курс: нищо не разбирах, гледах като теле в железница, чета учебници и нищо не разбирам и т. н. Авторке не се притеснявай за това, просто не си свикнала с университетската среда, защото в момента правиш преход от училище към университет.

Относно колегите ти искам да ти кажа, че е много погрешно. Звучи обидно, ама твоите колеги(с изключение на този, който ти помага) са пълни де***и! Как така не можеш да получиш помощ? Всеки човек може да изпадне в неприятна ситуация, да сбърка и т. н. Нормално е да поискаш помощ от някой, не се отказвай и не слушай тези, които ти се подиграват. Тези твои "колеги" те дърпат надолу, изобщо не ги слушай. Търси си хора, които да те мотивират да вървиш нагоре.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2be80a5dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Каква специалност учиш? Не знам какъв съвет да ти дам. На мен тепърва ми предстои да кандидатствам и сега като ми ги разказа тези неща, взех да се притеснявам. Как така не искат да ти помагат...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker