Какво мислите? - Образованието се променя - Ура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво мислите? - Образованието се променя - Ура
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 903 пъти
Пускам темата за да напомня на всички чудещи се къде да учат и как да учат.

- Проблема със Къде да се учи е свързано с Университета, пътуването до него или преместването в града където се намира, а също финанси евентуално и прочие.

- Проблема със Как да се учи е свързан със това че обикновено До сега много университети изискваха присъствие на място.

Е, сега покрай COVID-19 нещата вече се променят. Още преди да се появи вируса Онлайн образованието набираше сила. Това включваше и предрасъдъците за работа от вкъщи. Покрай COVID-19 се доказа НАВСЯКЪДЕ по света че и работа (за някои функции) и образование (за повечето дисциплини) може да се извършва от вкъщи.

Всички големи западни университети започнаха да изграждат Онлайн курсове които с течение на времето ще се увеличават. Това ще рече че много от университетите най-вероятно ще претстанат или ще променят структурата си на обрацование на място.

Мисълта ми е че еволюцията е постоянна.

Ако искате образование от Западна държава може да учите и Онлайн, в много отношения и на английски език. При покриване на семестриални такси пак може дори да се кандидатства страната там да покрие този паричен аспект, бъдейки Европейска (наша) страна.

Онлайн образованието ще се разраства и предрасъдъците към него ще продължават да намаляват с времето. Хората междувременно ще могат да продължават да работят или извършват другите си дейности.

Освен за правописа ми, какво мислите за промените в начина на образование?

Бихте ли се възползвали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 28 дни
hash: 3f2dfa72e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе аз ще ходя да уча в чужбина не заради образованието, а за да се махна от Бг.
М 17

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 16064f44d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За някои специалности е приложимо, за други не.
Кажи ми ако учиш медицина, как ще го учиш онлайн? Онлайн ли ще си караш практиките? Или някоя друга специалност с практическа насоченост? Без да идеш на място и да видиш как стават нещата, няма да се получи. Така, че няма как всичко да е онлайн. Да, могат да ти пращат материали, да някои лекции също могат да през скайп, но стигне ли се до упражнения и практика...не става.
Ти би ли искал да те лекува доктор, който като студент един път не е влизал в болница? Или да наемеш архитект, който никога не е ходил на обект? Едва ли. Или учител, които е назначен без и един урок да е изнесъл пред истински клас?

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 045d44fd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всяко нещо си има и плюсове и минуси. Онлайн образованието ти позволява да си пуснеш лекцията на телефона и докато я слушаш да вършиш разни други неща из вкъщи, позволява ти да се излежаваш, да пиеш кафе, да ядеш ако щеш или да вършиш някаква работа и е практически по-удобно, но няма как да ти изгради връзки с хората ако не си прекарал време с тях на живо. В момента по цял ден с колегите си пращаме материали, домашни и всякакви други неща, правим си упражненията заедно, но това е възможно само поради простата причина, че до преди месец сме си пили кафето заедно, закусвали сме и сме обядвали заедно, излизали сме вечер заедно - вече сме "сплотени". Ако не познаваш никого и всичките ти представи за хората в групата ти са само на база групов чат, то съответно няма да има кой да ти помага, няма да има с кого да се шегуваш, няма да има с кого да обсъждаш темите и заданията. Университет създава добри приятелства и онлайн образованието в дългосрочен план би унищожило тази му функция. Като цяло за мен е важно хората да живеем... в буквалния смисъл. Не пред компютъра, а там - на живо. Друго си е да отидеш да изпиеш едно кафе между лекциите и да изиграеш един белот например. Да се посмееш. Да забравиш за момент, че телефонът е с джоба ти. Такива неща...

Ж, 21г.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 28 дни
hash: 9946914715
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И как по-точно ще се уча да танцувам или да пея? Някои неща си изискват присъствие.

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: 5b72264bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От Автора

Да, именно темата е за възможностите които настъпват в дигиталното образование. Това не е приложимо за всички специалности по определено има потенцял даващ повече свобода. Някои сфери като маркетинг (включително дигитален маркетинг), бизнес, история вероятно ще бъдат дигитализирани. Всъщност вече съществуват такива онлайн.

Учител не винаги ти трябва тъй като могат да се правят записи. Дали ще виждаш човека на живо на лекция или на монитор е все тая. Въпроси пък могат да се задават по телефон, видео конференция или чрез имейл. Това всъщност не и потенциално какво Може да се направи. Това Се случва.

Мисълта ми беше че хора искащи западно образование вече Могат да го правят и дигитално от вкъщи за някои дисциплини.

Който иска нещо по-различно от българското, вече има избор и за него от вкъщи, позволяващо дори работа и учене едновременно а не само учене или работа.

 
  ...


...
преди: 4 години, 24 дни
hash: c33dda0e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дори и специалности, изискващи често присъствие в лаборатории, обекти и морги (това е за медиците), 95% от цялото образование, може да е дигитално. Автора е прав. От както настана короново време, си спестявам по 8 часа път на седмица. Че това ми е екстра работен ден! Дори нямам представа, колко спестявам, когато сутрината просто си изплаквам лицето, мия си зъбите и сядам по пижама, да си върша нещата.
Спестявам и солидни средства, защото ме мързи, да си готва предварително вечерта, да имам за закуска, обяд и следобедна, които си купувам там, както и всички кафета и сокове.
Не е, като да бях пръв приятел с висчки колеги, защото си има среда, която много много не напускам, но силно се съмнявам, че социалните в групата ни, ще спрат да са такива.

А иначе, аз съм на дистанционна работа (чат-пат) от 2-3 години и е супер, но не за всички става. Ако гоимаш, когато бях на 19, щях да живе си спестя много главоболи и драма.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker