Как научихте английски? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как научихте английски?
преди: 4 години, 29 дни, прочетена 1656 пъти
Здравейте!
Момче на 20 години съм и имам огромното желание да науча английски на ниво, при което спокойно мога да кандидатствам за работа, при която английският е задължителен. Определено разнообразието при обявите за работа е по-голямо при тези, които са написани на английски, а и позициите са по-привлекателни. Имах лошия късмет в гимназията да попадна в паралелка със засилено изучаване на немски и накрая стана така, че от немския почти нищо не ми остана, а английския не е на необходимото ниво.
Като цяло знам основните неща, разбирам около 80% от думите в непознати статии например, за останалите ползвам преводач, за да мога да надграждам по някакъв начин познанията си. Слушайки ми е по-трудно, хващам само основните неща, а говоренето ми е най-зле. Та, как мога да подобря английския си съществено? Задължително ли е да ходя на курсове и има ли домашни трикчета, които мога да използвам.

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 27 дни
hash: 9fca3360d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мога да кажа, че съм го научила и го говоря перфектно, но нито капка от това, което знам, не е научено в училище. От 6-7 клас гледам клипове в YouTube на английски и общо взето сега дори не се напрягам да се заслушам какво казват. Според мен това е най-лесният начин.
Ж19

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 9f0461301a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласен съм с първи номер. И аз гледам клипове в Ютюб и от там уча английски. Също и има сайтове, в които подробно се обяснява как стоят нещата. Ако искаш да го научиш учи сериозно и гледай клипове. Също и си тренирай акцента, че напоследък все виждам някой да го говори с друг акцент и направо ми се повръща. Не казвай “льов. ” Звучи отвратително. Чети, учи, гледай клипове и говори. Така ще го проговориш все едно си англичанин.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 82ff011823
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако си играл компютърни игри сигурно си научил доста покрай тях, както и евентуално комуникирал писмено с други онлайн играещи. Компютърни програми, музика, филми на английски и тем подобни също са оказали влияние да научиш думи, фрази / изрази, жаргони, времена и прочие.

В България в повечето случаи мъжите говорят по-добре английски особено заради времето прекарано в англоезична среда покрай компютърни игри. Жините не чак толкова. Училищата са фактор за изучаване на език, включително английски но те са пак изкуствена среда.

Пей песни на английски като слушаш музика да стимулираш произношение. Онлайн чатове и видео разговори също помагат за комуникация. Разговори с приятели на английски също помагат ако имат интерес. Аз това започнах да го правя с приятели на 14 годишна възраст като хората на улицата зяпаха но така или иначе нито разбираха смисъла на това които правим, нито защо го правим, нито им влизаше в работата. Това оказа голям ефект за подобряване на английския език.

Неща като срам от грешки и такива работи би те дърпало назад, ставайки като тези които нищо не знаят пък хептем. Трябва сам да си мотивиран. Естествената среда е най-добре за научаване или подобряване на изик, разбира се. (Чуждестранен акцент някакъв какъвто й да и винаги ще имаш също). Това е като чужденец да учи български от вън и да не може да развие регионален вътрешен такъв, както и неумението да разграничава видовете вътрешни регшонални акценти или диалекти бидейки чужденец. Все едно на пример отвратителниат шопски акцент в сравниние със нашият красив ресенски. Ние русенците сме горд народ за региона ни, зависим от вас българите.

Отваряй новинарски сайтове те много биха ти помогнали. Там също ще намираш най-много думи които да проверяваш в речника. Щом ума ти се насити със достатъчно думи и можиш свободно да разбираш какво пиши във вестника, значи си развил езиковото познание добре. Учебници и такива работи не съдържат винаги комплексни думи каквито се използват във всекидневието в естествена езикова среда.

Писах от телефон

Успех

 
  ... горе^
преди: 4 години, 27 дни
hash: f45b8ba0b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също научих повече английски от интернет, игри и филми, отколкото в училище.
В училище бях средно ниво, дори в 7 клас бях на поправителен(защото много ядосвах даскала), а циганите ги пусна тогава. :D както и да е.
Отскоро се вманиачих по албумите на System of a down и слушам само тяхната музика 2-3 месеца вече (знам ги тези момчета от много отдавна, но само известните им песни с клипове).
Също така и отделните албуми на Serj и Daron.

Та започнах да се ровя в коментарите, за да чета текстовете на песните и понеже имаше доста нови думи, които си превеждах онлайн, но не можех да ги запомня от първия път, а е досадно всеки път наново да го правиш...
Си взех едно малко тефтерче и веднага за 2 дни съм записал около 20 думи, които научих много бързо с малко преговаряне.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 98e99b437e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не е много лесно. Вече си на достатъчно високо ниво, да пробваш следното.
Чети книги с речник под ръка, но не с преводач, а с речник и то на английски. Препоръчвам Oxford English Dictionary, за бързи справки, както и The Oxford Dictionary and Thesaurus: The Ultimate Language Reference for American Readers за по-дълбоко разбиране на езика.
По-този начин, ще натрупаш речников запас и ще придобиеш интимно разбиране на езика. Започни с по-леки четива. Примерно топ 10 на YA книгите, често са писани на модерен и достъпен език. Прочети няколко "хита" от послените 10-20 години. След това, можеш да пробваш Хемингуей - казва много, на достъпен език. Последно са Джейн Остин и Джеймс Джойс ( има и други, но това са най-популярните примери). Ако успееш с тях, то считай себе си за "научил" английския език.

Разбира се, трябва да владееш езика и устно. Ако се притесняваш много, съветвам те, да гледаш филми или видеа, на хора, които говорят правилно, да се записваш, как звучиш, да се изслушваш и да се коригираш. За по-добри резултати, пробвай с поезия или поне с текство на песни, които са четени от някого. Наблюдавай движението на устните, изслушвай думите внимателно, виж къде пада ударението и се опитвай, да имитираш не само устните, но също така и гърлените звуци. Междувременно, пробвай с Шекспир. Забавно е, да четеш Шекспир в оригинал и в превод. Същото важи за Джойс. По този начин, ще оцениш не само английския език, но също така и българския, при това по начин, по който не си си представял/

И разбира се, между всичко това, директната комуникация, няма заместител. Горните неща са, за да научиш езика много добре. Ако можеш, да намериш някой чужденец който или го има за роден, или говори английски от дете, то ще напреднеш много, стига въпросният човек, да се навие.

Последно - ще хванше много акценти, но не се притеснявай. Само искам да ти кажа, че хората много съдят по акцент и скоростта на говорене. Това не си го изсмислям, а е болезнен факт от живота. Ако имаш "тежък" източен акцент и беден речник, винаги ще те мислят за бавен. Простo е инстинкт и малко го проумяват. Казвам всичко това, като човек, който живее в чужибина от години. Ако английският ти е добър, дори и в страна, в която не всичко го говорят, то ти се отварят много врати, включително за приятелства, университети и работа. Просто е различно. Много от емигранските истории, които съм чувал и чел, щяха да са доста по-различни, ако можеха успешно да комуникират с жителите на тези държави. Другото е, че ако след време придобиеш някаква професия, започенеш бизнес, дори и в България, подобно владеене на чужд език, винаги е показателно и прави добро впечетление.

 
  ...


...
преди: 4 години, 26 дни
hash: 3050348d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Моята база я имам от училище, учих в езикова гимназия.
Но станах добра, след завършване на училище когато се преместих в друга държава, чийто език не знаех.
Имах една година в която учих нов език като учителката превеждаше всичко на английски, колегите ми говориха английски. Стоях между чужденци и трябваше да има как да се разбираме- нямах избор. Странното е, че за 2-3 месеца английския много повече ми се подобри в сравнение с ученето с учебник. Да, важно е да знаеш граматика, базови думи и т.н. Но с учебник не се учи така както с човек който знае езика добре.
Моя съвет е дори и да нямаш приятели чужденци- намери си някого с когото да си пишете или говорите.
Промени езика на телефона ти на английски. Слушай само английска музика. Вместо български субтитри слагай английските. Мозъка ти трябва да "няма избор" - навсякъде да е заобиколен с това което искаш да научиш. Успех.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 26 дни
hash: 7f931c4ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За тази цел има езикови Академии като-"Британика и училища Европа" Съжалявам да ти го кажа ама за въоросните позиции за които говориш изискват и отлично писане, не само да можеш и говоримо. Няма как да научиш граматиката от Ютуб, Игри и прочие.

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: f20b1b705c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Научих граматиката от училище, няма да си кривя душата. Имах страхотна учителка, тя подготвяше добре материалите си и от нас се искаше единствено да отделим малко време вкъщи за затвърждаване и упражнения. Учебниците също бяха на на ниво.
Въпреки това, повечето думи и изрази не ги знам от училище. Гледах един сериал, в който само някои от първите сезони бяха преведени на български. Затова ми се наложи да изгледам всички останали епизоди на английски, като си свалях и английските субтитри, за да ми е по-лесно. И това се превърна в редовен номер. Спрях да чакам преводи за каквото и да е било. Гледах клипове на английски, четох статии и книги на английски. В началото не разбирах всичко и проверявах някои думи, но това е съвсем нормално. В един момент започнах да общувам с чужденци онлайн, за да тренирам изговора си. На този етап единствено ми е трудно да разбирам някои диалекти, при които думите се смчакват и изговарят по-различно.

 
  ...
преди: 4 години, 22 дни
hash: 62933fdf14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До номер 7, според мен езиковите школи до голяма степен са загуба на пари и време. Да учителите там би трябвало да са добри и определено може да се научи език по този начин, но е много по-лесно и евтино да започнеш да гледаш сериали, филми, клипове и тн. А относно граматиката, в ютуб има много видеа на хора които ти обясняват всички тези неща. В интернет има страшно много безплатно образование което доста често е дори по-добро от платеното. В крайна сметка единственото което получаваш от школите което не получаваш от интернет е серфитикат, но ако ти наистина си си научил езикът, не би трябвало да е проблем да изкараш серфитикат ако е нужен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a93b86f9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От малък, телевизия - детски предавания, игри, почти цялата информация в интернет е на английски език.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker