Лесно висше има ли ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Лесно висше има ли ?
преди: 4 години, 7 дни, прочетена 3324 пъти
Моля Ви не ме критикувайте, защото знам какво ще кажете и за каква ще ме помислите. От много време се лутам и не знам какво да правя. На 25 г съм и откакто се помня само работя. Имам един прекъснат университет отдавна и вече не мога да продължа. Не ми се учи, а и не се интересувам от повечето специалности, но искам просто този документ. Оттам нататък ще се оправя. "Умниците" да не пишат. Лесен университет със елементарна специалност. Има ли такъв ( за гр. София )? Без Софийски, Лесотехнически, Нбу и Унсс (така съм преценила). Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 дни
hash: 93b0c372e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Без УНСС и Лесотехническия... Библиотекарския или НСА освен? То впрочем няма значение толкова университета, колкото специалността. Виж кой предмет ти е най-силния, все нещо трябва да ти е поне една идея по-силно от другите неща. На мен ми вървяха езиците, но реших да уча математика, защото не я разбирах и исках да я науча. Но ти си от другата крайност - искаш нещо, което да не те предизвиква, затова си избери специалност най-близка до предмета, който най-много ти върви в училище.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 1f2a586abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами защо не се пробваш с нещо във ВИАС илиНАТФИЗ, но като се замисля ще ти трябва или математика или български, така че както ги изброи нямаш особено много избори, не знам за какво ти е пък висше във тея времена безработни висшисти колкото искаш, инвестирай в себе си, в случай че не искаш мама и тати да те подпомагат хД

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 4241213124
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Че то и тези, които си изброила не са нищо особено. Само заради имената не се залъгвай, че е трудно, в повечето специалности в тези университети е гола вода, несериозни преподаватели, пускане всички на изпитите и подобни изцепки.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 9b9e221149
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тоест искаш висше на база самочувствие а не толкова дали ще ти върши работа.

Не те критикувам но те разбирам

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 6e87e3b435
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Има лесно висше.
Но при всяка специалност има вероятност да има по един професор, който да изисква много дори за 3-ка.
Запиши теология и ще изкараш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 дни
hash: c9e1662e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Защо ти е диплома без знания. Нима мислиш, че един документ ще ти промени живота.
Дори и да те вземат на някоя по-квалифизирана работа, защото си с "виШУ" в крайна сметка ще видят, че нямаш нужните знания.
В България взимането на диплома е супер лесно, защото нивото е ниско, а университетите печелят от всеки един студент. Колкото влязат, толкова и излизат.
Аз мога само за ВТУ да говоря. Там има доста специалности, които се взимат лесно. Нагледал съм се на доста хора, които едвам си пишат името, а са висшисти.
Защо ще си даваш парите за нещо което не те влече?!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 634ddd044c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има много лесни висшета, такива специалности колкото щеш днес. Но въпроса е дали искаш просто диплома или искаш реално да получиш качествено образование, което да ти е от полза в живота, а не просто лист хартия.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 3a228da5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И за какво ти е? За да се хвалиш, че имаш диплома? Човек учи висше образование за да си работи по специалността след това, а не за да се води висшист. Така, че не си губи времето и парите докато не се изясниш какво точно искаш да работиш след като завършиш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 842f7807c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   В момента в България няма нито един труден университет - във всичките нивото е отчайващо ниско. Така е даже е и за специалности, които по подразбиране трябва да са трудни, като електротехника, енергетика и топлотехника, автоматизация, машиностроенне, комуникационна техника, ПГС, химично инженерство или медицина да речем. А какво остава за другите, които по принцип са значително по-лесни, като икономиките, филологии, право и всичките хуманитаристики. Както се казва, които не се записал не е станал висшист. По-лесно от УниБИТ, НСА, НБУ и Пощенския в София едва ли има.
Ама всъщност е важно, диплома в каква специалност искаш. Най-вероятно искаш да работиш в държавната администрация, защото само там гледат дипломата. Защото за едни позиции се иска инженерно образование (например за контрол на горива в митниците или в ИТ отделите), за други трябва икономическа диплома, а за трети някакво право. Някъде може да се мине и с педагогика.
За сериозна работа в бизнеса, никой не го интересува каква диплома имаш, а какво можеш.
Така, че първо си помисли, върху това каква специалност ти трябва, пък след това вече за университет. Но най-важното е дали въобще ти трябва да учиш, да губиш време, нерви и пари само за да можеш да се похвалиш пред родата, че си поредния/та с една безмислена хартишка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: 07270941ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Каквато и да е специалността е без значение, ако няма да ти послужи за нещо. Пак ще се иска учене. И няма лесна специалност, излъгали са те. По-добре не записвай нещо само така без някаква идея и мисъл.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 07270941ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако търсиш ВУЗ, в който влизаш, защото си плащаш да учиш-такива са изброените от теб.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 8c6d459039
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз ще се въздържа от коментар тук. Само звънни, когато пуснеш тема "Лесна работа има ли"! Там ще коментирам като експерт. :Д

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: 13c04a1a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ама защо без УНСС като и куче да влезе ще завърши. Ум Няма Студент Става. Утре Носете Съответната Сума. Тва знам за София. А защо не и в някой друг град ако искаш да ти е за хартийката. Една приятелка завърши Пловдивския като през повечето време работеше и рядко стъпваше там.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 18b778b1fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ако не знаеш какво искаш да учиш, ще е малко по-трудно.

За мен е лесно свиренето на флейта в Консерваторията, за приятелят ми пък курсът по програмиране беше елементарен... Но как да го препоръчам на теб, като ти не знаеш какво умееш.

Ама хайде, за да не се правя на "умница". Ако приемем, че ставаш за много неща, но просто нямаш време, ето ти няколко варианта:

- записваш за 3 г. специалност в колежа Филаретова и ставаш медицинска сестра или лаборантка. Не е трудно да го изкараш. Обаче жална ти майка цял живот, ако не си обичаш работата и не си трудолюбива;

- записваш нещо в СВУБИТ. Примерно икономика. Или библиотекарство. Вземаш диплома с лекота от раз там. После обаче ще умираш от срам по интервюта за крайно безлични работни позиции - едно заради избора на университет, който показва по-скоро мързел, отколкото глупост (даже си показва ум, но от оня ум, който никой не ще да го наеме на работа), второ, защото нищо няма да разбираш от професията си;

- театрознание, кинознание, културология, фотография, психология, друг арт шит. Даже актьорско майсторство в колежа Любен Гройс, ако щеш (3 години се учи). Дипломата няма да ти послужи за нищо, но пък ще придобиеш необходимата страст в живота. Защото само като те чета, усещам, че си в апатия. Проблемът е, че можеш да работиш паралелно само на смени, щото лекциите и упражненията са им начесто на тези. Иначе е супер лесно. Ако ти е интересно и ти се отдава поне малко (а то е пълно с пренавити бездарници, пред които с тая липса на ентусиазъм ще си като небрежен Оскаров лауреат), ще си го изкараш като песен. После можеш да бачкаш в НПО-та, да станеш журналистка в "културна" медия - никой не ще да ходи в такива, да организираш разни културни събития или в някоя галерия да си уредничка. Лека работа, шантав грим и сладки приказки, но ниско заплащане;

- вдигаш си гъза и отиваш на морето, учиш икономика или Пиар, или друга маркетинг тъпня във ВСУ или БСУ. Или във ВИНС-а, ако не ти се дават кинти. Там може да си намериш богато гадже и да забравиш за дипломата още на първия семестър. Или да станеш барман(ка) и пак да забравиш за нея;

А сега нещо по-смислено, понеже всички тия варианти може би ще ти се сторят тъпи:

Изкарай курс за маникюр или програмиране, или грим, или спец. ефекти, или запиши Кулинарна академия, или стани ключар, или за ел. техник, само недей да отбиваш номера със собствения си живот, все едно избираш рандъм аватар в компютърна игра.

Защото както си тръгнал(а) сега на 25, на 40 ще те мързи да станеш от леглото, за да си купиш ракия и да псуваш правителството... Не го казвам, за да те обидя или да ти скапя настроението, а защото съм на 31 и съм минала по тоя път... И добре, че открих моето, че можеше още да съм в миризливия мухлясъл сервиз за GSM апарати, само че с диплома по икономика.

Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 2dfc9b923e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Благодаря за коментарите.Ще трябва доста да си помисля.Има някои неща все пак от които се интересувам - спорт ( например федербал,скуош,волейбол,баскетбол) .Физика ( в математиката обаче хич ме няма,кръгла 0 ) .Мислех психология едно време,но дочух , че е адски трудна. Винаги съм се интересувала от живота като цяло.Обичам книгите на Хорхе Букай.Проблема е в това , че наистина ученето не ми се отдава !!!Със мъка отварям учебници и се отказвам.Такава съм, не искам ли нещо силно ,колкото и да се напъвам НЕ СТАВА ! ..А и от туризъм също се интересувам.Но в езиците ме няма хаха Като казвам "интересувам" имам впредвид , че тези неща ми изникват само в главата , а не че правя нещо в тази насока.
Авторката

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 07270941ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   За туризъм ти трябва да си добре с езиците. Също там се учи счетоводство, основи на правото, търговско право, статистика, финанси, икономическа социология, бизнес комуникации, стопанска история , основи на управлението. Това са неспециализираните предмети. Учат се два чужди езика- английски и някакъв по избор-руски, немски, испански.
Психологията е трудна,не става само с книги. Като не ти се отдава ученето, няма смисъл да записваш заради един лист хартия после. Само пари на вятъра.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: a191d18cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 14, най - смисленият коментар, който някога съм чела. Поздравления! Какво избра ти?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 342635bdd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 17 нищо все още. Или ще уча, за да се науча или просто нищо няма да записвам и да си давам парите на вятъра. Хората са прави. От авторката

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9e1cafbe50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ако не ти се учи във висше учебно заведение учи езици - английски, немски като заначало. Фирмите ценят кадрите, които знаят езици, а и се съвместява добре с работа.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9bec5e049f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Муахаха и аз като номер 1 щях да напиша Лесотехническия.
Другите две предложения са също подходящи.
Библиотекарския е на ченгетата от ДС (които ги командват от Масква). Провери за кафявото лайненце Митьо Гестапото.
НСА - можеш да станеш треньор по някоя дисциплина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker