Към коя страна да се насоча? На къде да стягам куфарите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Към коя страна да се насоча? На къде да стягам куфарите?
преди: 4 години, 6 дни, прочетена 1366 пъти
Здравейте, аз съм ученик 11 клас. Ще кандидатствам в чужбина и се чудя към коя страна да се насоча. Понеже не знам на къде, ви питам за вашето мнение.
Знам че не е така лесно, има документи, езици, пари и много други неща... но все пак нека проведем един диалог къде би било най-добре.
Аз съм се насочил към Германия, но всички ми казват, че се учи страшно много, всички наши студенти бягат от там, много са скучни немците.....
Добре, но там образованието е най-качествено и евтино, нали така?

Знаете ли, иска ми се да имаше близка културно до нас страна, където всичко да беше нормално. Да е като в Германия подредено всичко, а културата близка като руската например.

Кажете каквото знаете, ако сте били тук-там. Не ми казвайте колко невъзможно е да отидеш тук или там, че съм закъснял...
искам просто да поговорим.
Знам, че никъде не е перфектно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 дни
hash: 10b2be7666
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Душичка мамина, ти като говориш за руска култура, познаваш ли я изобщо, или ей-така си приказваш наизуст? Руският бит и култура няма нищо общо с българския, ама нищо! Това е затънала в мизерия и нищета нация, която поколения наред бива възпитавана в духа на постимпериалистически идеализъм и в псевдоисторически заблуди. Ако ти е трудно да разбереш за какво иде реч, ще обясня с думи прости - за редовия руснак всички други нации са по-низши от неговата и всички са им длъжни. Извънредно мързеливи, неорганизирани, невъзпитани и със самочувствие до небето, без грам покритие. Такова нещо като съчетание между Германия и Русия не може да съществува, поради купища обективни причини. Сядай си на аналния отвор и мисли добре какво искаш от бъдещето, след което учи език, ама яко. Всичко друго е бошлаф работа.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 658b8f1ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Аз съм студент в Англия, който сега завършва. Мисля, че си се насочил добре към Германия. От сегя ти казвам, че където и да следваш в чужбина е яко учене и донякъде и затова следването е по-скучно (няма ги дивите купони от БГ или поне е по-рядко). Другото нещо - какво искаш да следваш? Знаеш ли немски? Предполагам с английския си добре, понеже иссаш в чужбина. Знам, че в Германия има специалности, които са на английски, но и някои като архитектура и медицина са само на немски. Според мен ако ще заминаваш за там, наблегни на немския, много е трудно да се оправиш в една държава, когато не знаеш езика и. От опит ти го казвам, понеже ходих по Еразъм в Испания и в началото не можех и едно кафе да си поръчам, да не говорим по държавните администрации и в университета колко трудно ми беше. Естествено, не искам да те плаша, само ти казвам да натиснеш по немския и ще си си много благодарен после. В Англия не ти препоръчвам да ходиш. С Брекзит и сега с кризата с вируса, положението ще се осере. Да не говорим, че кралицата е много възрастна и ако почине това ще причини още повече икономически проблеми (виж в Youtube видеото What happens when the queen dies?). Също виж варианти като Холандия, Дания, Ирландия. Ако си от заможно семейство можеш да огледаш Швейцария и скандинавските страни. Ако знаеш френски също има други опции - Франция и Белгия. Общо взето виж и кои ще са най-малко засегнати от коронавируса. Германия например е силно засегната, но е най-мощната европейска икономика и ситуацията ще се стабилизира много бързо, за разлика от Англия например. Успех, стиккам ти палци и ако си решил в чужбина, не оставяй някой да те разубеди.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: a39f6dc8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Давай към Германия спокойно. Можеш да караш една година езиков курс на място и след това да влезеш в университет. Много хора го правят това, така че не си закъснял и не оставяй всевъзможни хора да ти набиват филми в главата.

Учи се много наистина, но образованието е качествено. Нашите студенти, които се връщат от там, не бягат, защото германците са студени или някаква такава глупост, а защото не могат да се справят с ученето, понеже са глезльовци.

Спокойно можеш да поддържаш социален живот и да учиш, просто трябва да си намериш своя метод за учене.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 дни
hash: afa29fd3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оглеждал ли си ситацията с образованието във Виена?
Австрийците са хубави хора, много по-топли от германците, а Виена е страхотен интернационален град.
С дипломата и езикът в последствие ще можеш да работиш в DACH общността, което си е голям плюс.

М36 - Виена

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 7d337b42f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В Малта?

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 38cf591536
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има една поговорка авторе!

---> Рай- това е американска заплата, руска жена, английски дом и китайска храна.
---> Ада- китайски дом, английска храна, американска жена и руска заплата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 часа
hash: b4ba32d169
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-добре е в Германия. В западните държави навсякъде се учи сериозно, което само е в твой плюс. Важното е, чев Германия има търсене на работна ръка и там много по-лесно може да си намериш работа. Примерно в Холандия, за ад си намериш работа трябва да знаеш холандски.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e123e99299
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "за редовия руснак всички други нации са по-низши от неговата и всички са им длъжни. Извънредно мързеливи, неорганизирани, невъзпитани и със самочувствие до небето, без грам покритие. "

Абеее ... реводният българин и той не е много по-различен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker