Проучване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Проучване
преди: 4 години, 6 дни, прочетена 1323 пъти
Здравейте, правя едно пручване за унивеирситета и ще се радвам да прочета вашите мнения, относно:
1.Как ще се промени света и всеки един от нас след Covid-19?
2. Какви ще са последиците – кризата и нейното проявление в различни области на икономическия, социален, културен, политически, личен живот.
3. Какви ще са поуките (изводите) за бизнеса, образованието, културата, медицината, екологията, политиката и за всеки един от нас.

Благодаря, предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 дни
hash: 7d83bd03db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Живея в Германия в началото на пандемията нямаше маски и лекарства, производството на които е изпесено в Китай. Появиха се въпроси от сорта на защо матеряла за маските се прави в Германия, а за да се спестят много малко пари се праща в друга държава. Предполагам че ще бъде измислено лекарство или превенция за Корона вирусите от различните видове, защото те са известни от 1970 и е можело да им се отдели повече време за проучване.
2. Ръстът на безработица се е повишил във всички държави. Ще има и доста големи икономически последствия. Може храната да поскъпне.
3. Изводите ще бъдат направени от експерти в изброените области.!

Ние всички заедно успяхме да победил една пандемия!

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: bbd318ada8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хората не можем да си правим поуки (или не в по-дълъг период от време), ако можехме нямаше да сме хора, а някакви свръхсъщества. Сега всички ще кажат, че тази криза ще сложи края на консуматорското общество, защото вече хората знаят от личен опит всъщност какво е важно в живота. И сигурно ще имат право, но само за няколко месеца, година, две. Така сме създадени, че имаме кратка памет. След като икономическата криза бъде премината, хората пак ще започнат да живеят, както преди три месеца. Т.е. важни пак ще бъдат новия телефон, кафенетата, бързите кредити, парцалките от мола, работа до полуда за да можеш да платиш всички тези безмислени разходи, децата отново ще се отлеждат сами (с интернет и телефоните), защото родителите им няма да имат време за тях или ще са много изморени. Хората отново ще се затворят в себе си и така нататък. Това ми е мнението, малко неща ще се променят.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 34c446288f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Абсолютно нищо няма да се промени. Още след няколко месеца дори няма и да помним, ще видиш. То това, което трябваше да стане, си стана. Тези, които трябваше да фалират, си фалираха, а останалите ще си направят монопола и ще си муцат само те.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: 40932256f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изводите ли? Ами аз си направих извод. Народа е едно стадо, което много лесно може да бъде оплашено! Хората са овце!

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 0e6f576693
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До 2

Доста хора, има които си правят поуки, но са малко спрамямо масата (може би 0.1% до 0.5%), но не са "свръхсъщества".

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 34c446288f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Аз също се убедих, че хората са тотални овце. Излезе един смешен генерал двойник на Годжи и им каза, че ще мрат и половината се изпосамоубиха или развиха психични заболявания от паника. Бях чел една статистика, че има повече самоубили се от страх от вируса, отколкото са умрели от самия коронавирус. Има повече развили психични заболявания от страха, отколкото болни.

Знаете, че при земетресение първото правило е "без паника", защото последната взима повече жертви от самото земетресение. Обаче никой не се замисли защо генерала и медиите всяват такава паника съвсем целенасочено. Всички си сложиха наморниците като овце и се затвориха вкъщи 2 месеца без слънце, въздух и близки.

Почти никой не седна да прочете какво точно представлява вируса и наистина ли е толкова опасен. Почти никой не се замисли обосновани ли са страха и паниката. Почти никой не постави под съмнение мнението на медиите и генерала. Аз признавам, че също се поддаох в началото. Но в крайна сметка се поинтересувах какво наистина представлява вируса и разбрах, че изобщо не е това, което го изкарват. Да не говорим, че въпросните болни, които ги обявяват за такива изобщо не са болни, а само заразени. Има огромна разлика между двете. Зараените все още не са болни и при повечето изобщо няма да се развие никаква болест. Повечето от тях няма дори и да са приносители. Много малък процент от заразените стават болни и приносители. А от тях още по-малък процент развиват някакви сериозни симптоми, 80% дори не разбират, че са били болни, защото симптомите са били все едно са пили 2 дни студена вода. А от тези, които изобщо разберат, много много малко ще умрат и то само ако имат други болести.

Но за всичките тези нещо почти никой не се поинтересува и забележете, че медиите никой не излезе да каже и другата гледна точка, а именно че нещата не са чааааак толкова опасни. Обче никой не се замисли защо ни предоставят само една гл.т. и защо сутрин, обед и вечер новините започват и завършват с апокалиптичи картини. Че дори и обвиняваха и изкарваха луди и безотговорни хората, които се съмняваха и се интересуваха дали наистина е толкова страшно.

Никой и не се замисли защо след като от свински грип бяха заразени 1,4 млрд души преди няколко години никой нищо не чу, а сега за 3 млн души нещата се раздухаха, сякаш е дошла чумна епидемия. Никой не се и замисли защо след като от обикновен грип умират по 650 000 души всяка година, не се затваряме всеки път за по 2-3 месеца. Никой дори и не разбра, че от години в България има епидемия от туберкулоза, защото всичко се покрива, а това се раздухва, без да има нищо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 дни
hash: 875665b539
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, подписвам се под всяка твоя дума, нямам какво да допълня. Само едно малко уточнение. В България има и епидемия от хепатит Б, който е зараден. Хората си го влачат с години, без да знаят, че са болни, но го предават на здравите и някои от тях развиват симптоми. Това го узнах, когато аз самата лежах зимата в болница с хепапит. На задължителните контролни прегледи идваха видимо здрави хора, но носители на хепатит. Един разбрал, когато си вадил медицинско за сватбата, друг - когато дарявал кръв, трети когато детето му се разболяло, случаи всякакви. Превенция срещу хепатит Б няма никаква никаква. Шепа лекари се опитват да правят нещо. Та, тогава, когато и на мен ми направиха кръвни изследвания заради моя си проблем, се оказа, че отдавна съм изкарала и аз хепатит Б, без да знам. Съпругът ми го е карал като ученик, така че явно на него не съм го предала. За всеки случай и той си направи изследвания, няма нищо.
Аз и в една съседна тема писах, че до такава степен не се хванахме на простотията с ковируса, че на инат се оженихме баш насред "пандемията". Трудно беше, защото ритуалните зали масово ни отказваха, но успяхме да минем през КПП-тата и отидохме в една малка селска община, където смелата кметица регистрира брака ни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker