УНСС мнения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96760)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22754)
 Секс и интимност (11239)
 Тинейджърски (20200)
 Семейство (4843)
 Здраве (7805)
 Спорт и красота (4066)
 На работното място (2157)
 Образование (5920)
 В чужбина (1298)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1502)
 Други (13129)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

УНСС мнения
преди: 2 месеца, 20 дни, прочетена 596 пъти
Какво ви е мнението за образованието в УНСС?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 33014dcd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Аз съм студент първи курс и ще ти кажа впечатленията си за първите два семестъра.

3-ма са професорите (от около 14), които се държаха професинално и се виждаше, че искат да ни научат на нещо, правеха учебния процес приятен и интересен и успяха да ни запалят. Относно другите - от къде да започна... Имаше такива, които идваха пияни на лекция (миризмата не лъже); други пък 3-часова лекция я правеха за 50 минути и свършвахме семестъра месец по-рано...; такива, които дойдоха на първата лекция, колкото да си покажат лицето, и дотам, даже на сесията не дойдоха; някои ни караа да правим някакви quest-ове цял семестър, които са тотална загуба на време и накрая не научаваш АБСОЛЮТНО нищо по предмета, който преподават (може би единственият е, че ви сплотяват с колегите), защото те реално не преродават нищо...а да не говорим и че същите ни казаха, че с точките от тая тяхна измислена система, ще те освободят от сесия, и изведнъж ти казват, че имаш изненадващ тест след 6 дни, за който трябва да прочетеш 600 стр учебник ; други пък от както почна извънредното положение не са влизали да си преподадат лекцията, а само ни пращат dox, където е качил презентациите... ; а пък по Микроикономика - един от най-важните предмети - не знам кой е излъгал професорката, че може да преподава... не прави презентации, защото "сме щели да я караме да ни ги праща и следователно да не идваме на лекции", а вместо това си ДИКТУВАМЕ като в ПЪРВИ клас, и само пишем някакви дефиниции, без обяснения, примери - нищо! Ниво на професорите до момента - 3/10 бих дал.

Материалната база е добра, за транспорт има много варианти.

Аз не записах УНСС, защото имам някакъв афинитет към икономиката, но бях много мотивиран и иска да се запаля, и особено в началото успях, заради някои професори, на другите просто изсмукват всякакво желание от теб и ти представят материала, който и без това се чудиш защо го учиш, по супер скучен начин (не че Икономика се води за супер интересна и без това...).

Като заключение, ако искаш да си вземаш изпити без да си стъпвал на лекции, и да имаш диплома за 460 лв на година колкото да се водиш "виШист" - за тук си. Освен ако нямаш особен афинитет към Икономика (и математика и статистика и т.н.) и си сигурен, че искаш и се виждаш да работиш в тази сфера, а аз определено не се, бих казал да бягаш в обратната посока от УННС :)

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 33014dcd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   От номер 1 :
Леле леле , колко грешки съм направил, извинявам се

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 44005d465c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Накратко - влизаш прост, излизаш по-прост. Познавам поне 15 души, които учат там и няма никой от тях, който да е с добро мнение. Един от най-близките ми приятели учи МО там. 3ти курс е и БУКВАЛНО няма представа какво учи :D Стигнал е до там с преписване, подкупи и реално няма никакви знания. Представи си какви хора влизат там.
Зависи какво търсиш - ако не гледаш сериозно на образованието и искаш да си айляк - това е твоето място. След УНСС няма да имаш добра реализация, затова ако ти се учи - най-добре извън България.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: e49c0e9454
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   УНСС е пълна смешка, а възрастните чиновници там - злобни.

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: ac72242bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз също съм първи курс, но не съм съгласна с 1...

Като за начало, искам да уточня, че влязох в УНСС заради коментари на хора като 1. Не знаех какво искам да правя с живота си и затова избрах "сигурен начин да завърша с отличие" в лицето на УНСС (въпреки че си нямах хал-хабер от икономика).

Започвам с това, че много зависи и КАКВО учиш! Ако първият коментиращ е в някое "измислено" направление, където приемат и с 3ки и 4ки, няма да се изненадам от нещата, които той твърди. В направленията, където приемат с по-ниски балове почти няма присъствия, а и да има - няма особено голяма дисциплина, преподавател го е казвал. Като студент, посещавал почти всички лекции до момента, никога не съм виждала някой от преподавателите да влиза пиян. Имаше такива, които искат да преподадат всичко за 2 часа и да ни пуснат час по-рано, но нека сме честни - такива има и в СУ, и в ТУ, и навсякъде, УНСС не е безпрецедентен случай. :)

Колкото до изпитите... Имала съм случаи, когато по време на семестъра не уча много много (да не кажа изобщо), а накрая се освобождавам от редовната сесия с 4 или 5 (не се оплаквам, хваля се :)), но съм имала и случаи, когато уча за изпит в продължение на дни, без да спра, а накрая колегите ми, които не са докосвали учебник, имат по-високи оценки от мен. Зависи какво направление ще учиш, кои ще са ти преподавателите, а и е до късмет...

Като цяло съм доста доволна от УНСС - научих и преживях много, благодарние на университета.
Някои от позитивите са: има библиотека, където повечето учебници могат да бъдат намерени и взети за 4 месеца; книжарници в близост до университета; много удобен транспорт (което е много голям позитив, ако често излизаш от Студентски или не живееш там); има общежития за хората, които нямат адресна регистрация в София, където също можеш да се запознаеш с много нови и интересни хора. Студентската книжка е пластика и е комплексна, включва карта за банка ДСК, както и карта ISIC, предлагаща много намаления в целия свят за студенти...
Негативите са.. (ако могат да се нарекат такива) може би прекалено възрастните преподаватели, които не могат дори да си сменят слайда на презентацията.. :)

Накратко - на мен УНСС повече ми даде, отколкото да ми вземе. Това, което получавам всеки семестър за 231 лева, е повече, отколкото аз лично давам от себе си. :) Няма да излъжа, ако кажа, че в България е най-доброто ВУЗ за икономически науки. Коментаът ми стана по-дълъг, отколкото очаквах, но се надявам да съм била достатъчно полезна и изчрпателна :D
Успех :)

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: a139be8e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От 1, до 5:

В "Икономика с преподаване на англйски език" съм. Уж едно от направленията с най-високите балове и най-желана, заедно с ФСК и Право. Нека да подчертая, че всички направления (с изключение на Право, Политология и МО) първите 2 години учим едни и същи предмети, така че, освен ако не си в гореспоменатите, този фактор "зависи какво учиш" отпада.

И аз ходих на всички лекции, с изключение на Микроикономика, защото , както споменах, се провеждаха на принципа "ще ви диктувам и ще се лъжем, че симулирам преподаване и обсняване на материала" - там след 4-тата лекция просто не стъпих (а онлайн е още по-трагично).

Един от малкото свестни лектори, които искаха да ни научат на нещо и ги споменах в първия коментар, той също приключваше по-рано, но защото приключваше темата, а и без това обясняваше на дълго и на широко...съвсем друго е да ти "предадат" 40-слайдова ликция, пълна с текст от горе до долу, за 20-30 (да, 20-30!) минути, а от както почна онлайн обучението, не е и стъпвал на лекция...

Да, в УНСС е плюс, че по доста дисциплини имаш предварителни тестове за освобождаване от сесия, докато в СУ например имаш изпити за ДОПУСКАНЕ до сесия. Следователно, в УНСС имаш няколко опита да вземеш изпит - предваретелен, редовна сесия, семестриална поправетиелна, годишна поправитилна, ликвидация... Иначе, един колега, който отиде на абсолютно всяка една лекция (не преувеличавам), за първия семестър имаше средна оценка 3 и му останаха два изпита за годишна поправителна, а друг колега - който е дошъл на точно 4 лекции - имаше оценка средно 4 и малко за първи семестър. Та да - късметът има голяма роля.

Да, позитивите, които изброи, са налице. Готини колеги, удобен транспорт (метро, рейсове); ISIC Карта, която е много удобна, защото представлява и студентска карта, и дебитна карта (към Банка ДСК), и с нея имаш 50 трилиона отстъпки за адски много неща - билети за транспорт/кино/концерти, в доста хранителни заведения, магазини за дрехи, секс шопове и т.н. Но всичко това е по-скоро тангентно, а и същото можеш и в други уни-та. Нивото на преподаване цялостно си остава ниско. Да, като за 231 лв на семестър, всички екстри, които ти изброи и с които се съгласих, става. От към това дали си заслужяват знанията за тези пари - не.

Номер 5, теб явно те влече това, което учиш. За мен не представлява особен интерес и не се виждам да го работя, но колкото да имам висше и да правя по-добри финансови решения за себе си - става. Да работя като сметкаджия на някаква фирма или одитор 10 часа 6-7 дни в седмицата за средна заплата - еми благодаря ама не.

Към автора: ако разбираш от математика или си добър в логика, почни да учиш програмиране - ще видиш как след години няма да има нужда от счетита, защото компютри ще го правят :D

УНСС мнения => еми зависи какво търсиш.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: ac72242bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От номер 5, до номер 1&6.

Както споменах в предния си коментар - влязох в УНСС заради хора, които даваха отзиви като първия ти коментар. По принцип целта ми беше да уча в СУ специалност, която няма нищо общо с икономиката, но заради страх от провал дори не опитах (заради което малко съжалявам). Записах се в УНСС, защото ми се струваше готина оферта. Исках да имам диплома, без да влагам много усилия.
Колкото до това дали ме влече това, което уча (ФСК)... засега по-скоро не. Нямали сме финансово-счетоводни дисциплини и не мога да преценя дали бих била доволна да се събуждам всеки ден до пенсиониране, мислейки си, че трябва да ходя да работя това, което уча в университета.

До автора, обобщено: Цялостното ми мнение е, че не е зле уни-то.
Стига да се държиш цивилизовано - няма да имаш проблеми - не само в УНСС, ами и където и да е другаде.
Ако ти харесва икономиката - определено е място за теб. Могат да бъдат придобити стабилни знания, ако попаднеш на лектор, който преподава с желание материала, обаче дали ще ти се паднат такива - е на късмет. Първия семестър бяхме при един млад асистент, на когото доста успешно му се получаваше да ни мотивира да учим по неговия предмет. Представяше ни уроците по най-интересния възможен начин - чрез много примери и миймове в презентациите, както и задачи, за чието схващане и решаване трябваше да се влага немалко мисловна дейност.
Дори и да нямаш афинитет към икономиката - ако подходиш с желание, интерес и постоянство, можеш да научиш много нови неща, които не си подозирал, че може някога да знаеш. :)
Успех на матурите и кандидатстването! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker