Отписване и записване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Отписване и записване
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1531 пъти
Здравейте, студент съм в първи курс, знаете, че от март университетите са затворени и физическото присъствие в тях е невъзможно, и сме на онлайн обучение, което ще продължи до края на семестъра и всичките ни изпити ще бъдат проведени онлайн през месец юни и занятията в университета ще започнат есента, когато ще съм втори курс. От месец март насам ми се случиха някои събития в живота, които бяха тежки за мен и ми се иска до края на годината да карам нещо като нов живот, и от началото на следващата да се върна към нормалния си студентски живот. Честно казано, от март не съм влизал в онлайн обучението, и едва ли ще се явя на изпитите сега. Зает съм с други занимания. Има ли възможност да не участвам толкова дълго време в обучителния процес, а след това да се върна в края на годината обратно в същия курс, понеже наистина много харесвам курса си, но просто мисля, че не мога да ги виждам сега за известно време. Има ли някакъв начин да стане това, да "отсъствам" до края на годината от всичко, и след това да се върна? Някой запознат ако е възможно да ми каже. Може ли това да се уреди с администрацията?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: b41b8a1cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Следването в българси университет е:
1. Загуба на време. (Ще осъзнаеш, че работиш не точно това, което си учил 4 години, ако изобщо си намериш работа, защото работодателите търсят стаж, а не какво си завуршил)
2. Загуба на пари. (Излишно е да споменавам, че ще плащаш много пари за ниско качество на образование. )
3. Загуба на нерви. (Често ще ти се оплакват разни професорки, колко зле били платение, често ще хвърлят някоя саксия от истерия, често ще се оплакват какви животни са студентите. )
С една дума:
Български университет = Загуба на време, пари и нерви!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f9232c15af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пиши имейл на инспектора, отговорен за твоята специалност и му задай въпросите, които те вълнуват. Така ще получиш най-вярна информация.

Все пак, за да опитам да помогна. Доколкото разбирам, искаш да не присъстваш на занятията до края на семестъра, да не се явиш и на изпитите, и следващия семестър да продължиш пак с курса си.

Може и да е възможно на теория, но за да завършиш един ден бакалавърската си степен, ще трябва всички тези невзети този семестър изпити да си ги вземеш така или иначе с оценка 3 или по-висока, а също така, ако си студент редовно обучение и ти изискват присъствие, ще трябва следващия семестър да присъстваш освен в твоите часове по програма, и в часовете на същите преподаватели, докато преподават същите предмети от този попуснат за теб семестър на по-долния курс, за да ти пишат присъствие. Изобщо, дори и да е възможно (не съм убедена, че е), звучи като яко гърч и зор за теб през септември. Буквално ще ти стопят лагерите, а може и да не успееш да се справиш и да оставаш на поправки. От твоето решение сега може да се еши бъдещето ти. Дали ще имаш диплома или не.

Приятелски бих те насочила към добър психолог, който работи онлайн, за да му споделиш какво те измъчва, и да откриеш нужната подкрепа, за да успееш да издържиш натоварването до края на учебната година. Убедена съм, че през октомври ще си много щастлив, ако сега вземеш това решение.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 83ce08a288
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много зависи от университета, в който си и специалността, която си. Някои специалности и универститети позволяват да си влачиш изпитите, колкото искаш до завършването и да не присъстваш, докато при други това е недопустимо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0df06e7ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Изключително е трудно с това онлайн обучение, аз също го изпитвам на моя гръб, но те съветвам да влизаш в онлайн лекциите, защото повечето преподаватели накрая на часа включват запис и карат студентите да запишат имената, специалността и факултетните си номера. Не знам как стоят нещата в администрацията, но ще трябва да се явяваш на поправки септември месец.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: fd1a4a824f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Потресаващо е какво огромно количество от функционално неграмотни люде, посещават университети...

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ca6b156ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Едно е отписване, друго е прекъсване. Това да се даде пауза на обучението е прекъсване. Отписването е изобщо напускането на даден университет и загубата на студентски права.
Такива въпроси са за учебните отдели.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 37546d3469
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам те. Иска ми се да върна времето назад и да почна учебната година отначало. Имам няколко неположени изпита и един приравнителен. А по време на карантината не можах да разбера какво се случва. Също така уча чужд език, който с помощта на преподавтел не мога да се справя. Сега с тази сесия, която според мен не трябваше да има изобщо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker