Задочно обучение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Задочно обучение
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1128 пъти
Здравейте! Интересувам се силно от темата за задочна форма на обучение. И по-точно какво представлява, кога се ходи на лекции и упражнения и дали се пращат някакви материали за подготовка самостоятелно.
Търсих навсякъде в интернет, но така и не намерих нужната информация. Ще съм много благодарна, ако някой ми разясни всички тези въпроси!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7c9a53f401
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При редовната форма на обучение посещаваш занятията в университета всеки ден или почти всеки ден за по няколко часа, включително е възможно лекциите и упражненията да бъдат осъществявани и в съботно-неделните дни. Общо взето е като в училище, като се зачита и присъствието. Ако не присъстваш на определен брой лекции, не можеш да продължиш другия семестър, май кредити им казваха на присъствията. Този вариант е удачен за човек, който няма големи финансови притеснения, ако обичаш да си сред хора, да общуваш с околните, да пиете кафе между лекциите, това е твоето нещо. Ако университета е в същото населено място, също.

При задочната форма имаш така наречените "очни" два пъти в годината, когато си в университета на лекции. Тогава преподавателите представят сбито целия материал за семестъра, който иначе се взима разтеглено за 3-4 месеца. След това с преподавателите отговорника на курса уточнява удобни дати за изпити, предоставят се материалите, които ще бъдат необходими за подготовка, и от теб остава само да се готвиш вкъщи. Дори не е задължително присъствието по време на тези "очни", единствено е важно да се явиш на уречената дата за изпит. Този вариант е удачен за човек, който е интроверт, не обича да е сред тълпи, или иска да работи по време на висшето си образование. Също така е удобен, ако университета ти е в друго населено място или ти е чак в другия край на града.

По отношение на качеството, няма по-добър вариант. Ако искаш да знаеш много и да си на върха, ще четеш не само задължителната литература, но и много допълнителни материали; ще общуваш с успели хора в професията; ще посещаваш допълнителни курсове и ще придобиваш квалификации; ще ходиш на стажове. Редовното обучение не е никаква гаранция за повече знание, както задочното не е гаранция за неуспех. Който иска да успее, ще си дава зор и ще си разширява мирогледа. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d20c51885c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Миналата година бях в редовна форма на обучение, но поради ред причини се преместих в съвсем различна специалност в задочна форма и ми харесва повече! Първо, ходиш на лекции през септември (тъй като редовната форма започват през октомври) около 10- 14 дена обикновено по цял ден. След това се насрочват изпити, които са ти през почивните дни( събота/ неделя). Следващият семестър започва когато редовната форма са в сесия( обикновено в рамките на един месец имат изпити) тогава пак ходиш още 10-14 дена по цял ден и отново насрочвате изпити, които обикновено са прев март и април. Като цяло много зависи каква специалност си избрал/а. Някои лекции можеш да ги пропуснеш, ако си на работа или просто те мързи да ходиш и да си набавиш материала от колеги, учебници, интернет. Като цяло преподавателите го карат малко по-айляк, защото са наясно, че няма как да усвоиш материал, предназначен за една година в рамките на няколко дни. Не се замисляй изобщо, скачай смело, работи и купонясвай. Редовната форма е за хора, които могат да си позволят да не работят(ако има кой да те издържа), а и си е разправия. По цял ден да търчиш на лекции цяла година малко ми дойде в повече. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6f2b221653
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей аз съм студентка задочно последна година .На лекции се ходи два пъти в годината за по месец време след това имаш изпити .Честно казано аз си ходя на работа и не съм усетила кога се е минало времето

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c9292410f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо трябва да знаеш, че задочна форма на обучение се предлага не за всички специалности, а само за някои, така че внимателно трябва да прегледаш дали избраната от теб специалност е в този списък и ако да, то в кой университет е. :)

Като цяло нормалното протичане на учебния процес при задочната форма на обучение зависи от студентите - от това дали те подхождат достатъчно сериозно и отговорно към материала, който им е преподаван. Дали се интересуват и през свободното си време четат допълнителна литература към дадената сфера, в която се намира специалността им. Ходиш две седмици на лекции - в присъствена форма, в университета, към който си записала специалността. После ходиш и на изпити.

Не е особено добър вариант защото после работодателите гледат със съмнение на задочниците, не им гласуват доверие и са предубедени в повечето случаи. Но ако работиш, това е единственият ти вариант да съчетаеш работа и учение.

Успех!

ИВИ-МОЛИВИ, 24 години

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker