Какво ще стане ако на една от матурите след 10 клас изкарам 2? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97833)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23028)
 Секс и интимност (11352)
 Тинейджърски (20293)
 Семейство (4905)
 Здраве (7886)
 Спорт и красота (4118)
 На работното място (2206)
 Образование (6023)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1511)
 Други (13361)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

Какво ще стане ако на една от матурите след 10 клас изкарам 2?
преди: 4 месеца, 4 дни, прочетена 714 пъти
В 10 клас догодина ще правим 4 матури. Колкото чух в нашето училище ще са по български, математика, информационни технологии и английски. Не съм сигурна за последните 2 предмета. Чух че са махнали и матурите на четвъртокласниците, което много ме изнерви. Те буквално учат 1+1, а ние синус и консинус. Тези неща до 10 клас няма да ги разбера. Не знам защо госпожата по математика ме мисли за умн, като аз имам чувството че и таблицата за умножение съм забравила. Не знам дали съм я забравила, но като баба ми(от страна на баща ми) ме пита и аз се стресирам. Винаги става така. Все като ме питат нещо и всичко ми излиза от ума. В 7 клас разбрах че имам 2 на матурата по математика. 0.5 точки не ми бяха стигнали за 3. Много ревах, защото аз от 5 до 7 клас не учих и не писах по другите предмети често, защото учих по математика. По другите предмети през повечето време си бях писала домашните в училище преди часът да почне. Цяла нощ учих сериозно за тази матура и накрая 15.5 точки(16 са за 3). По другите предмети 4,5 и 6, а не им обръщам толкова внимание и накрая по предмета по който най-много учих, 2. Ходих на частни уроци в училище и извън училище. Имам чувството че не се развивам нормално. Не е ок толкова труд да хвърлям и накрая 2. Съжалявам че написах този роман. Просто като се сетя ставам по-несигурна. Аз бях спокойна след 7 клас, но ИЗНЕНАДА!! В 8 клас госпожата каза че ще правим матури след 10 клас. Бях спокойна че няма математика, но малко по-късно чух че и по математика ще има матура.


Чувала съм различни версии. Едни учители ни казват че и да имаме 2 ще минем, но няма да получим шофьорска книжка. На мене не ми пука за това. Не се виждам като шофьорка. Чух пък обратната версия. Ако не минеш по една матура повтаряш. Не знам на какво да вярвам. И още нещо чух. Ако не минеш нямаш право на втори опит(поправителен изпит) и си до там. Това го казват учители. Не знам колко паник атаки съм получила от както чух за тая матура, но нека да кажем че почти всеки път като се замисля за това. Дано човекът който е измислил математиката да е чак толкова сложна да е умрял в болезнена смърт. Почти всичко след 4 клас няма да ни трябва. На мене не ми е трябвало, на мама не и трябва, а за баба ми да не говорим. Не знам какво ще става, но като се замисля че след 7 клас заради двойката по математика едва не се самоубих не ми се мисли.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 4 дни
hash: f453dcc5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Матурите са така направени, че всеки да може да ги вземе.

 
  ...
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: 84ddc2988b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Резултатът от националното външно оценяване по математика и български език след 10 клас ще се изрази в проценти и ще бъде вписан в удостоверението за завършен първи гимназиален етап. Минаваш нагоре независимо как ще се представиш. НВО по английски и информационни технологии не е задължително.

 
  ...
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: 15cea566e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Уф и аз съм в същото положение :/ Математиката хич не ми върви а догодина имам матура...
Повече се притеснявам за тази в 12 клас, но не съм сигурна че изобщо ще има такава _(ツツ)_/

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 2 дни
hash: 9dadbc085c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   А защо не заложиш на другите предмети? Може би ти вървят езиците, а не математиката? Ориентирай се натам, накъдето ти върви.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: bc0df8e25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей уча в МГи трябваше да правя матури тази година, но се отървахме. Сега първо ще започна с това, че тези матури ги измислиха замалцинствените за да могат да завършат 10клас и да могат да вземат книжка или евентуално да работят, но уви системата ни е толкова объркна, че дори и да завършат и да приключат само с 10 клас няма как да работят. Съветът ми е да не се притесняваш, изпитът ще е меко казано елементарен, ще държиш 2 задължителни матури по български и математика, остналите не ти трябват и никой не може да те задължи. Ще споделя няколко неща, които знам че трбваше да има на матурата по бел: от това което знам, 80% щеше да е четене с разбиране, естествено защото това е най-лесното, няколко упражнения за запетайки и елементарни въпроси по литература от сорта на кой герой от коя творба е, нещо което всеки ако малко слуша в час би направил. За математиката не знам какво щеше да има, но нямаше да е трудно като се има в предвид, че ни казаха, че най-вероятно ще са задачи с лихви- просто ползваш една формула, която те ти дават. Сега относно 2ката и оценките. Не знам с какъв профил си, но ако си в СУ, а не в гимназия шансът някой да те измести е малък, тъй като след тези матури щяха да правят ново прекласиране по оценки и ако например аз изкарах 2ка, някой от друго училище може да дойде и да се пробва за моето място, но трябва да държи изпит по математика, което е и моят профил и ако изкара точките щеше да ме замести, но това е само при 2ки. Тоест ако някой се опита да дойде на твоето място трябва да държи изпит за профила в който си, нещо малко вероятно. Като цяло моето мнение е, че не трябва да се притесняваш изобщо, това е матура за онези дето на 15 вече имат 4 деца, за да може да се интегрират и учителите ще се опитват а ви плашат , че ще ви изгонат и тн, не ги слушай защото и те не знаят какво се случва, буквално чакахме година и половина за примерен тест и така и не го получихме :)

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 4717c5b500
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма абсолютно никакво значение. Просто една оценка, която ще ти бъде вписана, но няма да окаже чак такова влияние върху цялостната ти диплома за средно образование. :) Въпросните НВО-та в 10-ти клас са важни за учениците от т. нар. "обединени училища".

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 4717c5b500
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Малко се е получило при теб като при лисицата и гроздето - понеже гроздето е високо, лисицата казала, че е кисело. :)

Има всякакви хора, надарени с различни заложби - някои са математици, други физици, трети писатели, четвърти спортисти, ама няма нужда да обиждаш една цяла наука, стояща в основата на целия заобикалящ ни свят. Накъдето и да погледнеш, има математика, драга. Това, че ти, майка ти или баба ти не я виждате, далеч не означава, че не е така. Говоря с факти, добре известни на всеки що-годе образован човек.

Чак пък и клетви да хвърляш по адрес на тези, измислили математиката... изключително незряло поведение за момиче на твоята възраст. Осъзнай се - никой не те кара да обичаш математиката, но тя е основен предмет в българската образователна система. Така е от десетилетия насам, нищо не се е променило, не се очертава и да се промени. Не си нито първата, нито последната, имала проблеми с този предмет. Въпросът е принципен - седни, преговори наученото, систематизирай вече натрупаните знания в главата си и уверявам те, положението ще стане по-добро. Ако изпитваш затруднения, обърни се към учителката ти, тя ще ти обясни материала повторно, или отиди на частни уроци, има много добри математици в България.

Положението е такова, каквото сам си го направиш. Нищо не е толкова черно, колкото всъщност изглежда. Нормално е математиката да е сложна, защото не всеки човек е математик, но смятам, че при добро желание всеки би могъл да се справи сносно с материала и да изкара добри оценки. Учете по всичко, защото не знаете след време какво кога ще ви потрябва. Много висшисти не работят основно това, за което са учили във ВУЗ, а нещо съвсем различно и при голям процент от тези случаи важна роля изиграват натрупаните знания от средното образование по общообразователните дисциплини.

Не те критикувам, просто те съветвам като по голяма, като минала по пътя на незрялото отрицание, на детското несериозно отношение към учебния материал. Според мен си умно момиче и ще се справиш, не се предавай!

Успех!

АННА-МАРИЯ ЧЕРНЕВА

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 7fe8763c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз знам абсолютно същото, което е написал номер 2. Към неговия коментар ще добавя само, че всички ученици ще имат право да продължат във втори гимн. етап с попълването на една молба от съответното училище. Тези, които искат да отидат в друго училище имат възможност да го направят само ако има обявени свободни места (кандидатстват с искараните оценки). Ще има училища, които ще обявяват прием след 10-ти клас само за професионална подготовка. Най-просто казано - ако иска да си остане в същото училище и двойки да изкара няма значение. Все още не е ясно обаче дали тези оценки ще влезнат в дипломата след 12-ти клас. Общо взето ненужно напрежение за учениците създадено с едни безсмислени изпити, които МОН копира от Европа, но там идеята е друга.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker