Бъдещо училище. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Бъдещо училище.
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 997 пъти
Здравейте. Следващата година ще бъда в друго училище(след 7ми клас), но проблемът е там, че от сега се чудя. Знам, че дотогава ще съм си сменила мнението 100 пъти, ноо..
Първият вариант е езикова гимназия, понеже си ме бива с езиците, но дават прекалено много домашни, което води до натоварване. Всички, които познавам и които учат там, си лягат много късно(2-3 часа), за да могат да си напишат домашните. Следователно стават и много рано в някои случаи, за да си донапишат. Мисля, че когато завършиш ти дават сертификат, които според мен ще ти увеличи шансовете да влезеш в мечтан университет, съответно със специалност език. Плюс това, почти нямаш време за личен живот, излизане с приятели и т. н. Много ученици, с които съм разговаряла са споделяли, че съжаляват за отиването си там.
Другият вариант е гимназия с паралелка английски и испански. Там не ти дават сертификат, което е проблем, но пък за сметка на това няма да се натоварваш толкова.
Принципно дори не знам каква искам да стана след години, с каква специалност да вляза и в кой университет.
Аз съм човек, който обича да се весели, затова работа като преводач например, ще ми е някак си скучна. Сега знам, ще е има хора, които ще кажат нещо от сорта на, , след време като трябва да изкарваш прехраната си няма да мислиш по този начин" и т. н. Но предпочитам клоун да бъда, отколкото да стоя в един офис по цял ден, въпреки, че да си преводач също до една степен може да бъде интересно, ако превеждаш книги например.
Често ми казват, че трябва да се насоча към актьорското майсторство и мисля, че се намира някакъв талант в мен :дд, но в НАТФИЗ няма шанс. Или трябва да си с връзки или не знам, да си перфектен може би :Д Леко се отнесох вече, май, май :дд
Ще се радвам да чуя мненията и на други хора по въпроса, просветлете ме :дд Много съм колеблива и нерешителна :) Знам, че имам време, просто е хубаво човек да има план и цели. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2611838f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Езиковата гимназия не е лош вариант особено ако преди това си имала някакъв досег с езика който ще изучаваш.
Не се притеснявай не знам как е сега но по мое време първата година беше подготвителна и се изучаваха много малко други предмети освен езика!Така че няма да има чак толкова много домашни.
Е разбира се втората година почити всички предмети включително биологията и химията се изучаваха на чужд език но ако добре си се подготвила през първата година това не е проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 51f0012fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С езици не се става само преводач - с 2 езика и сертификат, напрактика могат да те приемат в почти всеки чуждестранен университет с каквато си поискаш специалност, поне в езиковата гимназия, в която уча аз е така. Аз лично съм в паралелка с английски и френски, бих казала, че съм повече от доволна. Ще държа изпит по френски за взимането на въпросния сертификат, с който евентуално ми се отварят вратите за висшите училища във Франция. Да, вярно е това за натоварването, особено при мен с труден език като френския, и аз така много безсънни нощи съм имала и все още имам. Но знам, че някой ден целият този труд ще ми се отплати. Езиците са богатство и колкото повече знаеш, толкова по-добре. В някои профилирани или математически гимназии има специални паралелки със засилено обучение на английски. Все пак, ти си реши.
Не знам дали има гимназии с обучение на актьорско майсторство. За приложни изкуства мисля, че имаше. Общо взето ако искаш да учиш в НАТФИЗ след 12 клас можеш да завършиш всяко училище.
Всъщност, не разбрах - ти в момента си 6 клас и догодина ще кандидатстваш, така ли? Ако е така, няма какво да го мислиш толкова още - както ти каза, дотогава ще си си сменила мнението 100 пъти и може би ще разбереш, кое е най-правилното за теб.
Успех ти пожелавам!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 51e86561b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти, аз също ще бъда 8 клас и ще кандидатствам, ако искаш може да се запознаем и да обсъдим.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8cdb5ad66d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Върви там, където те влече сърцето... Звучиш като някой, който не е много ученолюбив и ще има проблеми в елитно училище, защото ще те мързи да си пишеш домашните май? А щом от сега се оплакваш за много домашни, представям си какво ще е после... въпреки че домашните се дават, за да научиш новия си урок по-лесно и след това да ти е още по-лесно да си решиш контролното или изпита, но... какво ли разбирам аз. :) Това със лягането в 2 и ставането в 5 да дописваш... откъде знаеш, че тия твои познати не са гледали Нетфликс или не са спали от 3 следобед до 12 вечерта, и са се сетили към 12 вечерта чак да седнат да пишат домашно? И заради това са седяли до 3...? Защото аз завърших езикова гимназия, и да - ученето и домашните бяха сериозна работа, но аз бях нощна птица и начинът ми на работа беше много сбъркан... често си почивах и спах през деня след училище, а учех и пишех домашни до 4 сутринта... в този случай пак си ще сметнеш, че е лошо? Да, може да съм стояла до късно, но това е било не защото съм била засипана от тонове домашно, а защото така съм си разпределила времето... попитай твоите приятели дали правят така... защото съм УБЕДЕНА, че едва ли веднага щом ще върнат от училище започват да учат и така чак до 2-3... най-добрата ми приятелка пък беше на другата крайност. Тя започваше да учи веднага след училище и беше готова към 7-8 вечерта... и двете завършихме с над 5. 88 среден успех след матурите... прави си сметка. Виж себе си, ти се познаваш най-добре и си прецени на какво си способна. Всеки има различен начин на работа, възприятие на материал и т. н... аз например имах нужда от повече време да запомням неща, да пиша домашно по определени предмети като математика, физика, химия...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: fa7db1c426
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не е толкова трудно в езикова.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6e5c553b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Езиците могат да изглеждат много авангардни, но за мен си е чисто губене на време... До 5-10 години Google ще отвее всичко! Ще можеш да си говориш свободно по телефона с приятел китаец без да знаеш грам китайски, нито пък английски... Просто ти ще си говориш на български, а той ще те чува на китайски и обратно.
Изкуственият Интелект се развива...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f690bdfb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отиди в най-доброто училище, което е на максимум 25 минути път от вас. Всичко друго е простотия. Кое е най-доброто училище - гледаш класацията с оценките от матурите.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7c3e1707c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами за преводачи работа мсиял че трудно ще си намериш в нашата родина, но нека все пак да сем реалисти, ако ти се учи на тебе и както и сама се изрази - "хубав е човек да има цели", то тогава езиковата гимназия може да не за тебе, пък и да ти кажа там в ЕГ повечето са някви уруди и наркомани, не се ли се замисляла за някакъв техникум, ала бала и така, пък и обикновена гимназия да е, какво ти пречи толкова не разбирам. Или си налягаш парцалките и учиш или не учиш въобще, няма средно, защото със средно никой не стигнал до никъде, работи над себе си, над уменията си и над характера си, даскалото ти е последна грижа... След 12-ти клас е малко по-сложно, но не е нужно да се тормозиш още от сега с такива ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, връзки не три трябват толкова, колкото умения и знание, от 8-12 си учиш здравата по това което ти е интересно и по това, което евентуално ще кандидатстваш и така...
Дано да съм помогнал :3


На Братан заека

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ea0cc847bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти добре ли си, говорим за 8-12 клас, какви домашни, какви късни лягания, това да не ти е университет. Не искам да звуча груб, но се стегни малко, няма от какво да те е страх :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 60f0e04074
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Искрено благодаря за мненията, уважавам всяко едно, все пак аз сама ги посках.
До номер 5 -приятелчетата ми не стоят да гледат Нетфликс до 3 часа, аз самата съм им помагала с домашни :) Да си призная честно не съм любителка на домашните, може би малка мързеланка :D Всеки човек е различен, сестра ми беше същата като теб-нощна птица. Благодаря, че все пак сподели :)
Благодаря също и на номер 2 за мнението :)
До номер 3: Разбира се, че е хубаво да се развиеш и да отидеш в чужбина, но аз просто не съм този тип човек, който ще учи много, познавам се, но мисълта да разочаровам близките си просто ме ужасява. Но струва ли си да не правиш това, което обичаш само, и само да не разочароваш другите. Според мен не, а при мен до това опира. Надявам се да си разбрала, все пак благодаря, ти също ми помогна :)
До номер 4: Как да се свържем? Чрез инстаграм или фейсбук? Ще чакам отговор :)
До номер 6: Твое мнение, твоя гледна точка. Благодаря :)
До номер 7: Възможно е донякъде да си прав/а, но да бъдем 50/50 оптимисти и реалисти :) Благодаря.
До номер 8:Благодаря ти за съвета, ще ми послужи :)
До номер 9: Помогна, е как :D Да ри кажа честно тук се носят слухове, че в ЕГ много голяма част от учениците са дилърчета и наркомани, една от причините няколко познати да не искат да отидат там. Но дали са слухове или не, кой да ти каже. Всеки с мнението, вижданията и разбиранията си. Благодаря ти :)
До номер 10:Благодаря за мнението ти, ще се стегна, смелчага съм :дд
Благодаря ви за разбирането ви, със сигурност ми беше от полза да прочета вашите разбирания и гледни точки. Ще размишлявам, пък каквото стане. Плюс това зависи и къде ще ме приемат, не само от това къде искам :) Всичко най-добро ви желая! :)

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f44f2df5e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пиша по темата като бивша ученичка в езикова гимназия, профил немски-английски език, завършила през 2015 г. средното си образование.

Като цяло - пред МГ, препоръчвам ЕГ-тата. Езиковите гимназии в днешно време са много по-престижни от природоматематическите, защото са с перспективна насоченост. Един език винаги отваря вратите към останалия свят, още повече, когато е придружен и подплътен със сертификат по единната Европейска езикова рамка. :)

Не ми се вярва оптимистичните прогнози за роботизиране на Google преводач да се сбъднат поне в близките 10-15 години, така че... а и дори да се сбъднат, не мисля, че някакви изкуствени машини ще са в състояние да заменят високо квалифициран филолог или човек, притежаващ сертификати. Математическите гимназии са с изключително скучни профили - физика, математика, информатика - около 90% от младите хора не се интересуват от подобни дисциплини, а около 80% от учениците, постъпващи в тези гимназии, кандидатстват там, защото семействата им ги тикат. Винаги е битувало схващането, че МГ-тата са нещо повече от ЕГ-тата, което е напълно необосновано и погрешно. Напоследък точно заради възможностите за изкарване на сертификат, които ЕГ-тата предлагат, МГ-тата губят значителен процент от своите ученици, че даже и закриват паралелки, особено в провинциалните градове. Децата вече не разсъждават сляпо по приказките на техните заблудени близки с остарели схващания и разбирания, а сами правят своя избор, което много ме радва. :)

Съвет от мен - ориентирай се най-напред към език, различен от английския. Тук говоря за първи чужд език - тоест този, който ще бъде изучаван по-интензивно от другия. Нека английският да ти е като втори чужд, защото в днешно време се съгласи, че почти няма човек, който да не знае английския на едно задоволително ниво. Лично аз ти препоръчвам - немски, френски и испански. В началото ще ти е трудно, но свикнеш ли веднъж и изградиш ли си система на учене, после няма да имаш абсолютно никакви проблеми.

Късмет и успех на матурите и после при кандидатстването!

ИВАНА, 24 години

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker