Приемни изпити ПУ Актьорско майсторство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Приемни изпити ПУ Актьорско майсторство
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1433 пъти
Здравейте! От малка ме влечат изкуствата и най вече танците. Танцувам от 12 години, но винаги най- голямата ми любов е била театъра.. Обръщам се към тези със сходни интереси или такива, които вече учат Актьорско майсторство за драматичен театър ПУ за да ви помоля за вашето мнение като студенти в ПУ и най- вече за приемните изпити. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 42c6ef3097
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Преди няколко години се записах да уча актьорско майсторство за драматичен театър в ПУ, тъй като от малка съм по школи, пея на сцена и въобще, всички около мен винаги са ме смятали за широскроен и мултиталантлив човек. Така, въоръжена с огромното желание да се развивам по посока на изкуството, реших да кандидатствам.

Изпитите са три поредни дни - първия ден по пеене, втория или когато ти се падне по ред, рецитиране на няколко творби (драматична, хумористична и басня) и третия ден по танци. Оценява те жури от преподаватели по съответните предмети.

Ако се тревожиш дали ще те приемат, недей. От 20 кандидати влизат 20 човека, винаги е било така. Университета е гладен за новозаписани студенти, има нужда от техните пари, така че колкото и зле да се представиш, вътре си. В този смисъл нивото е безумно ниско. Обществена тайна е, че всички отпаднали от НАТФИЗ, ги взимат в ПУ.

Още от първия ден разбрах следното:
а) 80% от колегите ми идват на лекции пияни или сравнително дрогирани;
б) рядко някой от преподавателите спазва точния час за провеждане на лекцията, и почти всеки професор си идва, когато си иска. От теб остава просто да чакаш дали ще имаш лекция днес или не. Можеш да си загубиш днешния ден в празно чакане, а утре, когато трябва да идеш на лекар например, ще те извикат на лекции;
в) събота и неделя също се учи, така че забрави за почивка през уикенда. Ще бъдеш в университета от 9 сутринта до 5-6 следобед, често и до по-късно;
г) не се толерира дори и минимално закъснение сутрин, да речем от порядъка на пет минути - това, че пътуваш от друг град или квартирата ти е на другия край на града, не се приема като обяснение и те мъмрят пред целия курс как от теб няма да стане актьор;
д) съжалявам, че ще прозвучи така, но ролите, които играехме, бяха от остарели и откровено тъпи произведения без особен смисъл. Не говоря за големите вечни класики. Мислех, че това е само мое мнение, че аз съм повредена или нямам реално добра преценка, но впоследствие започнах да слушам по-внимателно реакциите на колеги и публика, и... да. Ще играеш буквално идиотски или нежелани от теб роли в доста случаи. И няма да ти хареса.
е) няма много места, на които можеш да се нахраниш нормално около Ректората. И около Нова сграда също. Цената на нещата, които можеш да си купиш, е силно завишена, и ако не си носиш нещо от вкъщи, ще трябва да караш на солети и сокове, които впоследствие спокойно могат да ти докарат гастрит или спиране на цикъла.
ж) голяма част от преподавателите са много възрастни и ползват остарели методи на обучение. Някои преподаватели (няма да споменавам имена) ще се държат откровено вулгарно и грозно. Била съм канена на вечеря от преподавател, като директно ми каза, че с жена му са в отворена връзка. Друг ми се закани какви неща щял да направи с мен, ако бил по-млад. Няма да коментирам как се почувствах. Всъщност, ще го кажа. Омърсена, унижена и погнусена. И това са хората, които ще те вдъхновяват да правиш изкуство. На мен ми приличаше повече на склоняване към проституция.
з) една от преподавателките си позволи да ме удари силно няколко пъти под претекст, че това е част от упражнението, което не изпълнявам както трябва. Впоследствие мястото посиня и майка ми ме попита дали някой не ми е направил нещо. Трябваше да я успокоявам, че не съм изнасилена по пътя и всичко е наред, просто съм имала лекции и са ме удряли. Много колеги пострадаха на същия принцип, но всички мълчахме.

В началото на втората година се отписах и окончателно приключих с актьорството в този му вид. След година-две се случи да попадна на група от няколко други колеги, които също се отписали, след като аз съм се махнала.

Какво е станало с останалите, които продължиха?
Една колежка роди детенце и е по майчинство.
Други двама са аниматори.
Една от колежките прави свещи в едно магазинче.
Една друга колежка замина за чужбина, май работи в хотел.
Друга част от колегите също са в чужбина, работят в строителството.
Един колега опита в един театър, но се отказа. Парите били мизерни и с тях не можел да си плати нищо, май в банка работи сега.
Аз завърших друга специалност след актьорството и работя по нея с голям успех, без да звучи високопарно.

Понякога мислех се връщам назад и благодаря на бог, че имах силата да напусна актьорството. Не може да те посрещнат с думите: "Ако бяхте талантливи, щяхте вече да сте известни; тук са само пишман-актьори, дето най-вероятно нищо няма да стане от тях". А родителите ми вложиха адски много пари в това да се подготвя добре за изпитите. Пари, които изгоряха.

Ако знех всичко това по-рано, никога нямаше да кандидатствам, или поне щях сериозно да помисля дали си струва. Трудно е човек да е обективен, когато душата му иска да прави изкуство, но реалността, поне моята, е точно такава. Мръсна и грозна.

Все пак изборът е твой.

Желая ти успех и много щастие.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 46175c7436
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Прекрасно място за обучение с доказани режисьори и хореографи. Възможности за стаж в чужбина по европейски програми. Малки класове и пълноценно обучение. Ако театърът и киното са Вашата истинска мечта, това е за Вас. И който си мисли, че не се работи здраво, не е за тук. Екипната работа изисква постоянство и усърден труд, а наградарта са аплодисментите на публиката.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 43fa6c7305
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1 е напълно права. Точно така са нещата. Ако искаш тази специалност поне да не е в ПУ.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker