Общежитие в СУ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Общежитие в СУ
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1058 пъти
Аз искам да питам какви са условията на общежитията в СУ. Момче съм, тази година ще бъда първи курс и се чудя дали ще мога да се пригодя към условията и съквартирантите там. Чувал съм много негативни мнения първо за условията - пълно било с мизерии, дървеници, хлебарки и т. н., второ за хората, живеещи там /конкретно момчетата/. Знам, че си е до човек, че всичко е субективно и т. н., но все пак искам да питам за мнения. Принципно бързо се нагодявам към обстановката, но съм малко по-различен от останалите момчета на моята възраст /сексуална ориентация/ и не знам дали ще ме възприемат добре.

Милен

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: d0f89214d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз ще кандидатствам тази година за общежитие на СУ и наистина съм чувала, че е било голяма мизерия. Другото е просто късмет на какви хора ще попаднеш в стая. Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1f6f53398c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятел, от сега ти казвам, че не е за теб. Живот и здраве ще съм 3та година на общежитие и почти всички слухове са верни. Квартирите в софия са доста скъпи, около 600-700 на месец. Пробвай да намериш момиче или момче със същите наклонности за съквартирант/съквартирантка. Има схеми да си сам в общежитие, но тази работа не става никак лесно. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2d8ec22855
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Добре, а след като даден студент е хомосексуален, не може ли да живее с момиче след предоставено удостоверение? В чужбина поне е така, затова се учудвам, че тук се създават притеснения на младите хора от такова естество. Наистина е възможно да попаднеш в стая с някой типичен балкански селяндур, който да ти се прави на мачо и да ти вгорчи престоя там. Съветвам те - отиди на общежитие с някой твой познат, който също е гей, или за когото си сигурен, че няма да е против ЛГБТИ обществото. Също така можете да си наемете квартира.

Въобще не се притеснявай, че си гей, това е нормално, просто обществото в България е изостанало и някои хора са със свръхсамочувствие, базирано обаче на нулево покритие. :) Надявам се да попаднеш на свестни хора, които да се държат добре с теб и да не те дискриминират. Моят най-добър приятел е гей и макар да съм хетеросексуална жена, винаги съм го обичала и уважавала, защото е прекрасен човек, отдаден на работата си, отговорен към задълженията си. :)

Успех, мило момче!
ДАНИЕЛА ВИКТОРОВА - 33 години, ЛОНДОН

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c08b9290a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами и аз съм със същата сексуална ориентация като теб и четири години изкарах на общежитие (на друг университет, но не че има особено значение като цяло). Честно казано, изобщо нямах вземане-даване със съквартиранти и съседи, тотално им биех игнора, те не ме отразяваха и не се е стигало до ексцесии. Въпросът е мизерията - не знам само на мен като гей ли ми правеха впечатление вмирисаните чорапи по пода, опиканата отгоре додолу тоалетна и противната миризма на пръжки, които консумираха съквартирантите ми, но четири години съм живял с отвращение и не смогвах да почистя след тях (то не че имаше полза де - само ден по-късно мизерията си ставаше все така неподправена и цветуща). Моят съвет е да си хванеш една приятна работа в някое заведение или мол и директно да се изнесеш на квартира колкото се може по-рано - не допускай грешката ми да стискаш зъби, защото сега съжалявам за годините, пропиляни в тази мизерия. Откакто се изместих на квартира се родих, прозорците ми светят, банята блести, всичко ми е подредено и си има място, по пода не давам прашинка да падне и дори си отглеждам цветя. Но най-вече ценя личното си пространство и удоволстивието да не ми се пречкат под носа физиономиите на разни неадекватни мизерничета. :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3bf5086681
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм момче със същата сексуална ориентация и също използвам общежитията на СУ (а и уча там). Първоначално и аз изключително много се притеснявах от този факт - ново място, в което отиваш, да съжителстваш с някого е супер трудно също, но това за хлебарките и мизерията не е напълно вярно. Много зависи от блока, в който си настанен, повечето обаче са ремонтирани или в процес на ремонт. В 52-ри блок пък имат даже телевизия и кухня. Както и да е, аз бях настанен в окей блок и за 2-те години, които съм живял в него не съм срещнал нито една хлебарка и всичко е тип топ. За по-малко от 30лв на месец си е чист лукс мен, ако питаш. Много хора ще ти кажат, че е хипер гнусно, но съм ходил и в други общежития на СУ и положението не е такова. За съквартиранта си е до човек - аз се паднах с хетеро момче и първоначално супер много се притеснявах от този факт, но постепенно му се разкрих и сега сме изключително близки и дори обсъждаме хомо проблемите ми. Ако попаднеш на "лош" съквартирант винаги можеш да се преместиш в друга стая или друг блок (както направиха някои от приятелите ми). Има я и готина случайност да се паднеш и с друго хомо момче като мен и още редица други, които са като теб. Пожелавам ти успех! =)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker