София опасен ли е за само момиче? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

София опасен ли е за само момиче?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1661 пъти
Тази година кандидатствам в Софийски университет. Все още не е излязло първо класиране, а мен вече започна да ме хваща леко шубе. Може ли само момиче да отиде в София? Нямам поне един приятел/познат, който да е там или да иска да кандидатства. Започнах да си представям как се разхождам несигурно по улиците и съм самотна. Знам, че не трябва да тръгвам с такава нагласа, но даже снощи сънувах как ме изнасилват в тъмното в Студентски град. И баща ми ги наговори едни - че там тряба да си отварям очите на четири...
Аз съм по-свит човек, трудно свиквам с промените и се привързвам към хората, така, че не знам колко време ще ми отнеме да създам приятелства. Имам чувството, че наистина, ако съм сама и несигурна, може някакви откачалки да се лепнат за мен, да ме преследват... Знам ли... Аз съм магнит за такива неща, усещат ме...
Обмисляла съм да кандидатствам в друг близък град, но унивеситета не е толкова добър, както и от града се изнасят хора. А и хората отиват да се развиват, да учат в чужбина, аз в една София ли няма да мога да се оправя? ! Столицата опасен град ли е за само момиче? Какви съвети бихте ми дали? Ще съм на общежитие, ако това има значение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: d8d4f83646
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пази се! Аз веднъж,когато бях в София,един ме загледа и започна да си чеше работата там долу.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: fc017a2e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всъщност много бързо ще си намериш приятели, защото повечето студенти се чувстват по същия начин като теб. Напълно нормално е да имаш притеснения, че ще си самотна, всеки го изпитва по един или друг начин. Истината е, че попадаш в нова среда, в която всички са склонни да бъдат по-отворени към теб, защото и те имат нужда от нови приятели, с които да прекарват свободното си време. Ще пътувате заедно до лекции и обратно, ще се събирате в стаите и така. Всичко ще е наред, ще видиш.
Иначе София не е чак толкова по-опасна от другите градове. Навсякъде има откачалки. Просто ще пазаруваш през деня и вечер няма да излизаш сама, щом се страхуваш толкова.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 948be4cd1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не знам от къде си, но си явно от някое затънтено градче. София не е опасен град. Опасен град е Йоханесбург!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 683f8e6855
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не че нещо ама Софийски университет е помийна яма. Не знам кой и ЗАЩО през 2020г. се записва там. Съветвам те да не си зарязваш семейството и приятелите с идеята, че ще получиш страхотно образование и бъдеща УАУ работа. Просто не се получава така. Мога много да говоря за това, но на въпроса ДА, София е опасно място. Пълно е с отрепки и наркомани (особено около университета) както в центъра на всеки мегаполис. Не е лесно за никой, но не е и чудо голямо. Реално тук шанс за реализация по-висок от 5% нямаш. Когато за едно работно място се борят 30 души нещата рядко се развиват в твоя полза. Наистина щом си свита и интровертна е по-добре да си близо до близките си. Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9e412a1923
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Едва ли ще излизаш късно вечер сама някъде, за да се притесняваш толкова. Студентски град е пълен със студенти, ако не минаваш по някои странни улички и не си търсиш белята, няма да имаш никакъв проблем.
Преди 3 години записах в Софийски. В началото майка ми ме наплаши, разказа ми какво ли не, подари ми електрошок, за да се пазя.. Аз имам леля в София, имах и приятелка, която живееше вече тук. Но не мога да кажа, че ми се е налагало да ги търся за нещо сериозно - единствено за лекарства, когато съм била болна и не съм била в състояние да изляза.
Като цяло бързо се свиква. В Стидентдки град е като на село, разликата е в това, че хората са млади. Всички са изплашени като дойдат, та приятелства бързо се завързват. Плюс е, че ще си в общежитие и ще имаш съквартирантки. Те ще те насочват в началото.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: eaf9063203
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Разбира се, че трябва да се внимава, но не бих казала, че е толкова опасен. За 3 години, прекарани в Студентски град, не ми се е случило нищо лошо, пък често се е налагало да се прибирам сама и по тъмно, понеже имах някои лекции, които свършваха по-късно. Внимавай, но не се страхувай, по тъмно гледай да не се движиш по безлюдни улици без осветление и нищо лошо няма да се случи :)
А приятелствата и познанствата със сигурност ще дойдат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8505c3e387
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какъв е проблема, че си сама? Ако си с още 2 приятелки вечер това няма да спре някой пияни мъже да ви изнасилят или пребият. Но това едва ли ще стане. Та аз съм 4-ти курс момиче в София и досега съм ходила по дискотеки, прибирала съм се късно и нищо ми няма. Ако живееш в страх по-добре не ходи на София. Който го е страх от змии да не ходи в Гората. Аз досега съм спала само с 1 свестно момче. Е много съм искала да ме хареса някой в София и да отидем при него вечер, ама не става Не ме искат и тва е :D)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4ed546c5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Надявам се да се справя, в момента се чувствам супер неориентирана, защото не познавам и града. Желанието ми е бързо да свикна с обстановката и да не се панильпсвам самичка. Както казах съм и по-свита, не обичам купоните, дискотеките така, че едва ли ще бъде приета толкова добре.
-Авторката

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5e2defbda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ще си намериш приятелки и приятели и ще си прекараш супер! Хората не са лоши. Моите най-близко приятелки са от Мездра и Плевен, сами са в София, но сме си заедно непрекъснато! Принципно и трите сме смотанки, ама си ходим и на дискотеки и на барове и кафета. Няма страшно! А за СУ, университетът е добър, не слушай в интернет какво ти говорят. Ще се справиш и с унито и също ще си намериш компания и тук.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker