Езикова гимназия в Ловеч - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Езикова гимназия в Ловеч
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1136 пъти
Здравейте! Момиче съм. Искам да уча в езиковата гимназия в Ловеч (английски с испански). Не съм местна, но знам, че има пансион. Чух и че има и униформи. Но освен това нямам друга особенно важна информация, затова искам да попитам: Паралката, която съм избрала добра ли е? ;
Има ли униформи? ;
Може ли да се носи лек грим?.

За пансиона: Къде се намира? ;
По колко човека са в стая? ;
Нещо за банята? ;
Къде се яде? ;
Стаите заключват ли се? ;
Спокойно ли е вечер?.

Може да ми каза ете и нещо, за което съм забравила да попитам. Дано да не е твърде късно.
❤Благодаря предварително! ❤

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1033ab00ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, завърших Езиковата в Ловеч миналата година. Не бях на пансион, защото съм от града, но като цяло съм запозната с условията там. Първо, за паралелката, приема се като една от най-слабите, след тази с английски и френски (която аз завърших), защото по успех в повечето случаи е на последно място и там приемат с най-нисък бал. Най-силни са немските паралелки и английски с немски, предполагам защото първоначално гимназията е била само с изучаване на немски. Това не е от особено значение според мен, защото самата аз отдавна се убедих, че оценките нямат голямо значение, нито пък ти "отварят много врати", защото всичко си зависи от човека и към какво се стреми и т. н. Вторият език не се изучава добре, набляга се на първия, без значение в коя паралелка си. Първата година е трудно, тъй като си там от 7:30 сутринта до 5 вечерта - имаш 3 задължителни часове следобед по първия език, единият от които се води от чуждестранен учител по съответния език. Почивката доколкото си спомням е от около 12:40 до 14:20. Поне на мен първата година ми беше зор, защото класната ни беше много взискателна, правехме тестове всеки ден, трябваше да пишем много думи по много пъти (което намирам за излишно, защото аз например помня с прочитане, а не с писане), имаше много устни изпитвания, учехме наизуст текстове, а нямах много време след училище, защото се нуждаех от почивка и т. н. Отделно първата година се учат само първия избираем език, български и математика. Помня, че първата година в сряда имахме 5 часа английски, а след редовните часове още 3 и това ми идваше в повече. Следващата година е по-лесно, има първа и втора смяна, свиква се, но започваш да учиш и останалите предмети, плюс втория език. Относно униформите - да, има и мисля, че 8 клас бяха задължителни всеки ден, а в 9 - само понеделниците. Може да се ходи с грим, аз лично обичам да се гримирам и от 10 клас доста често ходех гримирана, не са ми правели проблем, нито пък на някой друг, поне от моята паралелка.
Женският пансион се намира на две крачки от гимназията, точно срещу нея, а мъжкият - малко по-надолу, но също е много близо. Стаите не са особено големи, но имаш всичко, каквото ти е нужно, ремонтирани са и мисля, че живеят по трима души в стая. Банята е най-обикновена баня, не е зле, не е и нещо кой знае какво. Точно до женския пансион има стол, в който има храна, предимно някакви пици, принцеси и такива, но има и салати и някакви готвени неща. Стаите се заключват, обикновено е спокойно и имаш вечерен час или до 22:00, или до 22:30 мисля, че беше. Общо взето е това, най-вече мисля, че няма значение каква паралелка избираш, стига да учиш езиците, които наистина ти харесват, защото иначе е безсмислено, точно както да правиш каквото и да е без наистина да ти харесва. Лично на мен ми беше трудно първата година, не се разбирах с класа си и бях разочарована, защото имах очаквания, особено относно хората, които не съвпаднаха с каквото е наистина. Втората година се сприятелих с четирима души, които и до днес са ми едни от най-близките хора. Готините ми и забавни моменти са свързани основно с тях, също така харесвах феста, който се състои в края на всяка година и някакви други събития, като коледното или пиесите. Мога да кажа, че гимназията съвсем не е това, което е била преди години, както почти всичко в България днес и лежи на стара слава. Приема се все по-лесно, преподава се на ниво от страна на някои учители, но както почти навсякъде всеки гледа да си изкара часа и да си тръгне, обяснява се как много завършили отиват да учат в чужбина, благодарение на гимназията, което не е така, а е въпрос на това да знаеш какъвто език си записал (аз английски не съм го научила там, а сама с музика, филми и тн), да имаш цел - какво и къде искаш да учиш, да си изкараш сертификата и относно финансите - ако ги имаш супер, ако не - със заеми и глупости е сложно и е въпрос на избор. Искам да кажа, че първите две години аз приемах всичко твърде сериозно, учех много и то неща, които не ми бяха интересни и до ден днешен смятам, че са излишни и за жалост съм права, притеснявах се за оценки, изпитвания и тн, което е напълно безсмислено и излишно токсично и негативно. След това учех само предметите, които наистина харесвах и успехът ми се понижи до някаква степен, но осъзнах, че наистина няма такова значение, каквото ти се натяква, че има. Реално ще срещнеш и опознаеш много хора, ако си допаднете и станете близки е готино, в пансиона много от хората са си близки и наистина е яко. Калява се психиката, променяш се много, времето минава адски бързо, развиваш се, имаш хубави и лоши моменти, влюбвания и като цяло ще има какво да ти се случва, особено ако си по-общителна и не ти пука кой какво говори. Желая ти успех и готини преживявания!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1351b48972
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1351b48972
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Искам да попитам колко е стипендията?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c1a0479330
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   21 лв на месец

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c1a0479330
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Паралелката английски с испански изобщо не е развита и не струва, няма достатъчно кадри на учители по испански. Всеки, който иска да “мине метъра” и не му се учи се записва там, уж да му е по-леко. Англиския чат пат в 8 клас по ще го научиш при госпожата, ама в по-горните класове, ако ти се падне господин... :( Испанският не се научава, освен ако не се занимаваш допълнително вкъщи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker