Не съм сигурна в избора си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не съм сигурна в избора си
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1020 пъти
Здравейте, тази година завърших 12 клас и искам да ви попитам за съвет относно един мои проблем. От както през март стана цялото това нещо с карантината, вече 3 месеца когато тъкмо мисля, че знам какво искам центрофугата на собственото ми съзнание ме засмуква и ми се появяват мисли от типа на 'Ти хубаво искаш да учиш това, но знаеш ли какви последствия може да има?'. И сега ще ви дам малко предистория как се стигна до цялото това нещо.
Винаги съм чувствала, че искам да се занимавам с кино и медии, това да създадеш една продукция филм/сериал/анимация и т.н винаги ми е изглеждало магичен процес и в 11 клас имах мечта да уча анимационно кино или нещо свързано с изкуство (момиче съм, забравих да кажа), но не се чувствах сигурна. И един ден реших да попитам майка ми как си ме е представяща и тя каза, че си ме е представяла като лекар и така започна дилемата на живота ми 'Изкуство или медицина'
Майка ми всеки път когато видеше някое дете или чуеше за някой, че иска да става лекар казваше 'Виждаш ли, всички деца искат да станат лекари, само ти не', а аз си мислех, че ако стана лекар, няма да имам време за изкуството, не и наистина. Евентуално можеше да драскам от време на време по някоя скица, ако бях станала общопрактикуващ (а аз изобщо не исках това). Общо взето се бях отказала от медицината, но от 3 месеца всякакви хора около мен започнаха да ми казват как това, което съм избрала в момента е грешно и е едва ли не хайманосване и губене на време ( тези дни в крайна сметка кандидатствах журналистика, защото и за изкуството не бях напълно сигурна). Всички ми казват каква огромна грешка съм направила отказвайки се от медицината, защото там реализация и пари има, за разлика от журналистика...Въпреки, че и за журналистикатя не съм много сигурна дали я искам вече, на мен ми харесва и бих се радвала да я уча, но никой около мен не е доволен от това решение. Ако някой е разбрал изобщо нещо от развълнуваните ми писаници ще се радвам да ми даде съвет как да постъпя. Дали да запиша журналистиката и да си следвам несигурното бъдеще с моите си мечти, които за някои хора са хайманосване и губене на време или да си взема една година за уроци по биология и химия и догодина да кандидатствам медицина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9667bb13eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За кино е трудна и несигурна работата според мен, особено в България. Но след като те влече изкуството, защо не запишеш анимация / компютърна графика / графичен дизайн? Добре платено е навсякъде по света и звучи близко до това, което винаги си искала.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0127421802
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И моята дилема беше същата. Аз избрах журналистика и съжалявам. Първо у нас няма свободна журналистика, а пишеш каквото ти каже собственика. Понякога това е напълно противоположно с твоето виждане. После всякакви завършили други хуманитарни дисциплини стават журналисти и конкуренцията е голяма. А медицината е нещо реално, което можеш да практикувяш навсякъде по света и може да е добре платена. Не съм сигурна, че у нас е много добре платена, но все пак без работа няма да останеш. Но трябва да ти харесва, тя е трудна професия. Също може да опиташ да станеш аниматор или да се занимаваш с изкуство.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8094b15f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей. Аз съм момиче, една година по-малка от теб, също така несигурна какво искам да кандидатствам. Бих те посъветвала да избереш това, което наистина харесваш и те кара да се чувстваш щастлива. Нещото, което не би приела като работа и натоварване, а повече като забава. Журналистиката и изкуството са хубави специалности, но е важно да видиш дали има реализация. Ако смяташ, че можеш да се реализираш, продължи с журналистиката. Ако мислиш, че медицината повече те влече и си се представяш цял живот да лекуваш и да се грижиш за хората, давай! Преди да направиш решаващия избор, опитай се да си се представиш в дадената професия(или област) цял живот и дали би била щастлива с този избор. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2fceedf244
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пишеш само какво искате ти и всички около теб ,а не какви са ти
способностите ,успеха и преценката къде реално можеш да влезеш .Нормално е да имаш разнопосочни желания , но трябва ти да прецениш горните фактори ,както и възможността за реализация .А по средата ,трябва прецениш къде можеш да завършиш ,без да се провалиш заради трудно обучение ,например.
Имай предвид ,че може да завършиш едно ,а след това да комбинираш и други интереси ,като и да имаш хобита на високо ниво ,както и да ги променяш в годините.
Например,познавам професор по медицина ,който прави кино и пише книги .Брат му също е професор и се занимава в фотография и благотворителност .

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9c25153a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нещо са те излъгали. Лекарите работят много, но им плащат малко за това. Освен ако не отидеш в чужбина. И да знаеш не всеки става за лекар. Аз например и 10 дни да уча 2 урока по биология пак няма да ги науча. Ама по математика и физика имах 6-тици и затова станах Инженер. Как си с Биологията и Химията?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker