Кандидатстване в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кандидатстване в Германия
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1116 пъти
Здравейте, имам син, който иска да кандидатства в Германия. Не е решил какво точно, но вероятно ще е нещо, свързано с рисуване като графичен дизайн например. За 9. клас е и ще го запишем на немски скоро. Искам да питам по-запознатите как горе-долу става кандидатстването. Достатъчно рано ли е да почне да учи немски? Като цяло му се отдават езиците. Има фирми, които посредничат или как става избирането на университет, кандидатстването, какви изпити обикновено се държат и къде се провеждат? После как стои въпросът с издръжката, стипендията? Колко средства ще ни трябват, за да го изучим? Принципно не ми се иска да работи, а да се концентрира върху следването си, но ако не можем да смогнем, може би ще се наложи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3183e2c666
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С тази спецялност няма много възможности за работа след това. Ако го влече много може от сега да го запишете на курсове по граф.дизайн.

Може от сега да изберете град и университет и да се свържете, за да получите подробна информация. Таксите не са високи, хубаво е да има и работа, повечето в Германия работят и учат и си плащат всичко сами.
Също за немски език може да видите в желаният от вас университет какви изпити са признати и на кое ниво Гьоте примерно С2, има още 2 варянта тест даф 444 нещо подобно и телк C1. Има и варянт да се направи изпит на място в университета. Ако няма нужното езиково ниво мисля, че трябваше да има поне B1 и за 2 семестъра го качват на С1.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 20c2b0560f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи как е свикнал да живее. Човек може и с 500 евро, може и с 5000.Общо взето е като В Бълагрия,единствено стаите са по скъпи, моята е 250 евро, заедно с всички разходи, около 400 евро на месец ми стигат. Два пъти в годината се плащат семестриални такси, карти за транспорт, общо около 600 евро в годината. А в това да работи няма нищо лошо, дори препоръчвам, помага и с езика и с адаптацията.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2293d397cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей! Аз съм 11 клас и догодина ще кандидатствам Германия. Изпитите са на Гьоте и тест Даф , нивото трябва да не е по- ниско от Б2, въпреки че за някои специалности стига и Б1.Тъй като вече съм ходила във фирми, които помагат с кандидастването ще споделя следните неща: Можеш да подадеш документи за 5 университета , като общо това излиза около 500 лева за едно място , цените варират навсякъде имайте го в предвид.Относно немския- да напълно нарвеме е, аз започнах в началото на 10 клас да ходя в център за езици , но тъй като в повечето случаи учениците ходят в събота и неделя не напреднах особено бързо и се записах онлайн в един сайт, в който уча със собствено темпо. Другият вариант е да си намери частен учител , но взимат доста и нивото излиза скъпо.Относно издръжката не мога да говоря много, но е добре да си хареса няколко университета и да разгледате жилища под наем просто информативно, отделно той може да работи почасово и заплатата му няма да се облага с данък. З а стипендии още не съм се интересувала, но знам че има възможност.И е добре да преразгледа възможностите защото не е само графичен дизайн като вариант, високо платена специалност е компютърни анимации и най-доброто в Германия е ,че винаги има възможност за развитие. Забравих да кажа, че се кандидаства с диплома, а не с изпит и ако ви приемат ще ви извикат на интервю в самият университет.Успех на детето и ако има нещо питайте :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ec3033117c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Иска да ви попитам как четете дългите думи в немския? Аз имам дислексия и блокирам само като ги видя. Шведския ми се струва с по-кратки и четими думи.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2293d397cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Дългите думи са комбинация от думи. Ако може да прочете тях значи ще успее и с дългите
номер 4

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker