Мотивация за учене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мотивация за учене
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1012 пъти
Как се мотивирате да учите ? Помогна ли ви някой за да не се отказвате в трудни моменти ? Как смятате , че е добре да се мотивират например 10-12 годишни деца ? При вас как се получи - подкрепа и насока от родител , мотивация от учител или приятел , може би - частен учител ? Но , пък по колко предмета може да има частен учител ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 98073f8c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ученето трябва да се направи интересно. В средното училище историята и биологията ми бяха скучни, защото си беше чисто зубрене. В гимназията обаче попаднах на добри учители, които някак си просто го правят интересно. Казваха кое, как, кога и защо и по какъв начин е свързано с другото. Не констатираха факти, а реално обясняваха. Да, може би го има и този момент, в който човек се пита "това за какво ми е" - значи му е станало скучно и трябва да си го направи интересно.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4a80c6175b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В общи линии човек учи, за да има по-хубава професия и да взима повече пари. Харесва ли ти да чистиш цял живот чужди тоалетни? Е, това се става, ако нямаш никаква професия. И понеже човек работи поне 30 години и прекарва на работа повече отколкото където и да е, то правиш живота си за десетилетия напред.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 773824d596
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мен ме мотивира да уча това, че искам добро бъдеще, с престижна работа, и че по този начин вкарвам всичките ми съученици в малкия ми джоб. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3233063f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора. Кога осъзнахте, и започнахте да учите? Питам, че моите деца, всичко което сте написали го знаят. Знаят за коя професия колко се учи. Обаче, не проявяват самостоятелност , дали родителската подкрепа да се увеличи? Дали сами, ще се амбицират? Те искат да им е лесно, а на мен, не ми е спокойно. Доволни са, когато в училище ги хвалят, а тук където живеем, хваленето на всички ученици е по цял ден, навсичко отгоре нямат учебници. Не знам какво учат, какво следва, и т. н. От друга страна, ако имат учебници всички деца ще знаят много и тогава, май става още по трудно. Частните уроци са много, много скъпи, а и по колко предмета ще имат частни учители? Не знам какво да направя.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cdf6ee6229
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не вярвам, че родителят може да мотивира децата си да учат повече. Истината е, че когато моите родители подскачаха за оценките ми или ми висяха на главата, успехът ми падаше. После ме оставиха намира и така стигнат до заветната стипендия, голямата работа. В гимназията ходих на няколко кръжока и взимах участие в прекалено много събития.

Учителите изиграха много по-голяма роля в храненето на амбициите ми. Имаше преподаватели, при които влизах с огромно желание и до последната минута слушах внимателно, защото часовете им имаха смисъл и не бяха стресиращи. Една част от тези учители поемаха много инициативи, бутаха ни да участваме в конкурси, да ходим на олимпиади и някак ни убедиха, че това е изключително нормално, даже е голям купон. Заради тези хора преодолях страха си от изпитване, от тестове и от презентиране. Не са ни хвалили, но не са ни и викали. Държаха се с нас като с равни и ни позволяваха да научим материала още по време на самото му преподаване. Това е максимата за мен. Истината е в добрия учител, защото той има авторитета да те накара да си размърдаш мозъка. Мнението на родителите винаги е една идея по-стресиращо, те изискват, сърдят се, четат конски и наказват. Ти си един келеш и си казваш, че родителите ти не те разбират и не знаят какво е в класната стая, което не е съвсем далеч от истината. Дори в университета не можех да седна вечер при нашите и да им споделя наученото, защото те бяха изискващи, подкрепящи и знаех, че очакват нещо конкретно от мен.
Авторе, ако твоите деца нямат желание да учат, седни и поговори с тях така, както би поговорил с приятел, а не с детето си. Вдъхни им чувство за отговорност, разкажи им за гадните смени при ниско
квалифицираната работа. Обясни им, че ти нямаш изгода от техните успехи, но те ще черпят само дивиденти от знанията, сертификатите и професиите си. Не им виси на главата, но винаги проверявай дали са си написали домашната и ако не са, ги натисни да го направят. Нека знаят, че при нужда могат да дойдат за помощ, но е важно да учат сами, щом не са първокласници. И повярвай ми, един ден ще разберат всичко и ще поискат да наваксат с пропуснатото, защото животът те подтиква да правиш и да бъдеш повече.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3233063f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   N6 Благодаря ти! Мотивираш! Точно на това се надявам, но се притеснявам, ами ако не се получи? Как да хвана тънката нишка? И аз не искам да им вися на главите, уморявам се. Ама, аз и не мога стъпка по стъпка, по всичко. Та, затова и попитах тук. Ей, това за учителите е много вярно. И аз така бях. Не знам. Притеснявам се, а не искам да притеснявам децата. Искам да е с труд, но с желание. Дано да ни се получи, успешно обучение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 64d118ac73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Привет! Аз съм ученичка - за осми клас. В седми клас ми беше наистина трудно, но научих много важни неща за ученето като цяло, и завърших с отличен успех.
Не е лесно, наистина, изисква доста труд, мотивация и постоянство. Предлагам следните неща:
-Решаване на много задачи, свързани с уроците.
-Нещо като "писмено изпитване", но вкъщи - нека ученикът да напише свободно какво е научил от урока, да разсъждава.
-Научаване на урока, а не зубрене.
-Водене на записки в час.
-Поддържане на интерес към предмета - може да се потърси допълнителна информация, примерно, представяне на нещата по различен начин...
-В никакъв случай стрес, правене на почивки.

Пожелавам Ви успех, съжалявам, ако не съм обяснила нещо както трябва. :)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3233063f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   N8 Благодаря ! Много добри идеи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker