Английски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Английски език
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1726 пъти
Здравейте. Пиша ви с цел получаване на информация и споделяне на опит и впечатления. Искам да изкарам сертификати за владеене на английски език. С образование съм и професията ми дава възможност да работя във Великобритания, република Ирландия, Малта, както и други европейски страни, които макар и не англоговорящи, позволяват работа с английски език. Още от началното училище го изучавам. След това учих и в паралелка с разширено изучаване. По време на следването си, както и сега продължавам да чета почти изцяло английски учебници. Често комуникирам с чужденци и се справям без проблем с разговорната реч. Наясно съм с терминологията в своята специалност. Често съм решавал разни тестове, които ме оценяват на ниво С1. Но нямам никакви изкарани сертификати. Искам да изкарам сертификат за ниво С2. Т. е. ще ми бъде необходимо не просто да се явя на изпит, а още доста време да почета и практикувам сериозно в наистина доказано добра школа. Дори не съм се засилил да се изхвърлям, защото може да се окаже, че и нивото не ми е чак толкова високо, колкото аз си мисля. Наистина имам голямо желание да уча. Не само заради професията ми и възможността за работа, а и заради самия език. Просто ми е приятно да го правя. Моля за помощ. Кое е мястото в България, което издава международно признати сертификати? Коя е школата, където мога да се подготвя наистина добре? Намирам се в София.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9a1e306981
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смятам, че Училищата Европа ще те подготвят добре за Кеймбридж сертификатите.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: eee8343b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съвсем откровено, сертификата не знам каква работа би ти вършил освен ако не е някакво административно изискване? Като казвам административно изискване, имам в предвид на пример кандидатстване в Университет или Колеж, където е норма да искат вид преминат тест удостоверяващ достатъчно владеене за да се преминават модулите.

За интервюта дори не биха те питали за такъв сертификат. Всъщност, дори в повечето случаи е супер рядко да изискват и дипломи. Не че не се прави разбира е, обаче е рядко.

На интервюта ако идеш, очи в очи или на видео, по телефон, ще те съдят по умение за директна комуникация а не каква оценка ти е писана. Няма да те съдят подсъзнателно само ако имаш disability и обърнеш това във съзнателна конфронтация където един вид казваш 'аз имам недъг и съм защитен законово', и където ако си с недъг взимат под внимание при наемането потенциално на база 'равенство и разнообразие'.

Ако смяташ че сертификат ще ти вдигне самочувствието и че критично някой ще ти оцени уменията и ще ти даде конструирана критика над слобости върху които да поработиш, чудесно. Иначе няма смисъл.

В смисъл че хартията е хартия. Знанието и умението е важно, точно както при специализирани дисциплини или професии. И не само.. аз имам шофьорска книжка извадена преди много години. От както я взех после не седнах зад волана. Теорията и практиката се стопиха като неизползван мускул. Това че имам книжка (хартията) де факто не ме прави щофьор. Административно - да, практически - не. Ако седна зад волан ще съм опасен за обществото и себе си. Седователно, трябва ми практика. Същото е и с английския език. Тренирай си мускула. Ще видиш и че английският във Великобритания, Ирляндия и където й да е не е това които си мислиш че е, защото във училище се учи 'правилният' език който се говори по новините. На улицата е друго.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d09c4cb0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   IELTS е международно признат сертификат. Изкарва се след изпит, който мисля че се провеждаше в британското посолство. Ако не се бъркам сертификатът е валиден 2 години и показва ниво на четене, писане, слушане и говорене

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 13b2f2a2da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Училища "Европа" на национално ниво, но в големите градове има и други по-хубави възможности.

Най - доброто място в България послед мен е Британски съвет , със седалище в София - https://www.britishcouncil.bg/exam

Сертификатите се делят на видове като за твоята цел, най-удачният вариант е IELTS. Други по известни са TOEFL и Cambridge

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0407e5e648
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти въобще не си неясно, че никой не ти иска сертификат за език. Мой познат на топ мениджърска позиция, дори не му поискаха дипломата, важен беше опитът му. За езика никой не го е питал, за сертификат също. Езика му беше на добро ниво, но в никакъв случай с1. А с2, въобще не ти трябва, това ниво е за преподаватели и дори хора с роден език и образовани, могат да не го изкарат. Щом искаш работа, кандидатствах он лайн, предложи и възможност за няколко дни, проба на работа. Не стоят нещата, както си го представяш. Има и посредници, които търсят работа за такива с висока квалификация.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 70e4eb0436
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има и мегдународни сертификати като Тойфел, Кеймбридж сертификейт и пр. Потърси къде се провеждат и просто мини един такъв тест. Мисля, че в Британския културен център се провеждат, в ъв Фондация СВ. СВ кИРИЛ и Методий и пр

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1efdbf6168
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Сертификати се издават от много школи.

Аз ти препоръчвам да отидеш да си направиш определителен тест в Британски съвет, там ще разбереш кое ниво си точно и ще ти предложат варианти. Имат курсове, които подготвят специфично за даден изпит, като минавате през различните модули и помагат освен за знания и за изграждане на стратегия.

Аз ти препоръчвам, ако нивото ти е подобаващо, да се явиш на CPE. което е C2 сертификатът на Кеймбридж. Няма давност и ще може да ти служи за много време.

Други алтернативи са ти Британика, Аво, Дарби... и много други.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a683af6cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Можеш да работиш и без сертификат.
Важното е да умееш да комуникираш на Английски.
Процеса е следния пращаш си сиви и го пращаш на бг фирма и след това тази бг фирма ще ти проведе интервю на английски и ако те удобрят ще те предложат на чуждестранен работодател. Чуждестранния работодател може и той да реши да ти проведе интервю, по негова преценка.
Голяма част от кандидатите нямат сертификати а нивото им се определя по време на интервюто.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8c1be50768
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   AVO!!! Препоръчвам горещо! Отлично обучение, CAE, CPE, IELTS сертификати, удобно време за посещение на курсове. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a6a18b4763
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не виждам смисъл да искаш сертификат. Аз съм филолог и лингвист /магистър - Английска филология, Лингвистика и превод/, имам доста сертификати и отпреди това. Сега разбрах, че от тях няма смисъл. Наистина, освен ако от работа не ти го искат, но едва ли. Щом знаеш езика и го ползваш - това е най-важното.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 880dbe33c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Отиди в някоя школа да ти тестват уменията по английски, с интернет, разширено обучение в гимназия и четене до с2 не можеш да стигнеш. Едвам едвам с1 може би, взимала съм сертификати и ти казвам не се взимат само със знаене на език, поне година трябва да те подготвят след като никога не си взимал сертификатите.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f1b4a33242
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Тази тема ми прозвуча като едно голямо фукане за това, авторе, колко добре владееш английски. Ами като толкова си навътре в езика, как така толкова време не разбра кои сертификати вършат работа? И от толкова съвети горе как пък не се отприщи за едно просто "благодаря". Всъщност това съм го забелязал в почти всички теми тук, явно освен от простотия, навсякъде гъмжи и от неблагодарници.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker