Медицински - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицински
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1183 пъти
Здравейте тази година ще съм 10 клас и уча в професионална гимназия, та там не е толкова важно биология и химия, но на мен ми се иска да кандидатствам медицина в бъдеще. След това електронно обучение знанията ми през тази година са равни на 0 и не се оправдавам, но в крайна сметка когато учителя само праща снимки на урока не научаваш нищо. Това важи и за биологията. Можете ли да ми кажете учебници или нещо чрез, което мога да те подготвям лека по лека
Също така, ако знаете какво представляват изпитите по медицина в МУ Пловдив или пък някаде другаде моля споделете. Благодаря предварително за отговорите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5e624fc5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разгледай сайтовете на МУ Пловдив и останали те унивестите - там би трябвало да има информация. Би трябвало да има и конспекти - това са списъци с темите, които трябва да учиш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4a602e4de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доста трудно се влиза медицина, карай матури или на изпит при кандидатстване и успех.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a6eb4901ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не искам да те разочаровам, но обученшето по медицина е 6 години в които не работиш, а някой те издържа. Ако евентуално не се пречупиш от системата и завършиш, те очакват 4 до 6 години специалзация, която ти плащаш и пак те издържат, а ако си намериш държавна, то ще е в нехубавите специалности. Лекар специализант получава 2 минимални заплати след удръжките около 800 лв от 4 до 6 години. Много колеги не работят по специалноста предвид денонощните дежурства, риска от заразяване с хепатит, спин, рентгеново натоварване, бърнаут синдром и много други, които са по рядко срещани

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c322766625
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Със сигурност ще ти трябва учител, който да има репутацията, че подготвя успешно кандидат-студенти за медицина, защото конкуренцията е убийствена, а тънкостите са много. Например, учи се всичко дословно, за мен е дразнещо, но е така от пантивека. Всеки университет си има собствени учебници, така че е хубаво, да потърсиш специалист, който да те насочва. Само с четене няма да стане, трябва да се подготвиш за формата на изпита и изискванията, които ще са ясни само на преподавател, който се занимава с подготовка на ученици.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 20988a56a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей!

Поразрови се в официалния сайт на университета, наистина това малко или много ще те насочи. А и всеки университет ежегодно издава справочник за кандидат-студента.

В сайтовете има конспекти/теми по биология и химия. И под тях пишат от кои учебници трябва да учиш. По мое време всеки университет си имаше конспект и списък с учебниците от които трябва да учиш под самите конспекти. Макар че темите бяха долу-горе едни и същи за всеки университет, учебниците които подбираха бяха все от различни издателства.

По мое време, в интерес на истината, повечето кандидат-студанти по медицина си пробваха късмета в повече от един университет. Което според мен си е изморително и голямо тичане от изпит на изпит. Не знам сега точно как е. Но според мен най-добрият вариант е да се насочиш към един университет и да се концентрираш само върху техните изиквания и критерии.

И другото което е, можеш да се запишеш на частни уроци по биология и химия, за да те подготвят точно за тези кандидат-студентски изпити. А не просто уроци по химия и биология. Ако нямаш възможност, четеш упорито и си правиш някакъв план за учене.

Също така да не пропусна, преди имаше задачи по Химия. Към момента, да не те излъжа, не знам все още дали ги има на изпита. Тези задачи обикновено ги публикуват в сайтовете на университетите. Можеш да хвърлиш по едно око и на тях.

И като заключение, ако имаш желание и не се предаваш току-тъй, повярвай ми не е трудно да успееш.

*antemortem*

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d8e2d92665
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Какви оценки ще имаш в дипломата? Вземи си ако искаш за Пловдив, новите учебници на Просвета и помагала им с тестове, почни уроци, имаш цяло лято на разположение. Химията е лесна ако имаш базови знания, но трябва стабилно учене, някой започват още в 10ти клас, при положение, че знаят базовите неща и имат 6тици в училище. Лично според мен онлайн обучението не беше лошо, ако има желание има и начин, цял свят е пред екрана ти, не може да имаш оправдание. Ако имаш въпроси питай

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker