Провал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Провал
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1557 пъти
Здравейте , искам съвет
Скъсаха ме на изпита по биология в МУ София, днес го видях. Не знам как да кажа на родителите ми от 2 години се готвя. Честно си поревах не знам какво да правя със себе си в момента. Ходих на подготвителните курсове в 10ти клас, развих си темите и пак нищо. Не знам какво да правя, страх ме от реакцията на майка ми и баща ми те са меко казано строги. Чувствам се направо болна, лошо ми е като си помисля как да им споделя. Искам да си видя работата, не знам какво да правя? Да кандидатствам някъде другаде, имам отлична диплома с 5 и 6 от ДЗИ , дали ще мога да вляза в университет някъде ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: b1d77bb2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей! Не се страхувай да говориш с родители си. Сподели с тях резултата, за да не ти тежи на душата. След това помисли над това: Ти сама ли се насочи към тази специалност или е под влияние на родителите ти. Важно е, защото това ще учиш и после ще търсиш работа. Трябва да го желаеш, да ти е приятно.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d1a7ed7e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се страхувай! Ако има други приемни изпити някъде задължително пробвай! Ако няма кажи та вашите, че не са те приели и догодина пак ще пробваш. Работи една година и пак пробвай. Всичко ще и ок.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1c1522fea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Спокойно. Просто се срещаш с живота. Провалът е част от обучението и от съзряването на човек. Не се паникьосвай. Определено не е приятно, но не е нещо непоправимо. Неуспехите трябва да ни служат за урок. Сподели с родителите си. Ще са разочаровани и ще ти се скарат най-вероятно, но вярвай, не е кой знае какво. Помисли си къде точно си сбъркала, дали е подготовката, дали в изложението на темите... И това ще ти помогне да разбереш какво точно трябва да подобриш. Всички успели хора, независимо дали са учени или бизнесмени, са имали някакви неуспехи. Важно е човек да се учи от грешките си и да продължава напред, а не да седне да плаче и да се вайка.
Също така, не взимай прибързани решения с кандидатстването. В момента си избираш професия за цял живот. Това е много отговорен избор. Трябва да е нещо, което да ти доставя удоволствие и същевременно, да може да си намериш работа с добро заплащане. Тъй че, не бързай. Обмисли спокойно ситуацията

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7739d247b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Колкото по-рано кажеш, толкова по-добре

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 81b4a3075c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ужас! Учителката, която ти водеше уроците, не те ли караше да и разказваш темите дума по дума, запетайка по запетайка, докато ти окапях пломбите и нервите? Моите съученици, които се готвеха за изпита по биология, така учеха, за да не стане гаф на изпита. Но станалото, станало.... Сподели за реакцията на родителите ти, сигурно ще бъде грандиозен скандал, все пак тези уроци не са никак евтини.
Познавам момиче, което навремето изпадна в твоето положение, но нейните родители бяха много широко скроени, оставиха я една година да си почива в къщи и да ходи на уроци за трета година. Влезе си на следващата година - медицина, сега е хуманен доктор в голяма и престижна софийска болница.
Няма ли други дати за явяване на изпит по биология, защо не провериш?
Какво ще се случи с теб, до голяма степен зависи от адекватната реакция на родителите ти! В десетките хуманитарни университети може да кандидатстваш все още педагогика, икономика и все други неща от живота, но няма да е толкова престижно колкото е МУ и после няма да е толкова добре платено.
Може би е хубаво да започнеш работа на 4 часа и да учиш упорито за изпитите догодина. Ако пак изкараш 2-ка, значи продължаваш напред и това не е твоето нещо.
Навремето не ме приеха каквото искам и където искам, но моите родители, защото са СТРОГИ, не ми дадоха да прескоча година, защото после никога няма да запиша. Учих нещо безмислено, за да не пропусна година, сега съм в положение, в което все едно съм си пропуснала важна част от живота. Така че, моят съвет е да се пробваш догодина, но всичко зависи от волята на родителите ти.
Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0642e5f780
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Щом не си се справила с кандидат-студентските изпити с толкова подготовка, за мен просто няма смисъл да записваш медицина. Ученето е невъобразимо, нямаш изобщо време за толкова много учене, колкото ти трябва. Просто според мен няма да се справиш. Иначе с добрите матури ще си намериш нещо по-лесничко, успех :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker