Не знам какво да правя с живота си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам какво да правя с живота си
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 2487 пъти
Тази година реших да сменя специалността си. Не съжалявам, но сега пак се тревожа дали избрах правилното. В смисъл, в моето направление в университета има две подобни специалности и сега се психирам дали избрах правилната и дали ще си проваля живота, заради това. Знам, че това е ирационално, но изпитвам страх и притеснение почти по цял ден. Страх ме е, че няма да намеря подходяща за мен професия или по-скоро, че не знам как да търся.
Другото е, че нямам приятел. Но това не е проблемът. Проблемът е, че дори не си падам по някого. В момента няма момче сред познатите ми, което да ме привлича. А и не мисля, че има момче, което да е привлечено от мен. Имам чувството, че за мен никога няма да се случи.
Не мога да си се представя като възрастен човек със семейството и нормална работа, каквато искам да бъда. Пътят до там изглежда невероятно сложен, почти невъзможен.
Представям си как в бъдеще кандидатствам за работа, но никога не ме избират, защото не съм достатъчно добра. Измислям си причини, поради които няма да се ме изберат и започвам да се притеснявам. Звучи идиотско да си измислям сценарии, които я се случат, я не и да се притеснявам, но е факт, че го правя и че не мога да се спра.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3a143ff27e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вместо да седиш и да си фантазираш лоши неща, си живей живота. И семейство ще имаш,и работа. Няма да ти се разминат.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4c4d826ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може би, трябва да се замислиш за някаква конкретна случка, която е формирала твоята несигурност.
Ако искаш да бъдеш достатъчно добра, прави нещо по въпроса. Квалифицирай се с неща, които мислиш че биха ти помогнали да бъдеш по-конкурентна -езици, стаж, шофьорска книжка, компютърни програми, допълнително обучение по специалността. Все ще ти бъдат от полза за в бъдеще. Не е зле и ти самата да се ориентираш какво по-точно работа искаш да имаш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0c59865a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей! Можеш ли да ни кажеш какво точно учиш и къде учиш?

Напълно те разбирам и аз като теб бях в същата ситуация. В края на третата година от следването си осъзнах, че това не е пътят, по който да се развивам. Също така разбрах, че няма да мога работя по специалността си. Изпаднах в депресия; не знаех какво да правя; лутах се насам-натам. Накрая след едно дълго размишление реших да си завършва бакалавърската степен и след това да запиша магистърска програма. Завърших си бакалавъра и след това магистратурата. Миналата година завърших магистърската си програма и сега си работя по това, което ми на сърце.

Уважаеми/а авторе/ке не се отчайвай, доста хора изпадат в такива неприятни ситуации! Когато бях в обърканото положение имах възможност да разговарям с хора като тази ситуация. Всеки ми сподели своите терзания, мисли и всякакви идеи. Благодарение на разговорите с други хора ми помогна да си преодолея тегобите и така нататък.

Спокойно, рано или късно ще си намериш подходящ човек, който да те цени! По света има супер много хора, все ще се намери подходящ човек за теб.

Искам да ти пожелая успех! Не губи надежда, горе главата, повече самочувствие и нещата ще си дойдат на мястото!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 194de73efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дай малко повече информация за това каква специалност си и т.н. За да ти дадем по-конкретни съвети :)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 10d338c161
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Истината е, че никой не знае какво да прави с живота си, а да чертае планове за бъдещето леко безмислено имайки предвид, че живота постоянно ни хвърля нещо на главите, което променя всичко. Притесненията са нормални и е страхотно, че търсиш решение. Нещо за което съжалявам, че не направих, но пък се сблъсках с много неща, които ми отвориха съзнанието. Реално всеки намира своето по един или друг начин. В живота няма как да знаеш дали си взела правилно решение, докато не пробваш. Така че давай смело напред. Приятелството в днешни времена малко по-сложно става със всяка изминала година, не знаеш на кого да се довериш. Обаче прави неща, които обичаш и се опитай по някакъв начин да стигнеш до такива, които обичат същото като теб или започни да се занимаваш с нещо с което винаги си искаша или такова, за което дори не си си помисляла, хора има за всичко, а там някъде се крият и твоите бъдещи приятели. Достигнах и до вечния въпрос “Ще намеря ли някого с когото ще прекарам живота си”. Ами всъщност можеш да откриеш мн хора с които да си допаднете и да прехвърчат искри между вас, но постоянно хората се влюбват и обратното. Може да дълго време да са заедно, а после се разделят. Други са се търсели дълго време и се намират в по-късен етап от живота и какви ли още не случаи. Но това, че до сега не си си харесала някого не значи, че е нещо лошо. А даже е хубаво, че не си харесваш всеки срещнат или всеки твой приятел, така че ще се намери един, който ще ти грабне първо окото, а после и сърцето. Успех ти желая в решаването на тези проблеми и знай, че проблема започва от нагласата на твоето мислене. Карай го малко по-позитивно и се наслаждавай на живота.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 55b3c7aa29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Вече си направила избор и не го мисли, когато го завършиш и не те кефи ще запишеш магистратура в друга специалност или в тази за която се колебаеш в момента.
Аз бих си представяла как ме взимат на работа, защото по този начин привличам положителна енергия. Може да кандидатстваш от сега на обяви за работа, за да придобиеш опит и да не те е страх. Иначе е нормално да те е страх и мен ме беше страх, на едно казино бяха лехнали лист, че търсят персонал и дори най-добрата ми приятелка влезе и попита, щото аз не посмях 2 седмици. Когато си младрмного лесно намираш работа. Да и след университета не можеш доста неща и работодателите го знаят, затова в обявите за работа си пише дали трябва да имаш опит. Ако се чувстваш несигурна може да направиш стаж в някоя фирма.
За приятел, вероятно нямаш нужното обкражение, може да опиташ със сайт за запознанства, само не избързвай за спещите и бъди внимателна, защото има доста хора, които се представят за нещо, което не са.
Семейство, деца, работа всичко ще имаш и ще си дойде с времето, наслаждавай се докато трябва да се грижиш само за един човек.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 73f01727fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От авторката

Много благодаря на всички за милите коментари :) Ще се опитам да го давам по-спокойно.

Ще уча компютърна специалност.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ddc6f6e6b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Давай, авторке! Аз също осъзнах по средата на следването, че тогавашната ми специалност е не само безмислена, но и не ми е интересна. Завърших я, после записах и аз компютърна специалност (магистратура). Завърших и нея, научих много малко неща, но поне ми даде нова насока за развитие. Успех, не се тревожи!

А запознанства с хора и нови връзки понякога стават изневиделица. Току виж като запишеш нова специалност и някое момче ти хване окото и ума!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker