С какво помага американския колеж? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

С какво помага американския колеж?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1480 пъти
Здравейте, имам много важен въпрос, за бъдеще с какво ще ми помогне американския колеж. Тази година 5 мои приятели влязоха там, но когато ги питах не получавах отговор. Любопитно ми е, защото хората много го хвалят, а и цените са доста нереалистични, все пак това е гимназиален етап.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 288d5aa4c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Получава се и българска, и американска диплома.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9ed8271d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Предполагам с това, че образованието му се признава в цял свят и че ще излезеш с перфектен английски, което ти дава много възможности и особено за чужбина.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f8a026459c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Първо родителите се срещат и правят контакти, а там няма случайни хора. Също от е и с децата. Контактите са адски важни и ще работят във всеки един момент от живота ти. И не на последно място, може би е най-доброто място за гимназявно образование, ако искаш да учиш по модерен начин, а не по един архаичен както е в другите "елитни" гимназии.
Парите си струват там. Това те прави елит

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 266acf24c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не обучението е важно, а средата. Попадаш в среда с амбициозни хора с добри финансови възможности. Т.е. създаваш връзки с бъдещи важни хора още от малък. Другото е, че в Американския може да има всякакви простотии, но не дават да се преписва грубо.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ac9a6d550c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Като човек завършил зад граница ще обясня.

Университетите предлагат образование - да. Дали работят като бизнеси? По-скоро Да.

Защо? Защото университетите се брандират. Има маркетинг отдели, има отдели занимаващи се със подбор на студенти.

Образованието от тип Британски / Американски колеж или университет, са точно тип инвестиция целяща да печели пари допълнително от такси и зад границите на тези държави. Това е именно защото англо-езичното образование а и английският език беше успешно брандиран и промотиран навсякъде имайки в предвид влиянието които тези страни имат или по-скоро имаха.

Няма причина да отварят колеж или университет някъде без да имат изгода. Безплатен обяд няма.

Относно коментар N2, Нямам си и на идея какво учат хората и по каква система учат тези които избират да учат в тези колежи или университети. Намам идея и колко 'перфектен' английски научават. Надали преподавателите им са чужденци. Дори и да бяха, самата среда мотивира ученето а акцент и прочие се развива докато организма е малък, млад. Тук говорим за биология.

Коментар N3 е относително и прав, само дето контакти могат да се градят и не само там от тези съзнали преимуществата в бизнес план. Така правят доста хора, организират си нетуоркинг срещи и не е даже задълже да се срещнат на такова място. Иначе да, предполага се че би срещнал по-образовани и от по-високи потекла хора.

Ако искаш да учиш обаче, моя съвет е да се свържеш със агенции като Orange или Integral във България, тъй като те се занимават със фокус върху български студенти да учат в Чужбина. Имат контакти с университети от всякъде. Магат да ти дадат съвети относно и финансиране, евентуална издръжка. Аз бях платил на Integral 50 лв мисля беше преди години и те ми задвижиха всичко от към документи и кандидатстване. Можеш да минеш понякога и тест при тях вместо курс и специален сертификат доказващ че владееш даден език. Зависи дали имат договорност със университета. В моя случай имаше. При всички положения ако си във естествена среда би било по-добре.

Колкото до образование от американски или британски колеж или университет със седалище България, най-много биха се приели тези дипломи във България. Ако е британски колеж или университет от България, би се приела дипломата пак добре но втора цедка във Великобритания. Ако колежа или университета е Американски от България, пак би бил втора цедка пък във САЩ.

Чужди дипломи било то от Нидерляндия, Дания, Франция, Германия не ги зачитат нито във САЩ, нито във Великобритания. Всъщност ако идеш във Франция със диплома от Испания пак би било същото. Хората си предпочитат местното, да знаят че си минал местен стандард по който и те.

Чужди квалификации както писах в друга тема се приемат само ако са със дадена конкретна насока като строителство, медицина, инжинерство да речем, обаче тези дипломи ги превеждат (легализират) за всяка различна страна местни институции, които отдават един вид местен еквивалент който дава яснота на хората каква аджеба е квалификацията конкретно на дадения човек. Това е защото всяка държава има различна образователна система и различни квалификации из индустриите и степените им на признатост. Това е за навсякъде, тъй като пазарите са им по-развити и имат доста повече организации или образователни организации предлагащи своите си частни услуги за курсове и тренировка в дадени индустрии или сфери.

Писах от телефон - успех

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 21240fd904
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Жалка история е. Работя с възпитаници на въпросният колеж и познавам хора които са тръгнали натам. 5-те ти приятела не са ти дали добър отговор, как очакваш хора от интернет да ти дадът добър отговор? Въпросът кой университет или гимназия си завършил е само въпрос за надувка. Истинския въпрос е какво ще научиш ТИ и какво ще направиш ТИ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e0bcb183a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, нали знаеш, че Американския колеж е училище, гимназия?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ac9a6d550c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От 7 до 5,

Колежа във САЩ се равнява на Университет във Европа. Просто използват друго име. С течение на годините и във САЩ на места започнаха да изникват уреждения със измествайки думата Колеж със думата Университет. Но не е нещо разпространено.


Колежа във Великобритания пък се равнява на вид професионална гимназия. Над колежа пък следва и университ. Имат тук-таме, както и във Великобритания така и във Ирландия и хибриди Колеж-Университет където си подскачат от едно ниво на друго. Образователните рамки навсякъде са различни.

Това че във България се учи до 12 клас и после има ДЗИ не значи че в другите държави е също така, както и във случая не е и надали някога ще бъде.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 236cc5e199
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "Чужди дипломи било то от Нидерляндия, Дания, Франция, Германия не ги зачитат нито във САЩ, нито във Великобритания. "

Не знам. Дипломата ми от Дания ме "квалифициа" за H-1B виза и честно казано, ако не бях в Дания, а в някоя друга страна, сигурно щях да се навия на офертата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fc7eff3553
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Само като чета първите коментари ми става толкова смешно, но и в същото време тъжно. В американския колеж били “елита”, “децата на важните хора”, “големците” и т. н. Имам много наблюдения над хора както в американския колеж така както в англо американското и АЕА в Лозен, а там цената е петцифрена, само че в евро. Нещата стоят по следния начин. Родители с възможности решават да запишат децата си там, за да имат по-добро образование, но вижте какво се случва. Децата са изолирани в една изкуствена среда, далеч от реалната обстановка в България и започват да се мислят за велики. Проверете къде беше разбита най-голямата мрежа за наркотици в “елитния” американски колеж. На всеки купон, на когото съм бил е било пълно с наркотици, скъпи наркотици купени с парите на мама и тати, пълно безхаберие, всички се конкурират помежду си с това кой каква кола има, кой баща му колко пари прави. Искам да кажа, че там не е за нормални хора и човек винаги трябва да има едно наум и да пази децата си от това в което ще се превърнат.

Маджо 23

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ac9a6d550c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   H-1B виза за каква длъжност обаче?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 236cc5e199
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 8

В Америка може да е, каквото си иска да е, но в Американския колеж е гимназия, в която се гордеят с това, че преподавателите били чужденци.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fadfe1bc75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От 8 до 12

Нямам идея какво представлява вътре в този колеж. Това че се нарича 'Американски Колеж' е марка. Марката оскъпява защото хората вярват в нея. Отгоре, по Твои думи преподават чужденци. Ако е така, това допълнително пре-покрива марката. Чужденци (западни) за БГ заплата няма да работят. От там покрай това че е брандирана марка името, идва вече и платформата за завишени такси. Това е. От към качество нямам си и на идея. Иначе който има пари - плаща.

Не само това, макар да нося маска за всеки случай, Covid ситуацията е платформа която мотивира дигитализацията във всички сектори. Идея си нямам опасен ли този Covid или е пресилен и се използва нарочно за да се стимолира поведение. Под стимулация на поведение говорим за това че чрез страх хората биват мотивирани да преминават в дигитални работни условия, включително и с особен характер в образователният сектор. Икономиката е индустрии а света винаги се е трансформирал къде от държави които са лидери в иновациите и водят света, къде от държави кято нашата където следват това което е създадено и иновирано другаде. Дигиталното образование, дигиталните дипломи а и не само дипломи, говоря за дигитални квалификации като цяло ще стават все по-признати. Навлиза света в бъдещето където и пазара ще продължи да се променя. Вече това за работа до живот на едно и също място го няма почти никъде нито на Запад, нито в пост-комунистическите страни. Този тип живот който са живели баби / дадовци и на шепа хора родителите. Работната сила се преквалифицира и преквалифицира постоянно в крак със технологиите. Компютърните умения стават и ще стават се по-важни за всички и не говорим за мащабно IT образование а базови умения за ползване на интернет, MS Office и прочие. Нашите баби и дядовци за разлика от западните живеят в друг свят и те. Автоматизация и изкуствен интект ще продължават да се разпространяват в много сектори. Общо взето стария начин на живот и работа се променят. Университети, колежи, средни и елементарни училища - също следователно се преадаптират. Очаква се броя на академиците да се намали защото дигитализацията ще позволи платформа за образование и от разстояние. Това за ефективността на образованието на място няма значение тъй като много дисциплини така или иначе не водят до работа. Много университети в близките години ще затворят. Много хора не са научени и няма и кой да ги научи как да анализират пазара, вида на търсени специалисти и както и как да анализират себе си и интересите си за да вземат по-правилни решения за развитие в крак със нуждите на пазара. Системите образователните не са гаранция. Има една камара хора учещи Право в България. Нямам идея защо. Всъщност имам и тя е че хората са объркани и не знаят какво да правят. Научени са да вярват че имат нужда от диплома за Висше, както и имат нуждата от престиж тъй като това е станало като възсприятие. Все повече и повече за пазара на труда ще се изисква хората да мислят извън кутията си, да бъдат креативни и иновативни. Броят на самонаетите ще се очаква да се покачва, както създаването на дружества от хора. Това допълнително ще стимулира хората да се върнат към вид 'занаяд' и търговия на продукти или услуги както едно време.

Каквото и да мисля няма значение. Аз все още съм в блатото за себе си спрямо моите си виждания. Това за мен е важно да го споделя как Аз виждам нещата в случай че е в полза и на някого другиго за са се замисли. Не ми трябва да съм прав или грешен не печеля нищо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker