Спешно! Отписване и записване във университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Спешно! Отписване и записване във университет
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 2929 пъти
Преди 20 дни се записах за първи курс в СУ специалност, която не ми хареса и сега искам да пробвам във Великотърновския. Просто по-късно разбрах, че ще има записване за свободни места, които ми допадат повече и искам да опитам. Записването става на място и ако го направя, ще стане ли проблем, че съм записана и в СУ. Естествено, ако съм доволна от записаното, ще отида да се отпиша от София. Но проблем ли ще е, ако в един период съм записана и в два университета? Малко се притеснявам, защото става дума все за държавна поръчка. Вие какво мислите? Вече става неделя, не мога да звънна, а понеделник направо мисля да отивам в Търново. Не знам и колко бързо ще се отпиша от София, защото работя и предполагам, че всичко трябва да стане в делничен ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 20452fb83e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо трябва да се отпишеш от единия и тогава да се запишеш в другия. Нямаш право паралелно да караш два бакалавъра държавна поръчка. така че не мисля, че е възможно да се запишеш във ВТУ, докато си записана и другаде.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ff2521b952
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма как да седнеш на два стола! След като си по държавна поръчка, значи държавата покрива по-голямата част от разходите за твоето следване, а ти плащаш процент от издръжката ти в университета чрез семестриалните такси. След като си се записала в СУ, това означава, че СУ е приел една бройка за държавна субсидия наесен. Ако отидеш и се запишеш във ВТУ оттам също ще бъде пусната бройка за държавна субсидия в министерството, а няма начин два университета да получават издръжка за обучението на един студент. По тази причина не е възможно ако имаш придобита бакалавърска степен по държавна поръчка да кандидатстваш за втора държавна поръчка. По тази причина също така до преди 1-2 години оригиналните дипломи за средно образование се депозираха и съхраняваха в университета, в който си се записал (вече не е така заради GDPR). Можеш да се откажеш от следване в СУ преди началото на академичната година (т. е. до края на септември) и да ти върнат 80% от семестриалната такса, която си внесла. Чак след като се отпишеш от СУ можеш да отидеш да се запишеш във ВТУ. Имал съм си работа с администрациите и на двата ВУЗ- а и мога да ти кажа, че колкото да са мудни и бавни и на двете места цялата процедура ще ти отнеме максимум 2 дни и то заради пътуването между градовете. Съвсем друг е въпроса, че аз на твое място не бих предпочел един посредствен и дори бих казал пропаднал университет като ВТУ пред СУ, който макар и на дъното все пак е в топ 1000 на световните университети и има някакъв шанс дипломата ти от там да се признава поне в рамките на ЕС, но това си е изцяло твое решение.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a01032f7e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката:Ами отидох във ВТУ и се записах без да им казвам нищо. След това бързо си хванах автобуса и така до София за отписване. Върнаха ми документите, надраскаха ми студентската книжка, сега ще чакам да ми се възстановят 80% от семестриалната такса,дадоха ми едно картонче, с което да проверявам. Така, че нещата се получиха.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 83cb657a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За да се запишеш в един университет трябва да носиш Дипломата си. Така, че трябва да си я вземеш от СУ. Не става както си мислиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker