Относно психологията и лингвистиката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Относно психологията и лингвистиката
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1177 пъти
Здравейте, читатели!
Кратко ще опитам да обясня ситуацията ми. Тази година ще съм 11 клас и въпреки, че имам време да реша какво да уча, аз съм се ориентирала към нещо вече. Идеята ми е първо да уча приложна лингвистика (английски и корейски или английски и нидерландски са вариантите, които засега ме привличат) или английска филология, но ми се струва по-перспективно да са два чужди езика вместо един. След като завърша приложната лингвистика или филология смятам да запиша магистратура обща психология на английски, защото психологията у нас няма реализация, ако трябва да бъдем честни. Ще се радвам на всякакви отговори. Ако някой е завършил приложна лингвистика или филология моля да каже дали нивото на научаване на езика е добро (знам, че си зависи и от човек), но все пак. Всякакви отговори свързани с психологията също са добре дошли. Да вметна, че съм се ориентирала към ВТУ, а също мисля и за ПУ, така, че ако някой има впечатления от там, нека ги сподели. Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: e857e98938
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормален човек не може да се "ориентира" към ВТУ или ПУ. Ако те мързи да учиш или да работиш и просто искаш да се мандахерцаш четири години - давай. Тези "специалности" са за безработни или за хора с роднини - шефове в държавната администрация.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0a79e3e5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Браво, че мислиш за тези неща, дори да има време, защото колкото и да си мислим, че време има.. то толкова намалява :)). Споделям ти опита си накратко. Преди година завърших ВТУ специалност английска филология редовно обучение. Повечето преподаватели, които срещнах бяха страхотни. В гимназията не успях да получа добро ниво на преподаване на английския, а и класът ми беше бурен, шумен и не виня учителите.. просто се подготвях индивидуално малко частни уроци. В университета получих страхотни нови знания и за това как да преподавам езика ( ако реша да бъда учителка. ) В момента работя в международна транспортна фирма и използвам езика 8ч. на ден.. успех и не се отказвай от мечтите си! Запомни, че ТИ градиш живота и бъдещето си!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bc67ec9208
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако ти се учат 2 езика се запиши лингвистика.
Можеш да бъдеш психолог по интернет и да ти плащат за това. Ако знаеш английски нaй-добре е да запишеш само психология. Не на всеви му се се отдава да е психолог. Много хора я завършват тази специалност, но не могат да ти помогнат след това ако ги питаш нещо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 27b4b54815
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че добре си се ориентирала, но както каза номер 3, ако знаеш английски, най-добре запиши направо психология, за да не си губиш времето четири години с езици.
Не зная защо се е появил и крайно негативният коментар на номер 1. Освен да дезориентираш авторката, друга цел имаш ли? Да беше казал поне на къде да поеме, а не просто да изключваш варианти. Можеше да кажеш и кое не ти харесва от обучението в университетите, вероятно за да имаш такива крайни мнения си учил поне в един от двата...
Успех, авторке!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1bb10c2f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 1 а с кои специалности тогава е гаранция, че няма да останеш безработен и, че ще можеш да се уредиш на хубаво работно място сам? Само не казвай IT и Мединина, защото не на всеки му се отдава. Така или иначе всичко в България е с връзки, но тези които ги нямаме какво да правим?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker