Проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Проблем
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1720 пъти
Здравейте, добри хора! Започвам с това, че тази година съм 12 клас, и както може би се досещате, догодина ми предстои кандидатстване в университет. Насочила съм се към икономическите специалностите в УНСС, но адски много се притеснявам, че няма да ме приемат, заради кандидат-студентските изпити по математика. По всички други предмети съм отличничка, там нямам притеснения, но по математика положението е плачевно. Опитвала съм да уча, дори на уроци съм ходила, резултат няма. Та според вас имам ли изобщо шанс?
По всички други предмети се справям перфектно, участвала съм и съм печелила много олимпиади и състезания, дори по икономическите дисциплини учителите дори ме определят като най-добрата в класа. Дават ме за пример, колко съм умна и ученолюбива.
Ще се радвам да споделите вашето мнение. Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: daa2c9aaaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Математиката е само част от целия изпит, по спомен са 10 задачи. Наистина не са кой знае какво. Вземи един сборник с примерни изпити на УНСС (има го в книжарницата и онлайн, може и втора ръка) и изрешавай всички задачи. Дават се подобни тип. Ако разбереш една задача как се решава, ще можеш всички други от този тип.

Не се притеснявай, повярвай ми... Мои колеги влязоха с 3. 50, и даже всяка година се обяват незаети места за допълнителен прием.

Към кои специалности си се насочила? Мога да ти дам наблюдения, ако си се насочила към моята. Но ще ти призная нещо - ако си ученолюбива, УНСС наистина не е за теб. Ще бъдеш разочарована.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f778e8f8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 2 - Благодаря много за съвета и коментара ти!
Засега съм се ориентирала към, , Икономика и бизнес", всички я определят като по-престижна. Може и, , Международни отношения", , , Финанси, счетоводство и контрол", имам познати завършили тези специалности.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: daa2c9aaaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От номер 1:
Не знам кой те е излъгал за "Икономика и бизнес", че била престижна. Когото и да попиташ, ще ти каже че топ 3 престижните специалности (ако икономическите изобщо могат да се считат за такива) са "Икономика с преподаване на английски език", "ФСК" и "Право", в неопределен ред. Но явно питаме различни хора.

Но не си избирай специалността по това колко е "престижна". И Философия се води за престижна заради историята си, но има почти нулева практическа приложимост на пазара на труда. Разгледай какви специалности в кои поднаправления има, разгледай програмите на специалностите, изясни си и в коя сфера мислиш да приложиш наученото, защото ако учиш чиста и суха икономика - за друго освен за професор няма да ставаш.

Аз съм във въпросната "Ик. с преподаване на английски език". Понеже в поста си искаш мнение, а аз така и не споделих моето - бягай в обратната посока!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4de3688d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблемът не е толкова с изпитите, а и ако не те приемат някъде, ще те приемат другаде. Но математиката като предмет я има в учебния план. В бизнес специалностите и икономиката като наука математиката присъства в известна степен. Не толкова колкото инженерство, но не липсва математика и в тези специалности. Дори публична администрация, социология или туризъм имат математика в програмите си. Има предмети като статистика, работи се е с формули. Трябва поне малко да можеш да решаваш математиката за да вземаш изпитите. Трябва добре да се знае този предмет. И допълнителните приеми за икономика или администрация се обявяват обикновено за платено обучение. Ако не можеш или не искаш да се занимаваш с математиката, може би се насочи към други специалности, като например Право. Виж учебните планове и си преценяй.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker