Трябва ми съвет!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Трябва ми съвет!!!
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1217 пъти
Здравейте, накратко винаги ми е трудно да запомям материал, без значение какъв. Дори понякога се чудя как завърших училище. Ако ми е интересно горе-долу запомням, ако ли не се едно имам памет на някой възрастен на 70-80 год. Сега съм в университет, и още на първите лекции писахме толкова много страници и се чудя как ще ги науча, и ИЗОБЩО не ми е интересно и не разбирам. Специалността ми е чужди езици и това също много ме притеснява. Просто не знам. Трябва ми някакъв метод да мога да запомям. Четох в интернет, но нищо не помага, понякога се чудя да не би да съм болна от нещо. Имате ли идеи??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: b3ca9fd45f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей ! Защо записа тази специалност , като не ти е интересна и учиш по-трудни езици . За да учиш с мотивация и по-лесно , трябва да избереш специалност , която наистина харесваш и искаш да се занимаваш с нея . Според мен смени специалността с друга , която наистина ти харесва . Според мен това много ще ти помогне , никога не е късно за смяна . Затова преди да изберем какво да учим , обмисляме точно какво искаме да правим и опознаваме специалността , и разпитваме хора , които я учат . Или може постепенно да заобичаш специалността , за чуждите езици , както викаше госпожата в езиковата , някои хора имат дар от бога да учат по-бързо и по-лесно чужди езици , а други се мъчат . За всеки е различно . Гледай видеа на хора в интернет как учат и се мотивират , могат да ти помогнат ^^ . Успех!!!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4bd3fb3d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да имаш недостиг на хранителни вещества или пък мозъкът ти да е устроен по-различно.

Започни да спортуваш.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9df5f06070
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Премахни всички неща, които отклоняват те по време на учене: компютри, телефон, музика и т.н.

Лично аз от опит установих, че постоянното взиране в телефона ме райсейва доста. Също така установих, че слушането на музика по време на учене ми пречи да се концентрирам и също така много малко запомням от наученото(при някои хора слушането на музика им помага).

При някои хора включително и аз предпочитат да учат на тихо и спокойно място. Да няма причини, които довеждат до разсейване: хора, музика, тропане, звънене на телефон и тъй.

Все пак трябва човек да прави почивки. Например ако имаш 2 часа за работа можеш да направиш следното: 20 минути за учене и 10 минути за почивка. Това прави 4*20 4*10 = 120 минути = 2 часа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 933e4ed245
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отиди да учиш нещо, което ти е интересно. Чужди езици се учат с повторение. Една дума трябва да я произнесеш 16 пъти, за да я запомниш, ми казваше моята учителка.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e77600a72a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здрасти, ще ти кажа метод, който ми помага.
Първо прочети уроците и се опитвай да запомниш поне нещичко. Ако не става с четене пробвай да ги пишеш отново и отново на ръка, някои хора като мен запомнят когато пишат. А сега най-важното: Нарежи листчета и на тях напиши въпроси, относно уроците, сгъни ги и ги разбъркай. Теглиш и отговаряш, а на гърба на листчето може за по-лесно да напишеш и верния отговор (но да не се вижда като теглиш) Получава се нещо като игра. Надявам се да съм помогнала и споко все някак ще се справиш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7e2c948692
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм автора на темата:
До номер 1: за жалост съм от тези ученици, които не знаят какво да запишат за висше, но нашта ме натискаха, защото "И за чистач ще ти трябва висше" (цитирам родителите си). Исках да си почина година, да обмисля какво искам, а и аз бях "випуск коронавирус", и този вирус толкова неща провали с това онлайн обучение. Както и да е. Наистина толкова време се питах какво да уча. Задавах си въпроси като: " Искам ли да се занимавам с деца или не?", "Искам ли да работя в офис или не?", "Искам ли да работя нещо, с което ще съм заобиколен от много хора или ще искам да е по на тихо място и с малко хора?' и т.н. Станахте, но просто не мога да си отговоря на въпросите. Нямах любим предмет в училище, просто като знаех че наближава тест учих за да не е 2 или по-скоро над 3. За специалността ми, всъщност ме приеха специалност и не бих доволна, отписах се, и записах тази, но не ми харесва, и наистина съм объркана какво да правя, защото първо наште не ми дават и второ и да се отпиша, не знам какво друго да запиша. Вече смятам че каквото и да е после да има шанс за реализация, ако ще и с малко пари, просто наистина искам да ми е интересно, а не да ходя като някакъв труп на университет. Главата ми е каша, не знам кое най-доброто решение.

До номер 2: аз не спортувам, въпреки че много рядко правя някакви упражнения (надали се брои за спортуване), а сега от университета съм като труп както написах до номер 1, и не ми се тренира. Може би ако предложиш определи храни, които да ям?

До номер 3: И аз забелязах че се разсейвам от телефона и като си пусна музика, но до там. Проблемът ми винаги е бил че щом не ми е интересно, нямам шанс да го науча или едвам научавам малко колкото да не е за 2 (това за училище). В университет не знам колко трябва да се учи само за 3 (не че се целя само за 3, разбира се), но като не ми е интересно съм пълна скръб. Примерно имам конспект от 20 теми, който ни преподават, и още от сега ми е ужас, нито интересно нито разбирам нещо, и не знам 10 теми ли трябва за 3 или пък не така в Университет, ако може да обясните (знам че е глупав съвет, но сега всеки съвет ми е от полза)???
До номер 5: случвало ми се е да чета един урок много време и накрая наистина пак нищо не запомям, затова горе бях на писала се едно съм 70. С листчетата е много хубава идея, но аз имам по-скоро се теми, и май съм за метода да пиша и едновременно да го запомня горе-долу се получава, но само някой път в зависимост от материала (но това всичкото е за училище, в университетът съм

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7231542297
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разделяй и владей. Човешкият мозък не помни, когато се опитваш да наблъскаш огромни блокове от информация, за кратко време.

Разделяй си темите на малки и лесни за поемане късчета. Дали ще е според някаква логическа последователсност, дали е на страница, все ще има начин, да се раздели.

У тогава учи едно по-едно, като си даваш почивки и след всяко прочетено си правиш валидация, като се питаш - "какво разбрах от това". Не е нужно, да можеш да възпроизведеш информацията. Затова са книгите. За теб е важно, да разбереш, за какво става въпрос. Ако се запъваш, пробвай пак. Прочети отново, провери, дали си разбрал, каквото е трябвало да разбереш, ако не, води си малки бележки на листчета, за да се насочваш. И го прави на късчета. Няма смисъл, да четеш счасове. Ако изтървеш нещо, ще трябва да се върнеш 2 часа назад. Ако учиш и проверяваш наученото през 15-20 минтуи - лесно е да идентифицираш, какво не си научиш. Учи за 15-20 мионтуи, проверявай наученот за 3-4, давай си почивка и ако не си научил, давай пак. Ще видиш, как започваш да възприемаш много по-лесно, особено като свикнеш. Другото е, че ако си дадеш 3-4 часа за учене, след само 40-50 минтуи, ще забиеш. Ако разпределяш правилно, ще можеш да позлваш ефектвно цялото време. Умориш ли се, става много трудно.
С времето става по-лесно.

Важното е, да имаш процес. Дали ще го наречеш навик или дори ритуал, трябва да имаш опшределен период от време, в който учиш и занеш, че е за учене. Ако позлваш някакъв календар, просот си отбележи, че това е периода в който учиш и си организирай графика подобаващо. Когато дойде време за учене, подготви се. Не прави глупсоти от рода, да играеш 4 часа компютуърни игри, а следващата минута, да разпънеш учебниците, да зяпаш два часа редовете и да се чудиш, защо не си научил. Давай си почивка на главата. Прекалено много стимулация, не е на добре.
като заговорихме за стимуация - кафе, енергийни напитки и прочие, любими песни, миризми, храни - каквото и да е, стига да ти помага, да влзеш в онова състояние, в което учиш нещо - право го и го повтаряй.

Няма да те лъжа - няма метод, в който материала ти става интересен, а ти сядаш, учиш го бързо и после го помниш. Иска време, нерви и дисциплина. В времето става по-лесно, нервите са отначало, но дисциплината ти трябва да е желязна.

Да повторим:
- Разделяй темите на малки парчета.
- Проверявай, какво си научил.
- Учи с паузи.
- Има си процес на учене, както и отделено време за това.
- Намери нещата, които те стимулират да учиш и ги ползвай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker