Не знам какво да запиша.... :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам какво да запиша.... :(
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1371 пъти
Благодаря предварително на тези, които ще прочетат това, но наистина ми трябва многоооо спешно съвети!!!

Здравейте, от заглавието разбирате, че не знам какво да запиша като висше бакалавър. В училище казват :" Вижте кой ви е любимият предмет и запишете него", но аз нямам такъв. По принцип по един предмет, разбирам само една част, имам предвид например при математиката разбирам алгебрата почти цялата (защото и при нея имам трудности), но на геометрия със си за 2 и т. н. Мисля че схваната. Не ме бива в езиците също, английският от първи клас го уча, наистина толкова години нищо не научавам. Пробвала съм и с други езици с надеждата да науча нещо, но пак не става. На информационни и информатика също ме няма хич там. Не съм и от хората, които запомнят лесно (даже много трудно запомям се едно имам краткотрайна памет).
Проблемът ми че нямам любим предмет, нищо не ми "хваща окото" (при мен ако нещо ми изглежда интересно или искам да намеря нещо интересно веднага ми хваща окото), но ИЗОБЩО явно не ме бива в нищо. Нямам таланти (Освен гледане на филми и може би четене на книги и само това). Майка ми може да свири, а баща ми да рисува, и въпреки това явно не съм наследила никакъв талант (пробвала съм свирене на няколко инструменти и рисуване, просто гола вода съм). Не знам какво да правя, просто ми е толкова мъчно че нищо не успявам, нищо не знам, за нищо не ставам, направо ми се реве (и си рева направо). Искам да запиша нещо и наистина да го уча с желание, но дори когато гледам специалности нищо не ми е интересно, нищо не ми харесва. Побърквам се. Тази година трябваше да кандидатствам, но нищо не ми харесва, разпитвах различни хора с различни специалности и ми показваха какво учат и не ми харесваха нещата. Моля дайте някакъв съвет! Благодаря ви предварително!! (Моля без обидни и грубе коментари! )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 04c6db0455
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво се виждаш да работиш в бъдеще?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dfba733068
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Защо не мед сестра?

Математиката ще ти е полезна за дозировките
Химия, физика и биология ще са ти полезни също

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 93f6909ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, със сигурност нещо ти е интересно. Трябва да си избереш неща, които да са ти интересни. Дори и да не учиш нещо свързано с тях, хората които просто "съществуват" без да имат никакви интереси са много безинтересни и не живеят пълноценно. Че то дори общия работник в офиса тука, дето сменя лампите и чисти улуците, се занимава с дърводелство.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e53516af50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По мои наблюдения, тези които нямаха "любим предмет" записваха психология, педагогика или философия.
Имахме един бъзик на времето- този който не е записал психология, той не е завършил.
Моите бивши съученици, които бяха тройкаджии и не ги биваше в нищо, станаха педагози, а после учители.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b8a18ac4bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не записвай тогава. Стани продавачка, ще задобрееш много на действия събиране и изваждане, чиста алгебра!
Сериозно... несериозно ми звучи това с любим предмет. Въпросът е с каква професия се виждаш в бъдеще и съответно какъв ценз изисква тя, курс ли ще е, ВУЗ ли ще е, сте се разбере. Ти просто нямаш професия от училище и нямаш представа какво искаш. Така, че не записвай, правилният въпрос е какво искам да работя?

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9044c0863b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо непременно, трябва да започвашва Висше. Остави ги тия глупости на родителите: "Учи да не работиш". След като не си ориентиран си създай някакви постоянни навици, които биха те ориентирали прагматично. Като начало, може да си намериш работа, за да изградиш някакви трудови навици. Относно информатиката, не е задължително да записваш Висше. Изкарай някой безплатен курс основи на програмирането и виж дали е за теб. Това което ти е интересно си го действай като хоби. Виж какво се търси на пазара на труда. В момента това са инжинерни специалности, информатика и език задължително. Няма такова не ми е интересно. Трябва ти някакво умение, за да не лежиш на "мама и тате" докато са живи и могат да ти дават пари. Относно езикът съм на мнение, че език се учи само в среда. И аз английският го научих от престоят ми в САЩ по бригади, понеже в момента казарма няма освен доброволна, една бригада би ти се отразила добре, за да изградиш някакви навици, които да са ти полезни в бъдеще. Да се справиш да живееш сам, на квартира, да работиш за да си платиш сметките... такива неща в училище никой не ни научи. Ролята на мъжа в обществото е да е "осигуряващ (provider)". Затова се насочи ако не си многоимотен и с пасивен доход, някъде, където ще си добре осигурен, ще имаш умения, които се продават добре на пазара на труда и това ще те направи финансово стабилен и независим. Успех... и пак повтарям висшето не е задължително.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 24c80cfe13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нека да ти обясня правилният ред:

1 - Какво искаш да правиш?
2 - Каква работа има за него (и килко плаща - всеки койт ит каже, че парите не са важни, лъже)?
3 - Какво образование ти е нужно?
4 - Какво се изисква, за да започнеш и завършиш даденото образование?

Твоят ред е отзад напред. Започни да мислиш по начина по който ит казах и ще ти се изяснят някои неща.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 10e9862a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Откога е задължително да записваш нещо?
Аз не записах, защото не знаех какво, ама така като гледам не пропускам абсолютно нищо - пълно само с малоумници по тези университети.
Ж22

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9c1a43aeb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Нормално е да се чувстваш объркано. Предстоят доста емоции, последна учебна година, бал, матури, университет. Не се разстройвай. Няма как хич да няма нещо, което да не ти е интересно. Спомена, че обичаш филми и книги. Защо не потърсиш подобни специалности. Във филологиите се четат доста книги, а и те само в тази специалност, само като пример ги давам. Не се отчайвай, а се радвай на това, че си в своята най-хубава възраст, в която имаш свободата да избираш, животъ е пред теб! Успех и по -малко го мисли, така всичко ще се нареди по мед и масло.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 99fdea98c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз съм автора на темата:
Искам да добавя че за мен е важно да запиша нещо, защото виждам баща ми без почти никакво образование какво се случва с него, т. е търсене на каквото и да е работа, с мизерни заплати. Не искам това да става с мен. Искам да ми харесва, нямате си и на представа, ако едно нещо ми харесва колко съм въодушевен и радостен че го правя, но това просто се отнася за хобитата ми, а не за образованието.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: be7723d3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Запиши за лекарски асистент. Ще работиш в линейка и ще спасяваш животи!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c3c2e8084b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Виж. Професията е нещо като люновта. Тя е твоето призвание. Не мога да ти нахвърля тука някакви призволни специалности, защото от това зависи животът ти.
Ти си доста неориентирана и не знаеш точно какво ще те влече. И когато нямат такова, хората се ориентират към професията с най-високо заплащане - ИТ специалист или всякаква друга работа в ИТ сферата. Проучи за специалности в ИТ сферата, може някоя да ти грабне окото. Ако искаш да влезеш във ФМИ на СУ, трябва да положиш кси по математика. Ти каза, че що-годе я разбираш, просто трябва да положиш повече усилия. Но ти каза, че не те бива в информатиката, така че се насочи към специалност в ИТ сферата без нея. ТОВА Е САМО ВАРИАНТ!
Друг вариант са икономическите специалности - икономика, счетоводство, финанси, маркетинг, стопанско управление, бизнес и мениджмънт... Към това също се насочват много хора, с представата, че ще са много богати и успешни. При някои се получава. При други - съвсем не. Както казах, на когото му е призванието това.
Така, сега - към хобитата ти. Каза, че обичаш да гледаш филми и да четеш книги. Филмово режисьорство, актьорско майсторство, анимация, сценография; литература, филология... Е да, но не винаги хобита=професия. Едно е да го правиш през свободното си време за кеф, друго е цял живот да ти изкарва парите.

Увод: Намери своето призвание. Това, което би работил 40 години. Дори да не ти харесва на 100%. никой не те познава по-добре от самия теб. Пожелавам ти успех!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker