Откога високите изисквания станаха "тормоз". - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Откога високите изисквания станаха "тормоз".
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 2551 пъти
Добър ден!

Пише ви загрижен родител! Заедно със съпругата ми, имам високи изиксвания към тирете си деца. Може и да не им е леко, но е затяхно добро! Виждаме съвременните разбирания, каот проблемни, защото превръщат младите в хленчещи негодници. Онзи ден имахме проблем с най-малкия. Почна да се оплаква, че има само шестици, но нямало, да му купим плекстейшон или каквото е там.
Големият реши, че сме го "тормозили", защото ходил и на два частни урока. Моля? На неговата възраст ходих на пиано, тенис, английски и карате! Тогава не ми позволяваха, дори да излизам след 18:00, докато не навърших 17 години.
Било тормоз, че ако имали 5-ца по нещо, сме се ядосвали. Не сме ги били "оценяли". Напротив. Оценяме оценкие от училище и постиженията извън него. Съвременната медия им пълни главите с какви ли не небивалици. Все едно всички ще станат рок звезди, екшън герои и рапери.
А лошото е, че всеки път,като изпълни изискване или прищявка, като някакви конзоли за игри, iPhone-и и прочие, никога не е достатъчно. Дъщеря ми се оплаква, че била със "четеригодипен телефон". Извинявам се, че не мога, да купувам скъпи телефони, всеки път, когато си счупят сегашните и им давам старите си такива! Нито аз, нито жена ми ги учим на този материализъм! На псоледната роителска среща, направо ми призля! Родителите масово, накичени със злата, скъпи телефони и прочие, а повечето са общи работници. Оплакванията не бяха, за успеха на учениците, за това, че някой е бил хванат с алкохол, а за "тормоз". Много трудбни били контролните! Много учене! Много изисквания за Covid-a!

Извинявам се! Просот съм АДСКИ ядосан! Нали виждам, къде съм аз и познати, които сме се трудили навремето, както и къде са тези, които не бяха "тормозени", а бяха направо изоставени!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: be4d26a807
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лелеее човек, имаш проблем остави децата да дишат!!!
Явно си доста комплексиран от контролната дейност на твойте родителите и сега се опитваш да контролираш децата си, ами това не е НОРМАЛНО!!!!
Те са вече големи!!!
Успокой топката, явно си комплексарче!!!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: cd682f7731
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

3.   Какъв смях! Неадекватен неграмотник (ходил на карате, челик и н'ам си к'во), с "виисоооки изисквания"?! Да беше ходил и на български, смешник! :-D)))

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 695724ec46
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И ти като ходи на карате, акордеон, гимнастика, латински и потобой какъв стана ми е много интересно?

Аз като бях малък ходех на страшно много спортове, но не защото ТРЯБВА, а защото исках. Това да караш някой да върши неща, защото трябва да има активност е равносилно на душевно убийство.

Остави децата да намерят себе си сами и просто бъди до тях, когато имат нужда.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b60eb5505f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Това че ти си ходим на уроци и на спорт на тяхната възраст, не значи нищо. Ти си си ти, те са си те. Всеки човек е различен по самосебе си. Оставете ги намира, да не искаш някой да намразят ученето. Сега не знам вие ли ги карате да учат много или те имат желание. Има разлика в двете неща. А за това че примерно едното дете поискало плейстейшън, според мен докато е учило си е представяло че изкарва 6 и му купувате играта, и така се мотивирал да учи. Аз отличници познавам само 2 души. Мисля че един вид възнаграждение за хубавите оценки и добре, ама разбира не толкова често, че пък да ги разглезите.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7fb3f79561
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Много сте ядосан, но осъзнайте, че всяко дете има своя път и с това натискане не постигате нищо. Първо се казва оценямам, а не оценям. Без да се сърдите на забележката ми.
Шестиците в училище, не означава шестици в живота. Статистиката ясно показва, че тези с шестиците не се реализират най-добре в живота. За съжаление други качества са много по-цените и водят до успехи. Вече и аз ви ядосах, но ще си послужа с примери. Едни такива амбициозни родители с куп частни уроци , тенис .... и днес детето им е с разбити нерви, трудно спи, едно смачкано от амбиции дете. Моя приятелка владеещи перфектно няколко езика с куп дипломи, но е само със знанията си, защото е толкова срината от такива родители, като вас, че няма самочувствието да си "продаде" достойно труда.
И какво, като общите работници са със скъпи телефони и злато. Няма как всички да са интелектуалци, едно общество се гради от всякакви хора и всеки има своето ДОСТОЙНО място и имайте уважение, към тези хора. Това са техните пари и ще си ги харчат както искат. Коментара ви е абсурден. Не си мислете, че сте най-съвършения и прав. Факт е, че въобще правите на въпрос оценка много добър 5. Това означава, че детето ви се е спраниро МНОГО ДОБРЕ, но не вие пак не сте доволен. Вярвайте си колко добър родител сте и извинявайте, но тинейджър с това време със стар телефон, не осъзнавате ли как се чувства? Какво лошо има да купите плейстейшън на детето си, факт е, че децата масово я играят тази игра. И моето дете я има, с ясната уговорка, че няма висене посред нощ, както масоно правят съучениците му, просто няма да стане. Да, има плейстейшън, но сега играе няколко пъти месечно, просто защото му мина първоначалтият ентусиазъм. И да има хубав телефон, не е топ, но е хубав, модерен телефон, за да чувства добре и да не се излага. Това въобще не е материализъм. Ако за вас това са глупости, децата ви търпят подигравки ежедневно. Нима не може да им купите нормален, приличен телефон на изплащане с уговорката да е с протектор, калъф и да пазят. Сега седнете сам със себе си и се замислите дали сте толкова убеден в правотата и възпитателните си методи.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 37e885babc
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Пишлемета нахални, вземи ги изнудвай и принуждавай да бачкат доблна мизерна работа. Отиваш при някой съсед, разбирате се за 50 лева да ти наеме децата и му казваш че да ти наеме децата да му изчистят мазето или да изметат около блока за 50 лева. Лапетата свършват работата и им се плаща, следкоета казваш че си зле с парите и че трябва солидарно децата да помогнат с разходите за вкъщи и им прибираш парите. Разглезени пишлемета, тръгнали номера да въртят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b9ef44ab1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Виж ся, аз съм на 21 години и ще ти кажа как аз виждам нещата. Вашето отношение е ВАРВАРСКО. ВИЕ как сте се били трудили НАВРЕМЕТО... Заради мислене като вашето светът е на това дередже. 2020 сме! Времената се ПРОМЕНИХА! Няма как с някакви закостеняли идеали от 85та, да се живее в днешно време и да се прилагат успешно на практика. Тормозите децата си АДСКИ! Аз ако бях ваше дете щях да искам да се самоубия. Само шестици?! Бе вие в ред ли сте?! Това е терор, ще ги докарате до депресии тия деца. Спрете с тия невъзможни очаквания, спрете с това напрежение, оставете ги да ДИШАТ и да ЖИВЕЯТ!!! Като човек, завършил с диплома 4.68 или нещо от сорта, съм си много добре, хич не ми пука, за сметка на това имам С1 по немски език, прилагам го в реална работна среда, уча си висше, не виждам нещо да ми е повлияло това, че съм имала и 3-ки и 4-ки, че и 2-ки?! НАПЪЛНО нормално е децата ви да искат неща от вас, имат нужди! Относно телефона, ми те днешните телефони за 2 години сдават багажа, как няма да мрънка,че е четиригодишен?! Моите за по 1 година вече почват да дават заето, а давам по 800 лв и не, не ползвам почти никакви приложения. И са ПРАВИ, че не ги оценявате! Блъскайте си главите, лежейки на стари лаври, да видя докъде ще я докарате.. До никъде.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dc639f183b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   До 2

Може и да има проблеми, ама ти си прекалено неграмотен, че да даваш акъли. Било е грешка, че си се родил!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ad871fa7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 8

Започвайки изказването си с "виш ся", как очакваш сериозно приемане? "Виш ся", "Като човек (на 21 години), завършил с диплома 4.68" работещ "в реална работна среда" (Е то света мина на виртуална такава. Сега кой е остарял, а?), кажи ми моля те, реално считаш ли се за достатъчно квалифициран, че да даваш каквито и да е съвети? И защо?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 224c9c40e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ама естествено, че няма винаги да има плейстейшън за шестици. Да не се учи така, че винаги ще получава нещо. Много правилно. Ние сме като вас и много държим на възпитанието! Дай боже повече хора! Че какво им е на изискванията на ковида и ученето. Ще учат и ще спазват, за всички важи! Едно време ходехме с мокри крака на училище и пеша в снега, сега са едни разлигавени. Да се стягат! Родителите са за бой също! Тези по родителските срещи със златата. Парвенюта.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 57d13ccc50
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Точно такива свръхамбициозни родители провалят живота на децата си. Кои сте вие, че ще решавате как трябва да живеят? Това, че са ваши деца не ви дава правото да контролирате бъдещето им.
Няма да збравя как и нашите все ми повтаряха в тебе ни е надеждата. Коя надежда бе хора? Цял живот нищо не сте направили и сега в мене ви била надеждата, та и вие по съшия начин. На карате, английски и не знам кво си бил ходил и не излизал.
И кво, сега си решил, че ще го правиш съшото с твойте деца, защото едно време са те държали изкъсо.
Хора, които не стават за родители имат по 2 деца и повече, това е проблемът.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: deed98a232
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Остави децата си на спокойствие, не ги натоварвай със свръхочаквания и свръхамбиции.В гимназията беше пълно с деца на свръхамбициозни родители, без социален живот, никой от тях не се реализира

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7d1b1fa285
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

15.   А не! Напълно подкрепям автора! Имам наблюдения както върху това поколение, което в момента излиза на трудовия пазар, така и върху следващото. Първите са тотално неконкурентноспособни. Единственото им качество е, че по-добре се оправят с технологиите и почти всички знаят английски. И какво от това? Какви умения ти дава, освен да бършеш чевръсто телефона?! Вътре в главата: нищо.
Имаме у нас десетокласничка. Прегледах й учебниците по литература, история и философия. Написани са като за идиоти, т.е. така че и най-големият тъпанар да може нещо да схване. И въпреки това тя не чете. Не мога да я накарам да прочете нито едно произведение от това, което учат, а когато нещата опрат до двойки се налага да й ги преразказвам, не ме питайте как се преразказва "Илиада" и как се разиграва в хола основаването на българската държава.... А имаме огромна, много богата и подбрана библиотека, не е нужно дори да заема книги от обществена такава.
Тя не може името си да напише правилно. Питала ме е Индия столица на коя държава е, както и козата теле ли е! Затова пък е усвоила всички приложения на глагола "искам". Всеки ден нещо се иска. И много често се и получава, заради мекушавостта на баща й. Сто пъти сме се карали по този повод. Ама какви 100 лв. на месец за маникюр на 16-годишна пикла?! Чанта за училище за 300 лева, нови телефони - всяка година. Пред мен си хвърли телефона през терасата, за да и купим нов и мъжът ми й купи. Аргументът му е: за да има детето самочувствие. Е от орловите нокти ли трябва да идва самочувствието на една ученичка?
Всеки път, когато ходя на гроба на баща ми, от сърце му благодаря за образованието, което някак ме застави да получа, колкото и да съм хленчила на моменти. На 16 години бях прочела практически цялата световна класика плюс основните философски трудове, бях запозната с главните социални учения, говорех два чужди езика, поддържах добра физическа кондиция с плуване, а не с бира по градинките, имах един чифт дънки, но затова пък книга никога не ми е отказано да ми се купи и сега не аз си търся работа, мен ме търсят работодателите. Скоро говорих с една от учителките на щерката. Жената в прав текст ми каза: "Проблемът й дори не е в слабите знания, а в това, че няма никаква социални умения, тя не казва и "Добър ден", поне това подобрете, защото програма максимум за бъдещето й е някой да я вземе за продавачка". Същата вечер госпожицата се прибра у дома с нова татуировка. Лично мъжът ми я беше платил и купил там някакви мазила и бинтове, докато раната зарастне. За да имало детето самочувствие, защото така било модерно в днешно време!
Аз съм вдигнала ръце, но авторът на темата все още има шанс, защото със съпругата му са на едно мнение. Гледам приятелите ми как си възпитаха децата, говоря за хора с възможности. Никакви глезотии, никакво фокусиране в материалното, образованието - приоритет. Един приятел казваше: "Колкото и да е тъп нашия, ако на 18 години знае три езика, пак няма да умре от глад, ще превежда на туристите и все за хляба ще изкара". Пак момче на наши приятели. Железен график: езици, математика, тенис, плуване, записа кинорежисура в Англия, една стотинка не взе от родителите си, получаваше си стипендия за отличен успех и си докарваше допълнително като спаринг партньор на разни богати пенсионери и като инструктор по басейните, мотаеше се и по снимачните площадки и вършеше там работа без пари, за да учи занаята, през останалото време - в библиотеката. Днес е един от най-търсените кино оператори в Европа. На 23 години дъщерята на други приятели пое представителството на голяма фирма за Източна Европа, обаче аз съм свидетел на какъв спартански режим я държаха майка й и баща й. Сега тези момчета и момичета имат стабилна работа, финансова независимост, щастливи семейства, пътуват, забавляват се... но могат да си го позволят!
На прав път си, авторе! И аз съм "мразила" баща си, когато ми налагаше вечерен час и ме прещаше при всевъзможни частни учители, а пък пъдеше гаджетата ми, но, повярвай ми, един ден децата ти ще ти кажат "Благодаря, татко!"

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b8be0b9d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Брат успокой се, остави децата да си живеят живота, защото един път си дете! И за телефона, нормално е да мрънкат, моя миналата година го купих, и вече започна да сдава багажа!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 968d9ec395
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   В началното училище исках да тренирам футбол. Нашите не ми позволиха, вместо това насила ме караха да ходя на лятно училище през летните ваканции. Такъв ад не бих причинил на собствените си деца, ама НИКОГА.

Баща ми беше същия. Мега амбициозен, за него пълното отличие не беше постижение достойно за похвала, а очаквания минимум. Всяка петица беше третирана като тотален провал, за по-ниски оценки да не говорим. Вечно мърмореше и критикуваше всички мои интереси и хобита като тийнейджър. В гимназията имах амбицията да се развивам като писател, дори учителите по английска литература и български език го коментираха на родителски срещи. Да, ама не. Глупости били, нямало да ставам писател - трябвало да мисля като него, като възрастен.

Ясно е, че не всеки има качествата да бъде рок звезда, рапър, екшън герой или в моя случай - футболист или писател. Не е в това въпроса. Въпросът е да се окуражават децата да са амбициозни, сами да се изграждат като личности и да гонят мечтите си, както и да са научени още от малки да очакват пропорционално възнаграждение за усилията, които хвърлят. Иначе ще са като масата българи в днешно време - просто да приемат да бъдат мачкани от тези над тях, да търпят да бъдат унижавани от работодателите си и да се примиряват с това, което им подхвърлят. Не всеки може да има голяма заплата, нъл тъй??

Само ще допълня, че дълги години работех върху себе си за да превъзмогна комплексите породени от "възпитанието" на баща ми, и все още съм комплексар до известна степен.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 76b40967e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Истината е че точно от родители като тебе децата се превръщат в негодяи.

.."за тяхно добро" - има една приказка "пътя към ада е послан с добри намерения. "

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 088f61f366
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Мислех, че трябва да развивам математика при синът ми, показваше "сила" там. Също пиано и шото кан.
Оказа се, че рисуването му е по- голяма страст и дарба. От към спорт, той сам си откри страстта- пъркур с колело.
Професията му в момента- механик на колелета всякакви, от най- старите до още неизлези на пазара, актуализира се през приозводителите преди да пуснат още нови модели на пазара.
А аз го виждах до някое време да се развива в точна наука или ако предпочита изкуството да е прероденият Моцарт.
Добре, че се усетих навреме и го оставих да развива себе си... Не мен!
И той искаше скъп телефон, модерен, компютър, такива нещица. След 2- 3 отказа спря да настоява.Като навърши 15 г сам си потърси лятна работа, никак не бях съгласна, даже се карахме, исках да бъде дете максимално дълго. И тогава обаче го изслушах. Попита ме съвсем откровено защо не му позволявам да заработи някои свои мечти, след като аз не му ги купувам и той разбира причината за отказа ми, защо да не му позволя сам да си ги спечели с труд.
Еми разби всякакви мои "мотиви" само остана да се уверя, че ще бъде коректна работа с коректни хора.
Авторе, разбирам притесненията ви, желанието да извлечете максималното от децата ви, да развият себе си на 100% и да бъдат после пълноценни и с доволен живот.
Но позволете им себе си да открият.. И приложат към различният вече свят. И аз се бях омотава в собствените си възприятия и желания като родител, не си давах сметка, че трябва да помогна себе си да открие и развие потенциалните си, неговите, не моите очаквания. И научих много от него, децата са най- добрите ни учители, ие само ги придружаваме и се грижим за стабилната им психика и крилете им докато са готови да продължат сами.
Позволи им да ти покажат какво ТЕ искат и им помогни да развиват.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 83ee5c7077
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

23.   Високи изисквания имаш към децата си, а към себе си защо не си имал? Едвам ти схванах виртуалните пръдни, хем неграмотно, хем несвързано написано.
Иначе ми напомняш на едни мои познати босненци (не, че има значение какви са всъщност) - те са ей такива все изискващи към децата си и постоянно ги тормозят да вършат нещо, все не се справят и т.н. Също като теб имат 3 деца - 2 момчета и 1 момиче. Та този тормоз познай до какво доведе - момичето си намери приятел, за който не беше казала на техните и избяга с него от тях.
Познатите ми не са виждали и чували дъщеря си от 5 години.
Ж21

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: cc17b927e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   До 23

Изключително просташко изказване! Според мен автор е от хората с по-високи изисквания към себе си и Света. Ти ги изкара някакъв общ работник, едв али не. Дъщерята избягала? Прав и път! Малкият брат ми е наркоман и цял живот не слушаше. Не сме седнали, да плаче за него. Родителите ни дадоха всички. Но винаги им гнило ябълки!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2df6303f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Не слушай слабообразованите пишещи. Мизерно е да живееш.на кредит с последен модел Айфон, скъпи дрънкулки и партакеши. Офисът ми е над TBI Ваnk и виждам как и кой влиза.
Всеки знае себе си и своите изисквания. Отгледах синовете си със строги изисквания, възпитах ги в самоконтрол и амбициозност, в желание за успешна кариера и добър живот. Сега 15 години след висшето образование единият живее в собствен хубав дом, добре, печели много, другият е в Люксембург с чудесен доход. Сами постигнаха всичко.
В Западна Европа в частните училища изискванията са много високи и възпитаниците им успяват в живота. Не напразно най-високите резултати на матурите са в Американския колеж, езиковите гимназии, НГДЕК, НПМГ, СМГ, а не в кварталните училища за трудноуспяващи.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8cf4de94e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

27.   3 до 24
Още един неграмотник с високи изисквания. Ако не е самият автор, де. Ще ме побъркате от смях тука - най-взискателните не могат да пишат, да се изразяват, да съставят едно просто изречение... Жалка картинка!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d5357ff3e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Благодаря ти, номер 24, че коментарът ми е предизвикал такава реакция в теб! Но колкото и глупости да напишеш, истината в коментара ми ще си е винаги истина! И на теб също едвам ти разчетох виртуалните пръдни, явно родовете и местоименията ти куцат яко. И не съм изкарала автора общ работник - той е по-зле от общ работник.
Такива Ентелектуалци всеки ден им гледаме сеира. Високи изисквания към околните, самочувствие до небето, защото техните успели да му платят мижав университет и най-вече да им уредят работа при някой роднина и вече го раздават големите Ентелектуалци, а реалността - в повечето случаи са некадърници, едвам пишещи, както авторът на историята. Жив пример.
Сигурна съм, че ако хванем родителите общи работници и родителят (автор) от Ентелигенцията - общите работници ще пишат по-грамотно от него.
Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4d90117b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   От когато децата станаха много Разглезени. Нито учат, нито работят. До 30 години, дори и повече живеят при Мама и Тате. Когато в училище им се скарат или ги изгонят от час мама или тате ще дойде да се кара на учителите. Пушат си и си пият на свобода и родителите им нищо не правят. Някъде една майка беше писала, че синът и пуши, как да го спре и няколко майки писаха Ама оставете го да живее. Знаете ли колко деца пушат. Вие качили не сте пушили. А за оценките някой ако успее да изкара 6-тица по предмет различен от Физическо сигурно ще му купят Айфон. И след 18 се правят, че учат като студенти и купонясват с парите на мама и тате. "Как може при живи родители да работиш", "Тате носи, мама меси". А някъде в бгмама четох как една майка се чуди как 18 годишният и син още не е правил секс.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b60eb5505f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   До номер 15

И какво от това, че някаква поела някаква огромна фирма, а ти си прочел/а цялата философия на планетата.

Слушайте сега ВСИЧКИ:
ВСЕКИ ЧОВЕК Е РАЗЛИЧЕН САМ ПО СЕБЕ ТИ. ВСЕКИ ИМА СЛАБИ И СИЛНИ СТРАНИ. ТОВА ЧЕ ЕДИ КОЙ СИ БИЛ НА 25 ПРИМЕРНО И НАПРАВИЛ НЕВЕРОЯТНИ НЕЩА, БИЗНЕС-БОГАТ, ПАРИ, КОЛИ, АПАРТАМЕНТИ, НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ВСИЧКИ ДРУГИ НА 25 ТРЯБВА ДА ИМАТ ТЕЗИ НЕЩА.

А авторът да продължава да тормози с децата си, и накрая нищо няма да стане от тях. Ще намразат ученето, ще ви бият шута (с извинени). Ще кажат, че в бъдеще че вие сте виновен за тормоза. Само 6666666666 искате от тях?! И с какво ще помогне. Аз бях като вашите деца, и родителите ми не спряха да искат и искат и искат, и накрая знаете ли какво стана- ПРЕГРЯХ, ИЗБУХНАГ. Имах и проблеми и ми трябваше психолог. И какво стана като искаха учи, учи, учи. Еми стана едно НИЩО. Не знаех какво висше да запиша, само ме тормозиха, защото знаете ли какво искаха от мен- ПАРИ. Искаха само да работя за да им давам пари. Ползваме за касичка. Когато давах пари бяха "Браво на дъщеря ни!", а като нямах беше "Ти за какво си ни като не ни изкарваш пари". Благодаря на наште, че винаги ми даваха психичен тормоз (За мнооого неща), и че до ден днешен съм в паник атаки, защото нещо не ми ли се получи, и изведнъж всичко, което са ми казвали се връща в мислите, и до днешен не мога да се отърва от тях.

Благодаря на родителите са това, че както бях "добра ученичка", сега съм едно нищо!

Продължавай и ти автора, та някой ден децата ти да избягат от теб или да пишат по форумите и да се чудят какво да правят!

Помислете си родители, какво искате и правите с децата си, замислете как ще повлияе на детето, защото има неща, които времето не може да излекува и не могат да се ЗАБРАВЯТ!!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2cef7851be
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   До 30

При тебе тея слабите страни, са май доста повече от силните.
Нормално е да хленчиш. За овцата вълците са зло. А за вълицте ... ами овцете са просто прехрана.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0cb2c13d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Както обикновено истината е по средата. Авторът не си дава сметка, че 2020 не е 1980 и няма как децата му да живеят като него.
От друга страна пък някои хора тотално са изпуснали контрола и децата им са напълно оставени да правят каквото си искат. Това също не е ок.
За това истината е в компромиса и от двете страни.
Не е нормално децата ти да се сърдят, че нямат последните модели телефони, при положение, че не са малки и виждат колко скъп е живота в момента. От друга страна обаче да правиш драми за една петица е безумие!
Колкото до извънкласните дейности, може би просто ти си избрал вместо тях. И нормално за тях си е мъчение да ходят на уроци или тренировки.
Седнете и поговорете кой как си представя нещата, кой какво го влече и какво му е интересно. Това, че ти си тренирал не значи, че и синът ти иска същото. Представи си, че вместо това иска да ходи на уроци по китара, примерно.
Така, че вярвай малко повече на децата си и им дай свобода.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2849d0da76
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   Фактът, че неграмотни лекета като двойчицата, Братанчу-Шаранчу и подобни надуват кавала и те обиждат показва нивото на средното вулгарче. Дори и Шаранчу, който не млъква да обижда българите пасва директно на стереотипа, каква "ирония".

Не искам да ти развалям кефа, но това няма да се оправи, няма за какво да се ядосваш. Погледни общите работници със златни ланци, погледни касиерките с новия модел айфон, после се чуди откъде дечковците се научават на такава идиотия. Лекета, невъзпитани от техните родители, сега възпитават малките им лекенца.

Дръж високи изисквания за всичко. Така гарантираш, че няма неотъпкана пътека. Без значение дали им даваш уроци по физическа активност, музикален инструмент, предмет в училище или подобно, важното е, че имат шанс да намерят таланта си. Важното е, че поне правят нещо, различно от опипване на телефон или зяпане в монитор, поне има някакво умствено развитие. И не се чуди дали после ще оценят похарчените пари и усилия.

Ако оценят стореното един ден, ще го. Ако не, направил си каквото можеш, с чиста съвест после ще си щом почнат да ти хленчат как не са имали шанс за развитие. Не слушай необразованите неудачници, които дори не могат адекватно онлайн да лъжат за успехите си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 29029ef52d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   До 32

Не разбирам, какъв е бил живота през 80-те години, но моя през 2000-те и малко отгоре, смея да твърдя, че не е бил по-различен от този на децата му. И не мисля, че пропуснах нещо, зашото не съм станал пиянка и пушилист, като повечето съученици.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 51bcc60d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Авторе според мен не си прав. Разбира се още по голяма грешка ще е "да ги оставиш да живеят" /на бира в парка/, но докато това е в едната крайност- изоставени, твоят начин е другата крайност- тормозени и двете крайности не постигат добри резултати.
По твоя начин кастрираш крилете на децата си, кастрираш мечтите им, учиш ги да не мечтаят, приемат за правилно просто да изпълняват това което си решил за тях.
Самия факт че мрънкат за плейстейън и телефони, които ти не желаеш да купиш, говори, че засега с огромните си усилия си възпитал мрънкалници.
В този свят се оцелява и без плейстейшън, по важно е да имаш такива социални умения, че обществото около теб /съучениците/ да не си позволяват да ти се подиграват за каквото и да било, да се научиш да ги респектираш, колкото и да са прости. Това не се постига с бой, постига се с акъл. Така да отговориш на първия опитал се да се подиграе, че другите да ги е страх да се подиграят.
На същия принцип работи и образованието, печели не онзи с шестиците, а онзи с развитите социални умения, който има знания за петици и някоя друга четворка, но пък знае как да използва тези знания, има умение да продаде труда си. Понякога 2 или 3 също е полезна оценка, ако са три четири 3-ки за 12 години, за да се научи детето да приема поражение, да се изправя и продължава да се бори с живота. Живота е една борба и човек трябва да се научи да преживява, както успехи така и поражения.
Хареса ми коментара на номер 22, макар тя да не е наясно, защо сина й я е затапил с едно изречение. Това е станало благодарение на нея, тя е развила у сина си аналитичен ум, развила е социални умения, развила е у него правилния начин на разговор, говорила е с него достатъчно често през годините и го е уважавала, като събеседник.
И авторе добре е да знаеш, че децата ти са тук на земята да изпълнят техните си мечти, не твоите. Ако решат да станат отшелници в някоя пещера като Иван Рилски, ти си техен родител и просто трябва да ги подкрепиш, колкото и да не ти харесва идеята, говоря за морална подкрепа, а не материална.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7871fc991b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Хора, децата трябва да имат право на избор, съгласна съм. Но нека първо им дадем нещата, измежду които да избират!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 796edbd014
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Не знам дали е уважително, да изискваш много, а когато от теб искат нещо, ти да се правиш на три и половина, и да се оправдаваш, че уж твоето не даване е с възпитателна цел. Уважението е двустранен процес. Да не говорим за детските спомени. Когато имаш възможност, но не купуваш на децата актуални- телефон, таблет, игри ( не говоря за всеки последен модел ) - според мен е наказателно възпитание. Струва ми се, че децата ти са по умни от теб. И ако говориш с тях с родителска обич, (а, не от позицията на властимащ, и всезнаещ ) може и да направиш деца ти щастливи.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 911c680549
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   До 35

Според мен е друго, за искането. Не знам, може би хората бързо забравят, нокогато аз бях в "елитната" гимназия, всичко беше само "iPhone това, iphone онова, нали не искаш, да си некъв сдухан педал, като тея без iPhone".
Да, звучи много повърхностно, но поставете се на мясотото на един ученик. Излизаш сутринта, отиваш на училище и това е живота ти. Колото и да се правиш на кон с капаци, все ще те базикат, а ако искаш социален живот, ще трябва да го търсиш извън съучениците си. Успех! Естествено, че ако проблемите ти ще се решат с един скапан телефон, ще искаш един скапан телефон и ще е много важен за теб.
Веднъж закаснях с 2 минути за клас, учителката попита защо, а някой каза, че е защото съм нямал GPS и съм си търсил пътя с фенерчето на Nokia-та. Целият клас се смя поне 3 минути и това го слушах цяла година.
Когато обясних на баща си, защот ми ТРЯБВА какъвто и да е iPhone, той ми каза, ченикога не ме е възпитал, да бъда материалист, че когато е бил малък, не е искал телефони, а аз му казах, че като е бил малък, не е имало телефони, нито FB групи, в кръстени "Мега лузърите на еди-кое-си СОУ"в което се качват снимки на хора, които са заснети, да позлват телефон с бутони, а отдоло да има по 800 лайка.
Добре, че майка се смили над мен и ми даде стария си телефон, вместо да го продаде, както правеше на всеки две години.
И знаете ли? Проблемите ми спряха! Не ме тормозиха, не ме гавриха, като ме попитаха, имам ли още фенерче, показвах iPhone-a и гаврите секваха. Махнаха ми снимките и от тъпата група. Представям си, ако бях изкарал още 3-4 години така, сигурно щях да съм на хапчета вече...

Днес нямам iPhone. Не ми и пука и никога, не ми е пукало. Просто не исках, да съм обект на подигравки и хората да ме избягват, зарад и лош rep.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 573c344949
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   Вижте сега. Печели се по два начина - или с количество, или с качество. Можеш да спечелиш и с натрупани социални умения, като дрънкането на китара пред съучениците, можеш да спечелиш и с натрупани знания. По мои наблюдения с дрънкане се печели доста рядко, освен ако не си Елвис Пресли. Но всъщност въпросът е какво разбираме под "печалба", когато говорим за млади хора. Да си най-вървежната мацка в училище и хит сред момчетиите е много приятно вероятно, но за три-четири години. А какво става после? 90% от пишещите тук в темата казват: "Ами после хлапетата да се оправят". Разбира се, всеки си следва своя житейски път, те, освен наши деца, са и самостоятелни личности, но КАК ще се оправят, като нямат нищо в тиквите? Да им напъхаме нещо в главите, да ги научим на дисциплина и отговорност, означава да им дадем ИЗБОР. За да открият себе си в това поле на дейност, което ще ги направи щастливи, ще им осигури сигурност и спокойствие. Иначе, вълците ще ги изядат, бре, анархистите! Те няма да живеят в комуна, в общество ще живеят, където трябва да дадат, за да получат. Какво може да даде нашата пикла? Бяхме с баща й на гости за уикенда на вилата на приятелско семейство. Тя много искаше да дойде с нас, но кихаше и я оставихме у майка ми. А там се срещнахме със сина на нашите приятели - неин връстник. Такова умно момче! Толкова мислещо, търсещо и образовано! Цяла вечер със съпруга ми говориха за геополитика, за история, за куп неща. Детето накрая отиде да си легне, след като БЛАГОДАРИ за интересния разгвор. На следващата сутрин в колата, като си тръгвахме, му казвам на мъжа ми: "Май направихме грешка, че не взехме Руми. Ето, с такова момче ми се иска да се познава, да общува, да излиза". Той вика: "О, този интелигентен младеж изобщо не би я погледнал... " И е прав! Стиснах устни, защото на езика ми беше: "Ами продължавай да й плащаш айфоните, орловите нокти и татуировките! "

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 09bec67ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Авторе, много си неграмотен. Ако искаш децата ти да растат интелигентни и образовани, и да приоритизират духовните ценности, то трябва да им дадеш личен пример. Одумването на останалите родители не ти прилича на претенциите, да не говорим за одумването на собствените ти деца.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 911c680549
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   До 40

Пак бива. В моя клас имахме един, дето баща му не можеше да чете, ама караше S класа, а после и сина му я караше, като стана на 16. Да! На 16.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 51bcc60d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   От 35
До 38 макар че текста ти е объркан и доста от изреченията въобще нямат логика, разбрах поне случката с телефона и тя е такава за което говоря аз. След коментара на момчето, ти си си замълчал, не ти е достигал акъл да му отговориш така че да го "затапиш" и по този начин да възпреш всички последвали шеги с теб, просто си стоял мълчаливо. Затова и си бил сложен в групата в фб. В момента в който вече си имал айфон вече си имал самочувствие, до толкова че дори са те изтрили от групата на срама. Лошото е че си се научил да имаш самочувствие на база материя /вещ/, а не на база акъл който никой не може никога да ти отнеме. Съучениците не са те махнали от "стената на срама", по причина че носиш 200 грама пласмаса в джоба, а защото си показал самочувствие, контрирал си нечия реплика с акъл, станал си интересен с ума си. На момчето подиграло се с теб целта му е била не да те обиди, а самия той да блесне с оригиналната си идея за реплика. Аз също мисля че идеята му за реплика е много остроумна и навременна, и аз се засмях, но повярвай за да я измисли и да я ползва на правилното място, не е помогнал телефона в джоба му, а акъла в главата му. Измислил е доста бързо реплика с която да блесне пред обществото си от деца, и то реплика която ти си не можал да контрираш.
Самата идея за посещаване на училище не е само да се получават сухи знания, тях можем да научим от книги в дома си и да се явяваме на изпити примерно. Но идеята е да се научиш на живот сред обществото, да се научиш кога и как да контираш реплики, кога и как да избягваш ситуации, как и пред кого да си премълчаваш, да тренираш мозъка си да измисля бързо как да постъпи в дадена ситуация, да натрупаш житейски опит и да намериш мястото си в този свят. Някой от децата ще развият лидерски умения, други ще се научат да търпят шеги като теб, трети ще се научат да имат самочувствие, на четвърти ще бъде смачкано прекаленото самочувствие което са научили от родителите си и т. н. Това се нарича социално умение, получава се когато се посещава редовно училище сред общество от хора на същата възраст.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 51bcc60d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   от 35
До 39
Дрънкането на китара не е социално умение, социално умение е да умееш да събереш публика, която да иска да чуе или види какво ще направиш, да ти се радва, да умееш да привличаш внимание и да го задържаш, а свиренето или пеенето е физическо умение.
Права си, че "Да им напъхаме нещо в главите, да ги научим на дисциплина и отговорност, означава да им дадем ИЗБОР" Обаче забравяш че двама родители не могат да представят пред един млад човек всички възможни избори от които младия може да избира. Ти ще насочиш детето към една, две, пет професии, на хора които са те впечатлили, или мислиш че с тях може да се изкарват много пари, а на света има стотици хиляди полезни занимания и младия човек има право сам да избере бъдещто си, което може да е съвсем различно от вашите представи за "правилно бъдеще". Той може да придобие знания в необмислена от родителите насока и да работи някаква несъществуваща в момента на образованието му професия, той да е един от първите работещи това и да изкарва доходи, които родителите му не са си и представяли.
На теб може да ти се иска твоята щерка да се познава, да общува, да излиза с подобно на сина на приятелите ти момче, ти обаче въобще не обмисляш вариант дали тя ще иска. Обмисляш само варианти дали ти искаш и дали момчето ще иска, даваш ли й право на избор в случая?
На база на един разговор с младежа, пред неговите родители, на теми за геополитика и за история бихте бутнали дъщеря си за негово гадже с удоволствие!? ! Вероятно и сватба набързо бихте обмислили. Без въобще да се интересувате от правото на избор на дъщеря си или какво е момчето когато родителите му не са наблизо, без дори да имате представа какъв е личния му живот или сексуалната му ориентация. Разбирам че се е държал възпитано и е изчел дадена информация от която възрастните се интересуват, но на теб номер 39 какво ти пречеше да възпиташ дъщеря си или да насочиш вниманието й към геополитика и история? Казваш мъжа ти бил виновен, защото плащал маникюр и купувал айфони, но не е така.
Материалните неща, вещите, нито пречат нито помагат за доброто възпитание, за доброто образование, нито би трябвало да са фактор за самочувствието на човека. Един млад човек при желание на родител може да се възпита и образова, без значение на каква марка телефон е собственик. Вещите само помагат при пропуските на родителите. Пропускаш да научиш детето на самочувствие, на водене на разговор като уважаван събеседник, да развие логическото мислене и др, и то търси самочувствие и уважение, чрез телефонния апарат, поддържания маникюр или S класата на тате. Попълва липсите с вещи.
А дъщеря ти може да е еднакво възпитана и умна с или без орлови нокти, с или без айфон. Възпитанието зависи от вас! Нали не мислиш, че сина на приятелите ви е тооолкова умно момче, мислещо, търсещо и образовано, защото е нямало дадена марка телефон, а е имало по евтин? Вещите нямат нищо общо, те не влияят на възпитание и образование! На възпитанието влияят родителите, на образованието и възпитанието в училищна възраст, както родителите така и учителите, а родителя избира училището на децата си съответно и учителите му.
Дано разбираш, че ако беше възпитала дъщеря си навреме, преди да дойде възраст на влияние от съученици за татуировки, тя нямаше да поиска татуировки, въобще нямаше да се събира с деца, които се впечатляват от татуировки, щеше да си търси компания по интереси, а баща й нямаше да има нужда да "плаща"!!! Във вашето семейство ти 39 си поела отговорност за възпитанието, баща й само попълва липсите, това което ти си пропуснала, с вещи. В моето семейство също аз поех възпитанието, но бащата нямаше нужда да плаща тийнеджърски искания, защото нямаше искане за татуировки, нито за друго. Решавахме заедно кога от какво има нужда, без да се налага дете да иска и не помня някога да сме били молени за нещо материално.
В никакъв случай не мисли че те обвинявам, че обвинявам мъжа ти, няма родител на света, който не е направил пропуски във възпитанието на децата си, колкото и да е чел, и най умния на света прави пропуски във възпитанието на децата си. Дори онзи който е написал световно известни книги за възпитанието е правил пропуски със собствените си деца.
Ако си мислиш че сина на приятелите ти е перфектен, гарантирам ти че не е. Просто в онзи момент е показал пред вас дадена част от себе си, което го прави късметлия, а не перфектен. Да, късметлия, че е научил малко геополитика и малко история и че мъжа ти го интересуват такива теми. Ако обаче мъжа ти се интересуваше от химия или астрофизика, или световно художествено изкуство и въобще не го интересуваше политика, същото момче щеше да е като пате в калчища. Разбира се това е стратегия на приятелите ви, българите по принцип се изказват и интересуват от история и геополитика, родителите му знаят че ако го насочат да понаучи да обсъжда такива теми ще прави добро впечатление. Тези са болните теми за средностатистическия образован българин, затова родителите на момчето са насочили вниманието му натам.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3ff662e95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Това, че са умни по оценки не означава, че са интелигентни и мислещи. Разсъждавате грешно, господине. Дайте глътка въздух на децата си. Нека да имат свои виждания и да открият себе си. А относно това, че искат някои материални неща, е напълно нормално. Както вие изисквате от тях, така и те от вас. И до колкото знам е ваша отговорност да се грижите за тези деца и да им предоставяте това, от което имат нужда - един път ще е телефон, друг път пък малко подкрепа и... ами любов. Вие може да сте ходили на сумати уроци, но не сте научили най-важния, а именно че ние хората сме много повече от цифра в бележника.

♤момиче, 17♤

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3ff662e95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   И да допълня - децата ви са много умни, но не сте вие причината. Изискванията за ковида са абсолютно преувеличени, да не кажа ненужни. От какъвто и вирус да се разболееш все ще полежиш в леглото, а ако си стар и клетките на тялото ти са тръгнали да се предават - ясно, че с малко помощ от по-сериозно боледуване ще гушнеш букета. И баба ми, Бог да я прости, беше се разболяла преди фалш пандемията и почина след 3 дни просто, защото тялото й вече е старо и имунитета се е сринал. И да, ако имаш тежки придружаващи заболявания и да настинеш пак е възможно да ескалира състоянието на човек. Господине, замислете се! В момента онези отгоре ни манипулират така, както вашите родители са ви манипулирали някога...

♤момиче, 17♤

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d07d3671a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Номер 43, много верни неща казваш. 39 съм. Не мога да я накарам да чете просто. По едно време си викам: това дете сигурно има дислексия и започнах да я карам да чете кратки текстове на глас. Не, няма дислексия, не се запъва. Няма книга, която да е пожелала и да не сме купили. Но тя я снима и я праща да я видят приятелките й, без да я отвори. По едно време се беше побъркала по онзи олигофрен Емил Конрад. Но щом е книга, викам си, все е някакво начало. С автограф й я доставих! Моя приятелка му е редактор. Пак не я прочете докрая, стигна до средата. То аз и до средата нямаше да стигна, но това е друга тема. И проклетият телефон! Това е ад някакъв. Какво толкова има в този телефон при положение, че не знае как се казва президентът на страната... Мъжът ми поне това направи: строго забрани ровене по телефони по време на вечеря. Това е правило. Щом седим тримата, на който му звънне телефона, отива в кабинета, провежда си разговора и после се връща и сяда. Това поне не мога да му го отрека. Опитваме се. Като е настинала примерно и за два дена си е у нас, няма такъв ангел небесен. Излезе ли на улицата, после се прибира съвсем друг човек. Напълно съм съгласна с теб, 43! Това е положението.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f6e15f78f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   До това момиче, дето ползва разни нестандартни символи...

Защо говориш в множествено число?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 51bcc60d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   До 46, 39 от 43. Благодаря, удоволствие е да ви чета.
Аплодисменти на мъжа ви за правилото за телефон на масата. Детето ви е прекрасно, вие сте много добри родители, добре е само леко да промените начина си на мислене относно дъщеря ви. Докато я мислите за пикла, тя ще се държи като пикла. Казвайте й по често истината че е прекрасна, колко е умна и че се гордеете с нея, показвайте й че и имате доверие, тя е добре възпитана красива млада дама и ще се справи, просто и давайте шанс да опитва, нормално е понякога ще греши, но тя трябва да натрупа и своя арсенал от грешки в живота си.
Разбирам че сте убедени, че четенето от хартиен източник е по добро от четенето от елекронен такъв. Добре е да обмислите това. Книгата е хубаво нещо, но от телефона тя също се информира за света. Като малки, ако си спомняш ни учеха, че книгата е прозорец към света, добре е ние възрастните да осъзнаем, че "дограмата" на прозореца е сменена с нова, по модерна и с нея може да се види по надалеч и да смениш точките на информация по бързо. Информацията в телефона й е по близка до обществото й от млади хора. Така тя развива нейната социализация, тя ще живее живота си с онези млади хора и с електонна техника, затова трябва да натрупа умения да комуникира с тях. В живота е много по важно да имаш изградени социални умения от колкото да си научил няколко сухи факти. Разбира се е още по добре да имаш и от двете, но е доста трудно да си добър и в двете, така че е по добре да си добър в комуникация, а фактите оставете на втори ред.
Дъщеря ви не знае как се казва президента, защото все още не се интересува от политика, няма сред компанията й хора с които да говори за политика, не е осъзнала че начина й на живот зависи от политиката на държавата в която живее. На 17г е малко късно и ще ви е дооста трудно да задържите вниманието й с разговор за политиката с вас, но е по добре да опитате да й обясните поне, защо има избори и какво точно по професии вършат избраните от народа хора, пък може и да й грабнете вниманието. Добре е да знае, че след навършване на 18г ще може да гласува, че гласуването трябва да се обмисля добре, какво точно върши кмета на една община, какво върши общинският съвет, за да не се излага, като много българи, които обвиняват кмета на града си за ниската си заплата или да искат от премиера тротоар и улично осветление пред дома си. Да знае че гласуването е начина да избереш, кой искаш да извършва дадената дейност и затова трябва да си запознат, преди това, каква точно дейност се изпълнява в дадената професия, за да можеш по добре да прецениш за себе си кой искаш да я върши и защо точно той, а не другият. Ако тя не знае, каква точно дейност върши президента, защо й е нужно да знае името му? Името му за нея ще е един сух факт. Ако обаче знае какво върши президента, вероятно ще се заинтересува кой е той и след време ще избира с ума си следващите президенти на България.
Надеждата на всички ни е в децата ни. Аз вярвам в твоето дете, че ще стане един полезен за обществото, гражданин на България, защото прочетох как мисли човека, който го е възпитал.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 51bcc60d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Пак до 46 от 43
Ако се съмняваш в дислексия по добре я заведи специалист да установи това. Дислексията е много видове. И изпита ти по четене не доказва нищо. Дислексицитет може да четът думата в един кратък текст, но в друг да не могат да я разпознаят, тоест проявява се понякога.
За дислексия също мога да ти дам няколко съвета, за съжаление имах опит с дете с дислексия. Припомни си, когато дъщеря ви почна да пълзи, тя пълзеше ли назад понякога? Когато я качихте на колело въртеше ли педалите назад опитвайки се да кара?
Опита който можеш да направиш сама е да й изброиш 10 предмета, като искаш от нея само да ги повтори, примерно морков, топка, папагал, мишка, часовник и т. н. Трябва да имаш списък на предметите и да ги четеш, прочети й ги два пъти, ако сбърка реда на предметите, тя има лека дислексия. Дислексикът първо ще изброи последните предмети после първите, ще обърка редът им, примерно първо ще каже шестия после четвъртия. Казваш на детето само да повтори, не уточнявай че искаш да са в реда в който си ги казала ти, кажи й че искаш да видиш дали има добра памет, не споменавай че е проба за дислексия. Дете което няма дислексия ще запомни редът им и ще ги издекламира като стихотворение.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bfbf798ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

52.   48/49 и другите там номера, под които е писал...

Още един неграмотник, изживяващ се като гуру, тръгнал да дава съвети на една в пъти по-образована от него жена, която обаче, незнайно защо, все се ръга в темите за образование и възпитание, при положение, че няма деца?! Тя вечно критикува дъщерята на мъжа си, която ѝ е особено близка иначе и прави за нея неимоверни жертви - ще каже човек, че я е отгледала от пелени. Разбира се, майката е някаква нещастна простакеса, по думите ѝ...
Хайде, всеки да се изказва по теми, по които е що-годе компетентен все пак.

от 3/27

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: df4d05b423
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   "Съучениците не са те махнали от "стената на срама", по причина че носиш 200 грама пласмаса в джоба, а защото си показал самочувствие, контрирал си нечия реплика с акъл, станал си интересен с ума си. "

По-голяма глупсот не бях чел, а Тръмп пуска по 100 тийта на час, дето може да вземат награда за комедия....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker