Какъв учител да стана? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какъв учител да стана?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1199 пъти
На 29 години съм и се чудя дали да запиша начална педагогика задочно, или да уча за учител по физика.

Погледнах в университета в моя край и видях, че има задочно само за предучилищна и начална педагогика, но без език. Начална педагогика с английски език е само в редовна форма на обучение, а аз работя и няма как да запиша редовно. Погледнах програмата на учениците за предметите от 1-ви до 4-ти клас и видях, че учат не само английски език, а също и още поне 3 езика. Та се питах, ако завърша начална педагогика без чужд език, после курсове ли трябва да карам за чужди езици? Отделни учители ли преподават по чуждите езици?

За учител по физика трябва да запиша в друг град, тъй като в моя край няма такава специалност задочно. По по принцип физиката ме влече повече.

Какво бихте ми препоръчали и кое е най-търсено?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 56c1665abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, от теб зависи какъв учител искаш да станеш! Аз завърших преди няколко години и най-трудно при нас се намираха учители по химия/физика/биология. По езиците доколкото знам имаше учители, защото си преподават в училищата и отделно водят курсове или частни уроци и печелят повече. А по химия, физика, биология се намират все по-трудно и са все по-възрастни преподвателите.

Не разбрах обаче защо си гледал програмата на учениците от 1 до 4 клас ? В смисъл ти искаш да ставаш класен на първокласниците ли ? Разбира се, вариант е, но не са ли по-подходящи жените, аз не съм виждал досега мъж класен на първолаците ?

Иначе не мисля, че ти трябва език класен, класните от 1 - 4 доколкото знам преподават БЕЛ, математика, Човек и обществото, Човек и природата, час на класа. По езиците и ФВС имат друг учител. Поне при нас беше така. Успех и пиши ако си решил нещо, интересно ми е!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5e1fadbcc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мен да питаш, най-големия глад е както за физиката, така и за математиката и химията(най-гадните и трудни предмети), особено тука близките 2-3 години буквално няма да има кой да ги преподава тия неща, по съвсем обясними причини, освен чисто финансовите, щото трябва освен да разбираш и от математика и от физика, трябва да си и педагог, да имаш правоспособност, да преподаваш и то по увлекателен начин на учениците, че да те разбират, па и да им е интересно(евентуално). Проблема обаче е, че и двете искаш задочно, а това никак не е добре, особено па за физиката-как ше стане тя, какъв педагог ше станеш, ако я караш задочно?! При това положение най-добрият вариант според мене е изобщо да не записваш висше, щом като работата ти е по-важна, изкарваш пари, няма смисъл за такова сериозно нещо да пишеш задочно, защото за тая работа си е нужна много сериозна подготовка-и теоретична, и практическа, и въобще!... Иначе да, и №1 е прав, страната ни просто в близко време ше остане без математици и химици в училищата, и физици, да не говорим пък че вече и немски, руски език също няма да има кой да преподава, когато дъртите учителки накрая се пенсионират след година-две, или три(според мен)...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: cc07e382fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   А можеш ли да запишеш задочно в друг град? Да, ще ти се налага да пътуваш, но не чак толкова!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7975c2e99e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не си разбрал нещо за езиците. Имам малка сестра 3-ти клас и учи само английски. Аз до 2017-та в гимназията чак учих 2-ри език. До 7-ми клас ни беше само английски. И си спомням, че до 4-ти клас по английски ни беше друга учителка. Ставай учител по физика, на малките ученици е по-сложно. Аз се чудих дали да не стана учителка по математика, ама накрая записах друго с нея. Но като учителка до 4-ти клас не си се представях. Помисли си добре дали да записваш Начална педагогика.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f051d8834b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен трябва да се има предвид и това, че има и други опции освен второ висше, които ти позволяват да се обучиш за учител и, по-важното, въпросното обучение да се приема за легитимно от училището, в което ще кандидатстваш. Заедно в час например е фондация, която е приета в цяла България за авторитет що се отнася до тези неща - те са като най-известния ThinkTank за идеи, които се представят за алтернативни на стандартното, което познаваме в България.

Отделно, за да станеш учител по природните науки за след 4-ти клас, тоест за основна и средна степен на образование, ти трябва и бакалавър по въпросната наука - биология, химия, физика, математика - и после някаква допълнителна степен за педагог или преквалификационен курс, който ти позволява и да си преподаваш специалността. Всичко това, но с повече подробности го има ей тука:

https://zaednovchas.bg/kak-se-stava-uchitel-v-bulgaria/

Разгледай го, всичко пише ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker