випуск 2022 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

випуск 2022
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1667 пъти
Здравейте! Някой наясно ли е как ще се формира балът при прием във ВУЗ за випуск 2022? Дъщеря ми ще кандидатства медицина, но няма профил биология и химия. При кандидатстване май щели да имат предвид оценките по биология и химия от удостоверението за завършен гимназиален етап, ако липсват оценки по нужните предмети от дипломата. Обаче това ми звучи нечестно спрямо другите, които са имали профили по тези предмети. Има ли вероятност да гледат и общия успех от дипломата за медицина, ако липсват оценки от 11 и 12 клас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: fab9fe20ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На този етап няма яснота кои ще са балообразуващите оценки. И на мен ми се струва вероятно да се ползва общият успех от дипломата, вместо оценки по биология и химия. Така е в Германия например, а тук все пак имаме изпити по двата предмета и винаги ми се е губила логиката защо вземат конкретни оценки от дипломата.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 80783c77a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Във всички гимназии се учи Биология и Химия. Аз бях в езикова и пак ги имах и 2 момчета влязоха Медицина. На никой не му пука дали някой е бил в Природо-математическа, в Езикова или дори в някоя с професии. Сетих се, че и аз в 12-ти клас ги нямах. В дипломата се пише средно-аритметично и ще му пишат от миналите години колко е средно-аритметичното. Дори няма да се знае, до кой клас ги е учила. Нека си изкара добре изпитите и е вътре.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 56bde46038
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До номер:2
Обаче по новата програма не е така,всичко е различно...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2057d9dee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте! И аз съм по новата програма и съм в същия випуск. Аз уча в паралелка с профил биология и химия и знам горе-долу от учителите ми как ще се кандидатства. В МУ се влиза като вземеш успешно кандидат-студентските изпити - биология и химия. Дори и да запише матура биология/химия, тя няма да важи. Но има един проблем. Или трябва да намерите частен учител, който да й преподаде нещата, които по старата програма са се учили, а сега са в профил, или да я преместите в друго училище, или ако по някакъв начин може да смените профила. Тези материали задължително присъстват в изпита за МУ. Форматът за кандидат-студентските изпити в едва ли ще се промени драстично и материалът, който е бил и в предишните години ще е същия. Но тя не ги е учила, защото те са се взимали в 11 и при някои дори в 12 клас. Със знанията до 10 клас няма да стане. Дори и да вземат оценките до 10 клас, няма да може да положи успешно изпитите в МУ. Аз съм от Варна и момичета в медицина влизат с над 5.50 и е голяма борба. Ако сте от друг град не знам как стоят нещата, но сигурно е подобно. А за матурата, ако вземе кандидат-студентските изпити, трябва просто да се яви на БЕЛ и предмет по избор от профила(може би език) и да изкара поне 3-ки. Надявам се да съм била полезна. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker