Медицина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицина
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 930 пъти
Здравейте, скъпи хора :)

На 20 години съм.... Тази година ме приеха медицина в два от медицинските университети в страната. Записах се в един от тях...

Винаги съм имал интерес към науката.... обичам биохимия, молекулярна биология, обичам зоология ( паразитология особено много, даже сега започнахме да я учим :D ). Медицината ми дава възможност да се задълбоча научно в доста области... Това е предимство, защото така ще придобия доста знания, които искам да придобия...

Има обаче един недостатък... аз знам немски и от няколко години работя с клиенти. Работата с хора не ми се получава. Нямам подход към тях. Колкото и да се опитвам да го променя това, просто не става... ако е приятел, го изслушвам внимателно и няма проблем. Ако е пациент/клиент, не стават нещата. Липсва ми подходът в тези ситуации може би защото при пациентите/клиентите всичко зависи от мен, за да реша проблема, и има много допълнителни изисквания, отколкото при приятелите. С една дума - имам проблем да показвам емпатия към непознати хора, които ще ми бъдат пациенти или са ми клиенти. В момента работя на email, което е супер, защото между мен и клиента има приемлива дистанция, което прави работата ми с него по-спокойна.

Доста от дните го мисля това и определено не е лесен момент и лесно решение... Според вас да остана ли медицина или да не остана и да запиша просто друга специалност в България/Германия, която подхожда на научните ми интереси и също така не ме предпоставя да работя с пациенти/клиенти ( като се има предвид че с медицина е възможна, но все по-малко вероятна реализацията като лекар-микробиолог, лабораторен лекар и други такива научни специалности )?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 695366f8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нито емпатия ти трябва, нито кой знае какви социални умения. От теб се иска да си попълваш документацията прилежно и да назначаваш адекватни изследвания и лечение. Никой няма да иска от теб да държиш ръката на пациента и да си говорите сладко, сладко. А за реализация като лекар-микробиолог много грешиш- има и то огромна поради дефицит.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5b57fe82e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Микробиологията е хубава специялност, епидемиологията също. Няма да общуваш с много хура. Също и имунологията е ок. Щом ти се учи-супер.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker